Pori Jazzin toimitusjohtaja tiivistää kohun keskellä, mikä maan vanhimmasta festivaalista tekee ainutlaatuisen: ”Meillä on poikkeuksellisen laaja yleisö ja musiikkitarjonta”

Pori Jazz -potkujen aiheuttaman mediamylläkän jälkeen nykyinen toimitusjohtaja Janne Nieminen aikoo keskittyä vain festivaalien järjestämiseen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Pori Jazz -potkujen aiheuttaman mediamylläkän jälkeen nykyinen toimitusjohtaja Janne Nieminen aikoo keskittyä vain festivaalien järjestämiseen.
(Päivitetty: )
Teksti:
Karoliina Kanerva

Pori Jazz -festivaalien hallitus purki keskiviikkona 6.6. vastikään nimitetyn toimitusjohtajan Aki Ruotsalan sopimuksen. Hätäkokous ja päätös tapahtuivat vain muutama tunti sen jälkeen, kun Ruotsalan kiistanalainen haastattelu julkaistiin Satakunnan kansa -lehdessä.

Pori Jazz toimitusjohtaja Janne Nieminen poseeraa kameralle.

© PORI JAZZ / KARI VAINIO

Kohun käynnistivät Ruotsalan kommentit homoseksuaalisuuteen liittyen. Haastattelu aiheutti voimakkaan reaktion sosiaalisessa mediassa, ja julkisuuden henkilöt vaativat avoimesti Ruotsalan erottamista.

Seurauksena Pori Jazz 66 ry:n hallitus kerääntyi hätäkokoukseen vielä samana päivänä, ja sopimuksen purkamisesta ilmoitettiin keskiviikkoiltaan mennessä.

Tietoa Ruotsalan korvaajasta ei ole, eikä aikataulua valintaprosessille ole annettu. Nykyisen toimitusjohtajan Janne Niemisen (kuvassa) oli tarkoitus lopettaa tehtävässään heinäkuussa.

”Mielestäni on hyvä, että keskiviikkoisissa hallituksen viesteissä tuli varmasti selväksi se, mitkä ovat Pori Jazzin arvot”, Nieminen toteaa.

Nykyinen toimitusjohtaja viittaa muun muassa yhdenvertaisuuteen ja siihen, ettei Pori Jazz harjoita syrjintää seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

Tämän enempää Nieminen ei halua hallituksen tekemää päätöstä kommentoida.

Kohu ei haittaa festivaalitunnelmaa

Pori Jazz käynnistyy heinäkuun puolessavälissä, ja pääkonsertit sijoittuvat kolmen päivän ajalle. Nieminen lupaa festivaalin kolmen sukupolven kävijöille monipuolista musiikkitarjontaa ja sitä tunnelmaa, mitä Pori Jazz tarjoaa joka vuosi.

”Kaikkina päivinä on hyvä ohjelma”, Nieminen vakuuttaa.

”Lauantai on tarkoituksella teemapäivä. Silloin meillä on pelkästään naisartisteja ja naisten ’liidaamia’ bändejä, mikä on mielestäni hieno juttu.”

Innolla Nieminen odottaa festivaaleille saapuvaa Alanis Morissettea, jonka viimeinen esiintyminen Suomessa oli vuonna 1999.

”Siitä tulee hieno huipennus lauantaille.”

Näillä näkymin Pori Jazz 2018 jää Niemisen viimeiseksi festivaaliksi toimitusjohtajana, ja odotukset kesälle ovat suuret.

”Pori Jazz on 53 vuoden jälkeen Suomen tunnetuin festivaalibrändi. Se, että meillä on poikkeuksellisen laaja yleisö ja musiikkitarjonta, tekee tästä ainutlaatuisen”, Nieminen toteaa.

”Haluan omalta osaltani, että tämä perinne jatkuu myös eteenpäin.”

Pori Jazz järjestetään 14.-22.7.2018. Tapahtuman pääkonsertit ovat 19.-21.7.

X