Alexander Stubb on syntynyt aprillipäivänä – Näin tyypillinen oinas on presidentti luonteeltaan: Itsevarma, kärsimätön, rohkea...

Oinas on ahkera, optimistinen ja itsevarma, mutta hän on myös impulsiivinen ja kärsimätön luonteeltaan. Otimme selvää, miten yksi yhteen Alexander Stubb on luonteeltaan horoskooppimerkkinsä oinaan kanssa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Presidentti Alexander Stubb on aprillipäivän lapsi, hän on syntynyt 1. huhtikuuta 1968.

Oinas on ahkera, optimistinen ja itsevarma, mutta hän on myös impulsiivinen ja kärsimätön luonteeltaan. Otimme selvää, miten yksi yhteen Alexander Stubb on luonteeltaan horoskooppimerkkinsä oinaan kanssa.
Teksti:
Seuran toimitus

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä vuonna 1968 syntyi Cai-Göran Alexander Stubb, joka on Suomen tasavallan 13. presidentti. Koska Stubb on syntynyt 1.4., on hän oinas horoskoopiltaan.

Oinas on horoskooppimerkki, jota pidetään kilpailullisena, määrätietoisena ja itsevarmana johtajamerkkinä. Se on eläinradan ensimmäinen merkki, joka voi olla myös yksi niistä syistä, miksi oinaat ovat niin kilpailullisia ja näkevät itsensä sijalla yksi, ”ykkösinä”. Onkin varsin luonnollista, että juuri presidentti on luonteeltaan oinas.

Oinaan luonnekuvaus täsmää: Alexander Stubb on optimistinen, itsevarma – johtajuus ja tyylikkyys kiinnostavat

Vahvuudet: Rohkeus, omistautuneisuus, itsevarmuus, innokkuus, optimistisuus, rehellisyys, intohimo

Heikkoudet: Kärsimättömyys, vahvat mielialat, lyhyt pinna, impulsiivisuus, aggressiivisuus

Kiinnostuksen kohteet: Tyylikkyys, johtajaroolit, kilpaurheilu ja haasteet

Inhokit: Löhöily, odottelu, itselle epäominaiset työtehtävät tai harrastukset

Lue myös: Horoskooppi: Oinas 21.3.–19.4. – Lue kattava luonneanalyysi!

Oinas on kilpaurheilija

Kilpailullisen luonteensa takia oinaat löytää usein kilpaurheilun parista. Alexander Stubb tunnetaankin kenties Suomen historian kovakuntoisimpana presidenttinä, joten siinä mielessä häntä voidaan pitää hyvin stereotyyppisenä oinaana.

Stubb harrastaa triathlonia. Kesällä 2023 hän voitti Ironman-triathlonkisan Lahdessa 55–59-vuotiaiden miesten sarjassa kokonaisajalla 4.35.50. Puolimatkan triathlonissa uidaan 1,9 kilometriä, pyöräillään 90 kilometriä ja juostaan 21,1 kilometriä.

Nuorempana Stubb harrasti myös jääkiekkoa ja golfia. Hän nousi jopa golfin nuorten maajoukkueeseen ja pelasi sitä tavoitteellisesti vielä yliopiston alkuaikana Yhdysvalloissa.

Oinas on aloitteellinen ja määrätietoinen rakkaudessa

Kun astrologiassa puhutaan oinaan rakkauselämästä tai etenkin oinasmiehen rakkauselämästä, mainitaan usein, että ujoa oinasmiestä ei juuri tapaa, merkki on hyvin aloitteellinen ja tekee kaikkensa voittaakseen mielittynsä.

Alexander Stubbin puoliso Suzanne Innes-Stubb olikin taannoin vielä varattu, kun pari tapasi opiskeluaikoina Belgiassa. Kului vain muutama kuukausi, Suzanne erosi poikaystävästään ja rakkaus roihahti.

”Minuun iski kuin sata salamaa”, Alexander Stubb muisteli Kotiliedessä vuonna 2017

Suzanne itse on syntynyt 25. tammikuuta 1970, joten hän on vesimies. Vesimiehen ja oinaan katsotaan sopivan hyvin yhteen etenkin sillä molemmat merkit arvostavat itsenäisyyttä ja päämäärätietoisuutta, mutta rakastavat myös seikkailua.

