Miltä kotiseutusi näytti ennen? Finna-palvelussa voit tutkia vanhoja kuvia jopa 1800-luvulta

Museovirasto pyrkii uudistuksella tuomaan kulttuuriperinnön kaikkien saataville. Kyseessä on Suomen suurin kuvallisten kokoelmien avaaminen vapaaseen käyttöön.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Naisvoimistelijaryhmän paraatikulkue Hangossa 1920-luvulla.

Museovirasto pyrkii uudistuksella tuomaan kulttuuriperinnön kaikkien saataville. Kyseessä on Suomen suurin kuvallisten kokoelmien avaaminen vapaaseen käyttöön.
(Päivitetty: )
Teksti: Eeva Tala

Suomi 1920-luvulla. Koulu ja opiskelu. Maisema ja luonto esineissä. Muun muassa näistä teemoista voi nyt kuka tahansa hakea vapaasti käyttöönsä kuvia, sillä Museovirasto on avannut Finna-palvelussa yli 200 000 kokoelmakuvaa painolaatuisina kuvatiedostoina.

Kansallisten kuvakokoelmien aineistoja voi käyttää maksutta esimerkiksi julkaisuissa, tutkimuksessa ja vaikka sisustuksessa.

Finna-palvelussa kokoelmia 1800-luvulta alkaen

Museoviraston kokoelmia on kartutettu 1800-luvun alkupuolelta lähtien.

Museoviraston ja Suomen kansallismuseon kokoelmissa on noin 18 miljoonaa kuvaa ja satoja tuhansia esineitä, mutta toistaiseksi Finna-palvelussa on tästä vain osa, reilun 250 000 esineen tai kuvan tiedot. Palveluun avataan lisää aineistoa vuosittain.

Palvelu löytyy osoitteessa museovirasto.finna.fi

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 1/21.

Lue myös: Piipahda lähilomalla Hämeenlinnassa – Aulangon puistometsä on Hugo Standertskjöldin perintö koko kansalle

Yli sadassa vuodessa ovat Aulanko-Karlbergin maisema ja puutarhan aktiviteetit muuttuneet.

Yli sadassa vuodessa ovat Aulanko-Karlbergin maisema ja puutarhan aktiviteetit muuttuneet. © Brander Signe/Museovirasto

Lue myös: Tommi Rossi väritti vanhan valokuvan lotista, ja pian yksi heistä soitti – Katso sota-ajan puhuttelevat kuvat väreissä

Sota-ajan kuvat

Maire Rautakoski tunnisti itsensä tästä Tommi Rossin värittämästä valokuvasta, jossa hän on lottatovereineen Suomenlinnassa kesällä 1943. Kuvan muita tyttöjä ei ole tunnistettu. © SA-Kuva – Väritys Tommi Rossi

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X