Sinkun elämää -kirjan kirjoittaja vinkkaa: Näitä asioita sinkkuystäväsi ei halua kuulla

Jaa artikkeli
Satu Väisänen
Satu Väisänen kirjoitti Sinkun elämää -kirjan.

Satu Väisänen on niin sanottu ikisinkku. Muutama vuosi sitten hän kyllästyi siihen, että parisuhteessa elävillä tutuilla oli varsin paljon sanottavaa hänen elämäntilanteestaan. Kyllästytti vähättelevät kommentit ja se, että ihmisillä oli otsaa puuttua hänen henkilökohtaisiin asioihin.

Niinpä Satu Väisänen päätti kirjoittaa kirjan sinkuista. Syntyi juuri ilmestynyt Sinkun elämää (Readme.fi). Se käsittelee monipuolisesti ihmisiä, jotka elävät ilman parisuhdetta. Kirja tukee, antaa vinkkejä ja kulkee mukana. Saarnaamatta tai säälimättä.

”Ei sinkun elämää tarvitse sääliä. Sinkun elämä voi olla hyvää ja täyttä. Sinkun elämä on täynnä mahdollisuuksia toisella tavoin kuin usein parisuhteessa elävillä, joilla on paljon enemmän velvollisuuksia”, Väisänen sanoo.

Sinkun elämää -kirja tarjoaa paljon vertaistukea sinkuille, mutta myös parisuhteessa elävien kannattaisi selata sitä. Se nimittäin jos ei nyt ihan avaa silmiä mutta muistuttaa, ettei sinkkuystäviä pitäisi arvostella elämäntilanteen vuoksi.

Kirja muistuttaa, että hyvää tarkoittavat neuvot eivät aina tarkoita hyvää, vaan niiden sanoja vain peilaa itseään sinkkuun. Sinkun ei tarvitse ottaa vastaan alentavia kommentteja tai neuvoja, joita ei ole pyytänyt.

”Jos vastaaja vetoaa siihen, että hän tarkoitti vain hyvää, voit kertoa, että sinun asioihisi puuttuminen sinulta mitään kysymättä ei tunnu sinusta hyvältä, vaan loukkaavalta.”

Sinkun elämää -kirja antaa opastusta ja vertaistukea sinkuille.

Sinkun ystävä, vältä näitä kommentteja

  1. ”Et ole valmis”

Lauseella sekä lohdutetaan että syyllistetään sinkkua. Se on helppo tulkita niin, että sinkku ei ole vielä riittävän täydellinen ihminen jollekin toiselle. Toisin kuin he, jotka ovat jo päässeet seilaamaan parisuhteen auvoiseen satamaan.

  1. ”Sinun täytyisi oppia olemaan yksin”

Yksinolo ei ole itseisarvo. Toiset sinkut ovat olleet liiankin kauan yksin. Pysähtyminen on kyllä terveellistä, mutta pysähdyksiin jääminen vie passiivisuuteen.

  1. ”Olet niin nirso”

Vaikka toinen olisi paperilla miten täydellinen, mutta kemia puuttuu, miten ketään voi vain ”ottaa”? Ja muuten: ei se aina ole itsestä kiinni, tuleeko kelpuutetuksi.

Älä myöskään ylianalysoi

Jos deitti ei vastaa tai hänestä ei kuulu, on ystävillä usein mielipide asiasta. Uskotko edes itse, jos joku lohduttaisi vetoamalla, että deitillä on kiire tai että hän on ujo? Yhtä huonoja analyyseja ovat pohdinnat, että ehkä deitillä on stressi tai häntä pelottaa.

On aivan turhaa keksiä selityksiä, jos deitistä ei kuulu. Tosiasia on, että jos ihminen on kiinnostunut, hän tekee jotain. Toinen voi toki olla kiireinen, mutta, jos on kiinnostunut, ehtii aina laittaa viestin.

Lue myös:

Ihmisen ikävä toisen luo: Näin metsästä löytyi mies

X