Oinas ja politiikka – Miten horoskooppimerkki näkyy Alexander Stubbin poliittisessa urassa?

Itsesään jo poliitikon ammatin valinta ja ammatissa pysyminen läpi myrskyn ja tyynen on hyvin oinasmaista. Ahkeruutta, tavoitteellisuutta ja menestystä arvostava oinas on Alexander Stubbin tapauksessa valinnut itselleen puolueeksi kokoomuksen, joka korostaakin politiikassaan usein työnteon merkitystä.

Kova fyysinen kunto ja urheilullisuus on todennäköisesti auttanut Stubbia myös jaksamaan pitkiä päiviä, kovatasoisia ja hektisiä vaalikampanjoita ja haastavia tehtäviä niin lukuisissa ministeritehtävissä, pääministerinä, europarlamentaarikkona, kansanedustajana ja Euroopan investointipankin varapääjohtajana.

On myös mahdollista, että oinaan lyhyt pinna on yhteydessä joihinkin harkitsemattomana pidettyihin Stubbin suustaan päästämiin elämään jääneisiin lentäviin lauseisiin, kuten tokaisuun ”vittu mitä paskaa” pohjoismaiden neuvoston kokouksessa ja anteeksipyyntöön ”sori siitä” sen jälkeen, kun Stubb oli kertonut eduskunnassa väärää tietoa hallintarekisterilakiin liittyen.

Lue myös: Yhdeksän muistoa Alexander Stubbin elämästä ja uran varrelta – Muistatko vielä pääministerin kadonneen kalenterin ja salamarakkauden?

Intohimoisuus purkautuu tunteina

Oinaan intohimoisuus omaa uraa, urheilua ja elämää kohtaan voi joskus purkautua voimakkaina tunteina. Horoskoopin luonteenkuvan mukaan oinaan mielessä kuohuu jatkuvasti. Stubb on myös myöntänyt monissa haastatteluissa olevansa tunteellinen ja näyttänyt tunteita myös julkisuudessa.

Stubb kuvailee kirjassaan Alex (Otava) hetkeä, jolloin hänen yltiöpositiivinen mielensä musteni. Hallitus vaihtui vuonna 2011, ja Stubb menetti unelmatyönsä ulkoministerinä sosiaalidemokraateille. Viimeisenä tehtävänään hänen piti puhua Euroopan tilanteesta ulkoministeriön virkamiehille.

”Aloitin puheenvuoron. Ei siitä mitään tullut. Kyyneleet vaan valuivat”, Stubb muisteli tilannetta Ilta-Sanomien jutussa vuonna 2017.

Alexander Stubb mökötti kolme viikkoa sen jälkeen, kun hänen pestinsä vaihtui ulkomaankauppaministeriksi, kunnes läheiset vaativat ryhdistäytymistä.

Ylimielinen, itsevarma – Tällaisena läheiset kuvailevat oinasta

Yksi asia, joka nimetään tyypillisesti tämän horoskooppimerkin haasteeksi tai jopa heikkoudeksi on se, että hänen itsevarmuutensa saattaa vaikuttaa muiden silmissä ylimielisyydeltä.

Myös Stubbilla on ollut julkisuuskuvansa suhteen juuri tämän kanssa haasteita. Esimerkiki Yle mainitsee Stubbia käsittelevässä henkilöjutussa, että pääministeriaikana Stubbia arvosteltiin pääministerin arvovallalle liian rennosta esiintymisestä ja ylimielisestä asenteesta.

Toisaalta oinas osaa myös itsevarmuutensa vuoksi nauraa itselleen ja esiintyä rennosti. Tämä huomattiin viimeksi kun Stubb sulautui ylivoimaisesti menestyksekkäimmin ottein Tiktokiin huumorihenkisillä videoillaan, ja voitti nuorison suosion.

Lue myös: Näkökulma: Aaltola lytättiin, Stubb vitsailee lempihedelmänsä olevan kananmuna – Entä miksi Andersson on somekansalle kuningatar ja Harkimo voittaja?

X