”Mieheni lämmittää takan, kun olen viluinen” – Tällaisia arjen tekoja ovat lukijoidemme rakkaudenosoitukset

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Arjen teoista syntyvät suomalaisten rakkaudenosoitukset
© Tommi Tuomi / Otavamedia
Pellolta löydetty joutsenen sulka, järvestä sukellettu lumpeenkukka ja kukkamultaa. Niillä suomalaiset osoittavat rakkauttaan. Vivan lukijat kertovat, millaisia rakkaudenosoituksia he ovat saaneet.

Koen rakkaudentunnustukseksi mieheltä, kun hän pesee autoni, tuo polttopuut sisälle ja sytyttää takkaan tai hellaan tulen ja hakee perunat kellarista. Monista pienistä arjen teoista, joista toiselle tulee hyvä mieli. Ei mitään koruja, serenadeja tai maailmanympärimatkoja, vaan ihan vain arkipäivän asioita.
Tunnustuksia nekin

Rakas mieheni osoittaa rakkauttaan arkisilla asioilla, kantaa ostokset kotiin, avaa oven, ripustaa pyykit kuivumaan.
Pipa

Vaimo on tehnyt töihin terveelliset ja hyvät ruuat jo 20 vuotta.
Hara

Työaamuna auton lämmittäminen kello 6.
Mimmi

Talvella, kun olin kylmissäni rakkaani toi minulle kahvia termospullossa.
Poppo

Aamiaisia

Mieheni lämmittää takan aina kun kerron olevani viluinen.
Hanna

Olen saanut ruosteisia rautanauloja kirjekuoressa alle kouluikäisenä naapurin pojalta meidän talon takana.
Ruosterakkaus

Aina ei tarvitse olla koruja tai muuta vastaavaa rakkauden todistamiseksi. Mieheni, jonka kanssa olen ollut naimisissa 35 vuotta, todistaa rakkauttaan pienillä teoilla. Hän on eläkkeellä, mutta käy joka aamu minulle postilaatikosta aamun lehden, jotta voin lukea sen ennen töihin lähtöä. Kun tulen töistä, kahvi ja ruoka ovat usein valmiina. Myös monissa muissa kodin askareissa hän auttaa pyytämättä. Hän ymmärtää, jos olen väsynyt työpäivän jälkeen.
Riitu

Aamusuukkoja kahvin kera ja runsaasti.
Japi

Aamukahvi ja suukottelu.
Ghita

Mieheni tekee minulle usein aamiaisen valmiiksi, vaikka olemme molemmat jo eläkkeellä. Olen meistä se, joka usein nukkuu pidempään. Tyttäriltäni saan aina äitienpäivänä aamiaisen kera valkovuokkoja maljakossa, vaikka tyttäremme ovat lähteneet pesästä jo vuosia sitten. Se on minusta rakkautta!
Stiina

Kuumaa kahvia ja kuumia suukkoja.
Masaru

Kirjeitä

Yllätän päivittäin puhelulla tai tekstiviestillä rakkauden kohteeni.
Pipa

Olen saanut mieheltäni allekirjoitetun kirjeen, jossa hän tunnusti rakkautensa minua kohtaan. Olin otettu.
Nanna P

Ollessani opiskelemassa Kalajoen kristillisessä opistossa sulhaseni kirjoitti minulle ihania kirjeitä. Kirjeet ovat edelleen tallessa. Vastasin niihin samalla tunteella.
Soikku

Nuoruudenaikaisen suuren ihastuksen kanssa kirjoitimme vuorotellen tarinoita siten, että toinen kirjoitti ensin sivun ja toinen jatkoi siitä tarinaa sivun verran seuraavalle tapaamiskerralle. Se oli hellyttävää, jännittävää, intiimiä ja älyllisesti haastavaa. Mitään niin yhdistävää en ole sen jälkeen kokenut.
Hannele

Multasäkkejä

Keväällä oli syntymäpäiväni. Mies teki kasvihuoneen lahjaksi. Se oli haaveeni.
Rouva 47

Olen saanut kuusi isoa säkkiä kukkamultaa äitienpäivänä.
Marianne

Mieheni tuo luonnonkukkia koiranulkoiluttamisreissulta. Viimeksi sain kieloja, joita kasvaa lähimetsässä − kun hän palasi motskarilla kotiin.
Ilona

Osoitan rakkauteni kukkien kera.
Ripa

Ostin kymmenen punaista ruusua.
Herra 46

Mieheni tuo aina ruusuja syntymäpäivänäni, ja viimeksi leipoi komean mansikkakakun.
Hilkka

Mieheni lähetti seurusteluaikoina kukkalähetyksen opiskelupaikkaani.
Mamma

Minulle on sukellettu lumpeenkukkia järvestä.
Nuoruus

Entinen miespuolinen työkaverini toi poimimiaan puolukoita lähes ämpärillisen, kun tiesi, että mökillämme ei ole sinä vuonna puolukoita.
Olle

Kun täytin pyöreitä vuosia, mieheni halusi ostaa kukkakaupasta kaikista suurimman kimpun kukkia mitä löytyy. Kukkakimppu oli jopa koiraani isompi: niin korkea, että se piti laittaa suureen koristevaasiin, joka oli muuten vain sisustusesineenä. Reagointini oli äärimmäisen yllättynyt ja onnellinen.
Moona

