Raakaa menoa koiratarhalla – Pietarilainen tv-kanava esitti kohuvideon Viipurista vuonna 2010

Jaa kaverilleTilaa Seura
Viipurilainen koiratarha pyörii hyväntekeväisyyden varassa ja eläinsuojelun nimissä. © Juha Metso/OM
Seura vieraili ennen joulua viipurilaisella koiratarhalla. Löytökoiria välittävä tarha on ollut julkisuudessa aiemminkin.

Vuonna 2010 nyt jo lakkautettu pietarilainen TV100-televisiokanava esitti raportin Irina Subbotkinan koiratarhalta. Raportin raakuuden vuoksi ohjelman juontaja ei suositellut sitä lapsille tai herkille aikuisille.

Paikan päällä Viipurissa oli TV100:n toimittajan Juri Kovalenkon ohella pietarilainen koira-aktivisti Aljona Filjanina, joka itse johtaa Pietarissa sijaitsevaa Iljinka-nimistä löytökoiratarhaa.

Katso video koiratarhalta

Ohjelmassa haastateltiin myös paikallisviranomaista, jonka mukaan Subbotkinan jopa 700 löytökoiran tarha toimi ilman minkäänlaisia lupia. Televisio-ohjelman jälkeen Subbotkina joutuikin maksamaan sakot ja hakemaan tarhalle viranomaisluvat.

Koiratarhalla oli suuri määrä koirien raatoja, jotka oli yritetty polttaa. Edes tarhan työntekijä ei tiennyt kuolleiden koirien lukumäärää. Televisio-ohjelman mukaan tarhalla oli hirvittävä haju.

Filjanina kertoo videolla, että koirilla ei ollut vettä tai jos oli, se oli likaisenkeltaista. Lisäksi osa koirista oli loukkaantuneita muun muassa sen takia, että ne purivat toisiaan.

Irina Subbotkina ilmestyi avustajansa kanssa myös tarhalle. Hän väitti, että koirat hoidetaan, lääkitään ja ruokitaan asianmukaisesti.

Lopulta Subbotkina raivostui tarhan oloja arvostelleelle Aljona Filjaninalle. Videolla näkyy, kuinka hän avustajineen hyökkäsi nyrkein ja sateenvarjoin Filjaninan kimppuun.

Toimittajan mukaan tarhan sulkeminen ei tullut kyseeseen, koska koirille ei ole muutakaan sijoituspaikkaa. Ohjelmanteon jälkeen koirien raatokasat oli juontajan mukaan siivottu tarhalta kaatopaikalle.

Lue reportaasi Viipurin löytökoirista – Seura 2/2017 – to 12.1.2017

 

 

X