Pikkukaupungin tuhkimotarina johti mestaruusjuhliin Keuruun torilla: ”Mestiksen mestaruus näkyy ja kuuluu kaupunkikuvassa”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Keupa HT voitti Mestiksen SM-kultaa vuonna 2018.
Riemulla ei ollut rajaa, kun KeuPa voitti Mestiksen mestaruuden. © Lehtikuva
10 200 asukkaan pikkukaupunki Keuruu meni jääkiekon Mestis-mestaruudesta sekaisin.

Piskuisen pikkukaupungin jääkiekkoseura KeuPan TUTO Hockeyta vastaan käyty finaalisarja selvisi kuudessa ottelussa keuruulaisten eduksi 4-2.

Turkulaisten kultatoiveet murskanneen loppuottelun ratkettua jopa kaupungin seurakunta päätti tehdä tempauksen. Keuruun kirkonkellot soivat keskellä viikkoa joukkueen mestaruuden kunniaksi.

”Mestis ja KeuPa on keuruulaisille iso juttu. Se puhuttaa ja liikuttaa kaikenikäisiä”, toteaa Keuruun kaupunginjohtaja Hannu Mars.

Kaupunki tarjosi kyydit faneille

Osoitus koko Keuruun kaupungin panostuksesta ja tärkeydestä faneille nähtiin pelien vielä ollessa käynnissä. Keuruun kaupunki tarjosi jokaiselle paikalliselle fanimatkan Turkuun seuraamaan kuudennetta loppuottelua.

Kaupungin tarjoamat bussikyydit täyttyivät hetkessä. Turkuun lähti neljä bussilastillista joukkueen faneja. Keuruulaisten kannustus Kupittaan Marli-Areenalla oli ilmiömäistä.

Keuruulaiset sekosivat, kun paikallinen jääkiekkojoukkue voitti mestiksen sm-kultaa.

© Lehtikuva

Ratkaisevaa loppuottelua paikan päällä seurannut kaupunginjohtaja Mars uskoi joukkueeseen alusta loppuun.

”Nähdäkseni mestaruus tuli sarjan edetessä aina vain realistisemmaksi, ja loppuottelupaikan varmistuttua luottamus mestaruuteen oli vahva.”

”Olimme varmoja, että mestaruus ratkeaa Kupittaalla. Keuruulaisten fanikulmaus näkyi ja kuului. Päävalmentaja Mikko Heiskasen mukaan sillä oli ratkaiseva merkitys joukkueen suoritukselle”, hän tiivistää.

Yhteistyössä on voimaa

Kausi 2017-2018 oli toistaiseksi KeuPan seurahistorian menestyksekkäin – eikä ihme, sillä paikallinen jääkiekkoseura on perustettu vasta vuonna 1995 ja toimii poikkeuksellisen pienellä pelaajabudjetilla.

Joukkue lähti mestaruuden jälkeen viikon omakustanteiselle lomalle Espanjaan. Varsinaista voitonjuhlaa vietetään Keuruun keskusaukiolla perjantai-iltana 27. huhtikuuta.

KeuPan tulevaisuus on menestyksekkäästä kaudesta huolimatta auki. Joukkueen tiivis yhteistyö Rauman Lukon ja Jyväskylän Jypin kanssa on ollut Marsin mukaan palkitsevaa. Mikään yhteistyö ei kuitenkaan tänä päivänä tule itsestäänselvyytenä.

”Olisi todellinen jymypaukku, jos joku vähintään maakunnallinen yritys ottaisi KeuPasta yhteistyökumppanin ja osallistuisi joukkueen tarinan jatkumisen turvaamiseen”, Mars toteaa.

X