Olimme viime viikonloppuna mökillä aviomieheni ja koiriemme kanssa. Mieheni lähti järvelle kalastamaan venellä. Kun hän tuli rantaan (saaliitta), hän sanoi tuoneensa minulle tuliaisen. Se oli pieni sulka joutsenelta, joka järvellä majailee.
Mimmi

Oma ankkuri

Mieheni, metallityömies, teki seurusteluaikana nimelläni ja päiväyksellä varustetun ankkurin soutuveneeseen minulle, innokkaalle mato-onkijalle. Olemme olleet nyt ankkuroituneina 51 vuotta.
Ceya

Mieliinpainuvin äitienpäivälahja mieheltäni oli harmaankirjava vuohi, jonka hän kuljetti auton takapenkillä meille. ”Sinähän tykkäät eläimistä ja minä sinusta”, mieheni totesi, kun alkuhankaluudet oli sivuutettu. Mielikki oli parempi lahja kuin aikaisemmin saamani timanttihelyt. Tuosta äitienpäivästä on aikaa lähes 40 vuotta.
Kielteinen alkureaktio

Rakkaudenosoituksena olen saanut itsepiirrettyjä kuvia. Niistä näkee, että minua varten on nähty vaivaa.
Marianne

Olen saanut tyttäreltäni pelikorttipakkauksen. Kun avasin pakkauksen, jokaiseen korttiin oli kirjoitettu yksi lause: yhteensä 52 syytä, miksi rakastan sinua.
Susanna

Sain vuonna 2006 rakkaaltani hänen ompelemansa joulukalenterin. Jokaiseen luukkuun hän oli kirjoittanut kirjeeseen rakkaudentunnustuksia ja mietelauseen. Asuimme silloin eri paikkakunnilla. Oli tosi mukava availla tämän joulukalenterin luukkuja joulua ja tapaamistamme odotellessani.
Konho

Kultasydän

Olen saanut mieheltäni kaksi ihanaa kultaista sydänkaulakorua, todella kauniita. Ne ovat ahkerassa käytössä. Kaikkein parasta niissä on kuitenkin se, että tiedän, että ne annettu suuresta rakkaudesta.
Onnellinen vaimo

Nuoruudessani sain vastakkaiselta sukupuolelta huomiota ja kauniita sanoja ja tekoja. Toisten onnekkaiden kohdalla ne eivät lopu ikääntyessäkään. Kadehtien olen katsonut erästä iäkästä naapuriani, jolla on poikaystävä samaa ikäluokkaa (arviolta 80-vuotias). Pariskunta viettää aikaa romanttisessa ravintolassa käsi kädessä. Hyvästellessä harmaaohimoinen gentlemanni antaa ystävättärelleen hellän poskisuukon.
Mirkku

Helliä sanoja ja auttava rakas puoliso, joka ei kaihda ilmaista rakkautta minua vaimoaan kohtaan! Kohta 27 vuotta, ja yhä on rakkautta ilmassa.
JLK

Hyppy junaan

Mies pyöräili ex tempore luokseni noin 40 kilometrin matkan vesisateessa.
RR

Siskoni osoitti sydämellistä sisarrakkautta, kun pitkän ja itkuisen puhelun jälkeen hän hyppäsi junaan ja tuli toisesta kaupungista luokseni vaikeassa elämäntilanteessa ja oli tukenani.
Emilia

Äitini sai 97-vuotiaana aivoinfarktin. Sairastuttuaan hän oli välillä sekava, mutta kirkkaita hetkiäkin oli. Olin tuonut hänen huoneeseensa palvelutalossa vanhempieni kihlakuvan. Eräänä kirkkaana hetkenä äiti katsoi kuvaa ja sanoi: ”Isähän se oli minulle kaikki kaikessa”. Isäni oli kuollut 25 vuotta aikaisemmin. Tuo on kaunein kuulemani rakkaudentunnustus, joka säilyy mielessäni aina.
Eila T

Suurin rakkaudenosoitus oli ehkä se, kun nykyinen mieheni sanoi, että haluaisi adoptoida poikani. Pojan oma isä kuoli jo vuosia sitten. Mies ei voi saada lapsia ja sanoi, että olisi paras isä ikinä.
Mikki69

Viikonloppuna lapsenlapseni sanoi minulle, että mummi olet niin ihana ja silitteli kättäni. Kyllä se mummia niin piristi. Saan hänet taas yökylään, kun isosisko ja äiti lähtevät partioleirille.
Kaisuli

Kuusivuotiaan lapsenlapsen rakkaudentunnustus: Mumi sä oot ihan höpsömpöpsön.  Annika

Lapseni ilmaisee rakkautensa sarkasmilla: kiusoittelee minua aina kaikilla mahdollisilla asioilla ja hauskoilla sanakäänteillä.
Ritva

Olen saanut rakkautta erilaisten yllätysten muodossa. Ja juuri silloin kun sitä olisin vähiten osannut odottaa.
Pirre

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 7/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X