Tuhannet suomalaiset sotilaat jäivät koukkuun heroiiniin – käytettiin yskänlääkkeenä

Seuran arkistosta: Sota-aikana heroiinia käytettiin yleisesti yskään, metamfetamiinia väsymykseen ja morfiinia kipuun. Tuhannet sotilaat jäivät riippuvaisiksi kovista huumeista.
Hertta-Mari Kaukonen
Sotahistoria 18.7.2015 10:45

Vartiomies antaa käsimerkin, meistä vasemmalla makaava kaveri jatkaa merkkiä eteenpäin pitkin ketjua. Mä hiivin vartiomiehen luota takaisin mun poterolle. Leskinen tulee myös. Vänskä kaivaa karttalaukusta valkoisia putkiloita ja pistää ne jakoon. Niissä lukee sinisellä Pervitin. Pakkauksen päät ovat…

Tämä sisältö vaatii tilauksen. Kirjaudu sisään jos olet tilaaja.

Kirjaudu Tilaa

Keskustelu

Seuraan kirjoitteleva toimittajanakin esiintyvä amatööri Hertta-Mari Kaukonen ansaitsee tarkastelun.

Journalistien tiimiä on alkanut nimittäin huolestuttaa miksi Kaukonen piilottaa lehtikirjoittelunsa
Seurassa ja eliminoi kommentointimahdollisuuden.

Täytyisihän toimittajana esiintyvän henkilön ottaa vastuu ja palaute.

Tässä seuraavassa selvä esimerkki siitä miksi Kaukonen ei ole oikea journalisti, journalistin kolme tärkeintä kulmakiveä ovat nimittäin

1) taustojen tarkistus ja todellisuudessa pysyminen

2) kokonaisuus ja asialinja

3) kirjoitusoppi ja yhteiskunnallinen merkitys.

Kaukosen viimeisin lehtikirjoitus Seurassa kertoo Suomalaisten heroiinin käyttämisestä sota-aikana yskään.

Yhteiskunnallista merkitystä tuossa Kaukosen kirjoituksessa ei ole pätkääkään asialinjankin ontuessa,
Kaukosen kirjoitus ei menestyisi edes lääketieteellisessä julkaisussa kokonaisuuden ollessa heikko.

Ja selkeästi perustellen kesäisen keikkuen Hertta-Mari Kaukosen aihe ja kirjoitus Seurassa heroiinista yskään sota-aikoina oli siis täysin turhaan kaukaa haettu yhteiskunnallisesti merkityksetöntä epäjournalismista puutaheinää tässä syyt miksi:

Yskänlääkkeet ovat kautta aikojen sisältäneet huumaavia ainesosia tai ja niiden johdannaisia ja esimerkiksi tänä päivänä useat narkomaniaan taipuvaiset käyttävät yskänlääkkeitä vieroitusoireisiin. Tämän päivän yskänlääkkeet sisältävät ainakin DXM:ää joka on verrattavissa kemialliselta rakenteeltaan opiaatteihin ja efedriiniä joka on luokiteltu puolestaan selkeän puhtaaksi huumausaineiden lähtöaineeksi. Näin ollen yhteenvetona voidaan todeta että Suomalaiset käyttävät tänä päivänäkin huumetta yskään lisäksi heroiinia käytetään tänä päivänä aivan laillisena reseptilääkkeenä useassa maassa. Muistettakoon lisäksi että tänä päivänä Suomen varusmiehille määrätään väsymystiloihin meatfetamiinin ja morfiinin aineosia sisältäviä reseptilääkkeitä.

Aiemmin on verkon valtavirrassa ollut puhetta siitä miten tämä Hertta-Mari Kaukonen on osallistunut vainajan loukkauksiin ja plagiointeihin lue ylilyönteihin.

Avataanpas patoja ja paljastetaan nyt lisää totuus voi koskea mutta jos sielua riepoo nyt ottakaa aspiriinia:

Hertta-Mari Kaukonen raflasi aiemmin häiriintyneellä tanskalaisella naisella ja tämän vääristyneellä käsityksellä että tätä olisi myyty lapsena.

Mistä Kaukonen itse asiassa sai inspiraation lue vohki materiaalin lehti-kirjoitukseensa?

Käytännön karkeistettuna Kaukonen osallistui tämän kirjailijan teoksen laittomaan kopiointiin pölli kirjan kirjoitusasun sekä immateriaalin. Kyseisen teoksen tekijän eli tekijänoikeuksien omistajan teksti sekä immateriaali verrattuna Kaukosen lehtikirjoitukseen Seurassa yhtäläisyyksien määrä on 100% toteen mitta

”Elämän Ylioppilaan” pääteema oli nuoren ihmisen seksuaalinen epävarmuus äitiäkin muistaen mutta ei halaisuakaan lapsikaupasta kuin fiktiivisenä viitteenä mikä varmasti selviää jokaiselle kirjaa lukiessa että fantasia on mielikuvituksen tuotetta.

Kaukoselta taisi unohtua lasit tai sitten läikkyi keltainen neste yli…
hän puki plagioimansa lehtiartikkeliin ”sanat suuhun kahjulle” mentaliteetilla henkisesti sairaalle tanskalaiselle naiselle ruokkien tämän sairasta käsitystä että tätä olisi myyty lapsena pöllitehtailussa Kaukonen löi kuitenkin kätensä tervaan ja mielenkiintoista:

jotta kaikki ymmärtäisivät tämä Ylen ”toimittajana” erehdyttänyt ja huijaustarkoituksessa esiintynyt Granath oli aiemmin varastanut tämän kyseessä olevan kirjailijan teoksen ja sen immateriaalin väärentäen sen ja myynyt kaman puhelinmyyntinä Kaukoselle. Näin se ajautui Kaukosen kämmellettäväksi.

Käytännössä Kaukonen plagioi siis ja osallistui myös vääristetyn valheellisen informaation jakeluun. Maistuvin totuus lisäksi se että Granathin väärennös oli ”myyntihetkellä” jo pämähtänyt esityskieltoon Kaukonen kierrätti ja kusetti Seuran lukijoita kirjoittamalla lehteen täyttä potaskaa.

Suomen Yle on vahvistanut kirjallisesti Granathin ”dokumentiksi” väärentämän hengentuotteen ”Vaiettu lapsikauppa” ikuiseen esityskieltoon 2009 ja muut pohjoismaat ovat tulleet perässä esimerkiksi Tanskan yleisradio DR on vahvistanut esityskiellon jutussa mainitun kirjailijan yhdysvaltalaisen juristin vaatimuksesta 2010. Suomessa esityskielto oli jo voimassa ennenkuin Kaukonen alkoi kämmeltää asiaa
mistä ei ymmärrä hevon persettä. Mitä tästä opimmekaan? hyvään journalistiseen tapaan kuuluu aina taustatietojen tarkistus.

Toivottavasti kirjamarkkinoilta ei tule vastaan Kaukosen plagioimaa harmin paikka kun plagiointi taloudellisessa hyötymistarkoituksessa on vakava rikos.

Hei vaan ja kesä kaikilla !!! Äly tulee joillekin vasta jälkijunassa.