USA:n Mikaela Shiffrin ja Itävallan Marcel Hirscher

(Päivitetty: )
Teksti: Tuomo Kiisseli

USA:n Mikaela Shiffrin ja Ranskan Tessa Worley hallitsivat naisten alppihiihdon tekniikkalajeja viime talvena. Shiffrin taituroi pujottelun ykköseksi sekä MM-kisoissa että maailmancupissa, Worley teki saman tempun suurpujottelussa. Molemmat kuuluvat taas suosikkeihin, kun cup alkaa lauantaina suurpujottelulla Söldenin haastavassa jäätikkörinteessä.

Shiffrinin viime kausi hipoi täydellisyyttä. Hän voitti myös cupin kokonaiskisan ja teki kaiken kukkuraksi historiaa voittaessaan kolmannen kerran peräkkäin pujottelun MM-kultaa. Moiseen saavutukseen oli naisista häntä ennen pystynyt vain saksalainen Christel Cranz (1937–1939).

Alkavalla kaudella Shiffrinilla, 22, on yksi tavoite yli muiden: pujottelun olympiakulta Pyeongchangissa. Se olisi ”laskettelun Mozartiksi” tituleeratulle taiturille jo toinen, ensimmäisen hän nappasi 18-vuotiaana Sotšissa 2014, kaikkien aikojen nuorimpana alppinistina. Mutta kullan kiilto silmissä hän kilpailee ”sivulajissaan” suurpujottelussakin. Shiffrin on kerran pystynyt valtaamaan Söldenin (jaettu voitto Itävallan Anna Fenningerin kanssa 2014). Worleylle Sölden on ollut vaikea paikka, paras sijoitus – viides – on kymmenen vuoden takaa. Joko vihdoin natsaa – vai kiitääkö vauhtilajien spesialisti, miesten kanssa kilpasille mielivä USA:n Lindsey Vonn jäisellä rinteellä ykköseksi?

Miesten kisassa (su 10.50 C More Sport 1) jännitetään, mikä on Itävallan Marcel Hirscherin kunto. Hirscher dominoi viime talvena pujottelua ja suurpujottelua ja voitti cupin kokonaiskisan, jo kuudennen kerran peräkkäin.

Alppihiihtoa, la 28.10. klo 10.50 C More Sport 1

X