Tukahduttava rakkaus: Perhedraaman ja dekkarin sekoitus sopii ainoastaan saippuasarjojen ystäville

Tukahduttava rakkaus alkaa Valin 50-vuotissyntympäpäiviltä, jotka saavat yllättävän käänteen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kuvassa Denis (Stuart Graham) ja Val (Dervla Kirwan).

Tukahduttava rakkaus alkaa Valin 50-vuotissyntympäpäiviltä, jotka saavat yllättävän käänteen.
Teksti: Pertti Avola

Käsikirjoittaja Kate O’Riordanin viimeaikaisista tv-sarjoista on meillä nähty Mr SelfridgePaha paikka ja Espanjalainen prinsessa. Irlannin televisiolle kirjoitettu kuusiosainen sarja Tukahduttava rakkaus ei vaikuta olevan samaa tasoa kuin O’Riordanin aiemmat sarjat.

Vaimonsa Valin 50-vuotispäivillä Denis ilmoittaa koko juhlaväelle, ja parin kolmelle tyttärelle, että pariskunta aikoo erota. Seuraavana aamuna Denis löytyy kuolleena jyrkänteen reunalta.

Sitten kestoliekillä kiehuva perhedraaman ja dekkarin sekoitus syöksyy eteenpäin yhdestä ylikuumenneesta tilanteesta toiseen, mikä tekee siitä sekä rasittavaa melodraamaa että ikävästi kirjoitetun makuista.

Lisää mausteita soppaan tuo Grace-tyttären henkinen sairaus, Valin rakastaja, Denisin rakastajatar sekä Anna-tyttären kipuilu tilanteessa, jossa hänen pitäisi huomioida sekä miehensä lapset että näiden äiti.

Valia esittävä Dervla Kirwan on ollut irlantilaisten ja brittisarjojen vakiokasvo nuoresta asti, mutta hänkin tuntuu olevan hukassa kaiken myllerryksen keskellä. Tukahduttavaa rakkautta voi suositella vain niille, joille saippuasarjojen melodraama on rakkainta katsottavaa.

Tukahduttava rakkaus, su 15.8. klo 22.05, TV1

X