Kotiliesi: Karoliina Blackburn ei pelkää haasteita, vaan aloitti uimahyppäämisenkin 40-vuotiaana – ”Ainoat esteet ovat omien korvieni välissä”

Näyttelijä Karoliina Blackburn on tehnyt 23 vuotta freelancer-näyttelijän töitä. Syksyllä hänet nähdään keskeisessä roolissa Johanna Vuoksenmaan uutuussarjassa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Näyttelijä Karoliina Blackburn metsästää dopamiinia erilaisilla kokemuksilla.

Näyttelijä Karoliina Blackburn on tehnyt 23 vuotta freelancer-näyttelijän töitä. Syksyllä hänet nähdään keskeisessä roolissa Johanna Vuoksenmaan uutuussarjassa.
Teksti:
Anni Niittylahti

Hormonit!-sarjan tähti Karoliina Blackburn kertoo Kotilieden haastattelussa metsästävänsä kokemuksia, joista saa dopamiinia.

Näyttelijäksi valmistumisen jälkeen vuonna 2000 Karoliina sai kiinnityksen Tampereen Työväen Teatteriin, mutta erosi parin vuoden jälkeen ja jäi freelanceriksi.

”Kuukausipalkkaa enemmän minua motivoi se, että saan jahdata erilaisia asioita ja olen mentaalimielessä koko ajan vähän nälissäni. Joka kuukausi taion itselleni jostain erilaisia työnantajia ja rahat elämiseen”, Karoliina Blackburn sanoo.

Näyttelijä metsästää dopamiinia työjuttujen lisäksi harrastuksiensa kautta. Hän valitsee lajeja, joissa pääsee venyttämään itsensä äärirajoille.

28-vuotiaana Karoliina aloitti thainyrkkeilyn, sillä se oli rankin laji, jonka hän keksi ja jota ei ollut vielä kokeillut. Viisi vuotta myöhemmin hän voitti thainyrkkeilyn SM-kultaa alle 60-kiloisten sarjassa.

SM-kultaa ja -hopeaa uimahypystä

Nelikymppisenä Karoliina Blackburn puolestaan aloitti kirjailija-poliitikko Rosa Meriläisen kanssa uimahyppäämisen.

”Hyppäsimme ihan maanisesti 5–6 vuotta monta kertaa viikossa ja opimme nopeasti todella vaikeita juttuja.”

Rosan muutettua Helsinkiin, Karoliina jatkoi treenaamista uimahyppääjä Aatu Keräsen kanssa.

”Kuukausi sitten voitimme ikäihmisten masters-sarjassa SM-kultaa. Hyppäsimme 7,5 metristä synkrossa eli yhtä aikaa. Hyppäsin myös yksin ja sain sarjassani SM-hopeaa.”

Tankotanssikaan ei ole jäänyt Karoliinalta kokematta. Hän ei ajattele, että olisi liian vanha tekemään joitain asioita.

”Jos oma sisäinen mantra on sitä, että olen liian vanha, kankea tai huono tekemään jotain, siitä tulee totta eli ihminen alkaa elää sen mukaisesti. Oma sisäinen puheeni sanoo, että ainoat esteet ovat omien korvieni välissä. Tietenkin on olemassa fyysisiä rajoitteita, mutta niiden sisällä olen vapaa tekemään mitä vaan”, Karoliina sanoo Kotiliedelle.

Karoliina blackburn
Karoliina Blackburn on saanut kiitosta roolistaan Hormonit!-sarjassa © Sara Pihlaja

Hyvää palautetta erikoislääkärin roolista

Ohjaaja-käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaan uutuussarja Hormonit! ilmestyi ruutuihin syyskuun alussa. Vajaassa viikossa vuoden suosituimpien kotimaisten draamojen joukkoon.

Sarja kertoo hormonien vaikutuksista kaikenikäisten ihmisten elämään. Karoliina Blackburn näyttelee ohjelmassa naistentautien erikoislääkäri Elenaa.

Hän ei omien sanojensa mukaan ole muista töistään saanut samanlaista huomiota kuin Hormonit!-sarjasta.

”Muutamassa päivässä sain ihmisiltä enemmän palautetta kuin muista rooleistani koskaan. Kadun miehet ja puolitutut, jotka eivät ole antaneet minulle ikinä palautetta, ovat tulleet vetämään hihasta, juttelemaan ja kiittelemään.”

Robin Svartsrömin ja Karoliina Blackburnin näyttelemät Patrik ja Elena kokeilevat parisuhdetta hormonien hyrrätessä.  <span class="typography__copyright">© Johanna Vuoksenmaa/Dionysos films/Yle</span>
Robin Svartsrömin ja Karoliina Blackburnin näyttelemät Patrik ja Elena kokeilevat parisuhdetta hormonien hyrrätessä. © Johanna Vuoksenmaa/Dionysos films/Yle

Lue myös: Johanna Vuoksenmaan Hormonit!-sarja sukkuloi sujuvasti tunnelmasta toiseen

X