Hyvien ystävien kanssa jaetaan ilot ja surut elämän loppusuoralle asti

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Tarja Penttinen
Viva-lehden tuottaja Tarja Penttinen. © Niclas Mäkelä/Otavamedia
Mikään ei voita pitkäaikaista ystävyyttä, muistuttaa tuottaja Tarja Penttinen.

Vanhat naiset ylittävät harmillisen harvoin uutiskynnyksen. Silloin kun niin tapahtuu, nostan lipun salkoon!

Lempiuutisiini kuuluu se, jossa Reuters toitotti koko maailmalle: ”Vanhojen naisten ginirommi toi poliisit paikalle”.

Kyproksen poliisi oli pidättänyt Limassolin satamakaupungissa joukon 75–85-vuotiaita naisia. He olivat viettäneet keskenään peli-iltaa.

Naisporukka oli läiskinyt yksityisasunnossa ginirommia ja pokeria. Korttipelin jännitys sai äänet kohoamaan, ja joillakin meni tunteisiin. Möykkä sai (ehkä kateelliset) naapurit kettuuntumaan ja hälyttämään poliisit. Naiset saivat syytteen.

Mutta toivottavasti se ei jäänyt heille päällimmäiseksi muistoksi illasta! Kunpa he muistaisivat tänäkin päivänä, kuinka kiihkeä ja hauska ilta heillä oli naisporukassa.

Lokakuun Viva-lehti

Lokakuun upea Viva-lehti on ilmestynyt!

Yhdessä vanheten

Naisporukoissa on voimaa täällä Pohjolassakin. Lokakuun Viva-lehdessä näyttelijä Satu Silvo iloitsee, että hänellä on niille entistä enemmän aikaa. Hänen haaveenaan on saada vanheta omien naisystäviensä ympäröimänä kartanomallisessa seniorikodissa.

Satu ei selvästikään ole mikään Lumikki, joka ”hylkää ihanat bestiksensä, koska joku random dude tulee suutelemaan”, kuten Aikuiset-sarjan käsikirjoittaja Anna Brotkin sivalsi äskettäin Disneyn prinsessoja.

Vahvoilla suomalaisnaisilla bestikset kulkevat mukana loppuun asti, jakamassa ilot ja surut ja joskus myös illat ja aamut. Toki myös pitkäaikaisella elämänkumppanidudella on sijansa kuviossa, mutta ei kaiken keskipisteenä kohoavana monoliittina, jonka varjossa ei kasva pavunvarsikaan.

Mahtaakohan Sadun naisporukka päätyä joskus uutisiin? Daamien ohjelmaan kuuluu nimittäin puutarhanhoidon ja samppanjan siemailun lisäksi kortinpeluu.

Juttu julkaistu ensi kerran Vivan numerossa 10/22.

Juttua on korjattu 6.10.2022 klo 8.02. Artikkelin kirjoittaja on vaihdettu Tarja Penttiseksi Erkki Meriluodon sijaan.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X