Martat neuvoo, lue siivousvinkit! Päivitä imuri, ota höyry avuksi ja hyödynnä myös näppäriä vuokralaitteita – Näin valitset oikeat apurit kotiisi

Käykö kodin puhtaanapito voimille. Relaa! Koti ei ole leikkaussali eivätkä vieraat tee tupatarkastusta. Martat.fi kertoo hyvät siivousvinkit.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tehokkailla ja nykyaikaisilla laitteilla koti pysyy puhtaana vaivattomammin.

Käykö kodin puhtaanapito voimille. Relaa! Koti ei ole leikkaussali eivätkä vieraat tee tupatarkastusta. Martat.fi kertoo hyvät siivousvinkit.
Teksti:
Vesa Ylä-Jääski

Onko vanha pölynimuri väsähtänyt tai puhkuuko se tunkkaisia hajuja? Tehokas uusi imuri nielee vaivatta rikat, pölyt ja lemmikinkarvat lattioilta ja tekstiileistä. Voit harventaa mattojen tamppauk­sia. Laadukas hepa-suodatin takaa puhtaan poistoilman.

Hyvän ”perässä vedettävän” imurin saa noin 130–200 eurolla. Mieti, millaista imuria jaksat kantaa ja käsitellä portaissa.

Varmista liikkeessä kokeilemalla käyttömukavuus, meluisuus ja imuteho. Vaadi riittävän pitkä virtajohto sekä hyvät lattia-, matto-, tekstiili- ja rakosuuttimet. Pestävä suodatin säästää käyttökuluja.

Harkitse pienen kodin ainoaksi ja isomman kodin kakkosimuriksi akkukäyttöistä sauva- ja rikkaimurin yhdistelmää. Akkukäyttöisen teho ei tosin ole hyvän verkkovirralla toimivan veroinen, ja akkuvirta ehtyy nopeasti isoimmilla tehoilla.

Ota höyry avuksi

Höyry irrottaa lian tehokkaasti ilman pesuaineita esimerkiksi liesistä, kaakeleista, saumoista, ikkunoista ja muista kovista pinnoista. Höyrypuhdistimien hinnat alkavat 40 eurosta. Kalliimpi on monikäyttöisempi ja kevyempi käyttää.

Pese ikkunat helpommin esimerkiksi akkukäyttöisellä ikkunapesurilla, joka pesee ja pyyhkii samalla. Vältä viheliäinen uunin jynssäys. Pyrolyysiuuni polttaa sotkut, ja tuhka on helppo pyyhkäistä pois.

Nokkela siivousrobotti imuroi ja moppaa. Se ylittää kynnykset, väistää esteet, ei levitä lemmikkijätöksiä ja latautuu automaattisesti pilttuussaan.

Lue myös: Siivous, jalkahoito, koiranulkoilutus – Kun apu tulee kotiin, miten kotitalousvähennys tehdään? Ota hyöty irti, kokosimme vinkit

Pölypussiton imuri

© Verkkokauppa.com

Testimenestyjän pölyn ja karvojen imukykyä, suulakkeita, poistoilman puhtautta ja pestävää suodatinta kehutaan. Käyttömukavuudessa on parannettavaa. Bosch Serie 2 BGS05A222 maksaa 129 e.

Varsi-imuri ja moppi

© Verkkokauppa.com

Monitaitoinen johdoton imuri lisäksi moppaa puhtaalla vedellä kaakeli-, kivi-, puu-, keramiikka-, vinyyli-, linoleum- ja laminaattilattiat. Dyson V15s Detect Submarine maksaa 950 e.

Ilman kemikaaleja

© Karkkainen.com

Puhdista tehokkaasti ja vaivatta lattiat, kaakelit, ikkunat ja peilit. Imevä höyrypuhdistin kuivaa saman tien. Ulotut korkealle kevyesti ja nurkkiin konttaamatta. Kärcher SV 7 maksaa 600 e.

Painepesuri

© Prisma.fi

Pese matot ja auto sekä puhdista terassi sekä pihan altaat, vedenkestävät kalusteet ja kivetykset vaivatta. Monikäyttöisessä pesurissa on hyvät suulakkeet. Nilfisk Core 125-5 maksaa 169 e.

Siivousrobotti

© Gigantti.fi

Ecovacs Deebot T20 OMNI imuroi matot ja lattiat. Se viimeistelee lattiat moppaamalla mutta ei kastele mattoja, valmistaja lupaa. Nokkela siivousrobotti maksaa 750–900  e.

Ikkunanpesurobotti

© Ecovacs

Pese iso tai pieni ikkuna älypuhelimen näytön napautuksella. Robotti imee itsensä lujasti lasipintaan ja puhdistaa ikkunan järjestelmällisesti liikkuen. Ecovacs Winbot W1 Pro maksaa 390–450 e.

Lue myös: Vertailimme pölynimurit – Helpota siivousta ja valitse monikäyttöisistä imureista siivousrutiineihisi sopivin

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X