Sunnuntailisästä olisi halukas sopimaan jopa 58 prosenttia suomalaisista – Suomen Yrittäjät: ”Se olisi yksi keino parantaa työllisyyttä”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© iStock
Työmarkkinajohtaja Janne Makkula Suomen Yrittäjistä toivoo, että tuleva eduskunta ja hallitus ottaisivat sunnuntaikorvaukset käsittelyyn.

Työaikalaki sitoo yrittäjät maksamaan sunnuntaina tehtävästä työstä kaksinkertaisen palkan arkityöhön verrattuna.

Tämän takia monet yrittäjät eivät pysty pitämään firmojaan auki sunnuntaisin. Päivä saattaa mennä helposti tappiolle, jota pienyritysten kassa ei välttämättä kestä.

Sunnuntaikorvaus parantaisi työllisyyttä?

Suomen Yrittäjät ry:n teettämän uuden kyselyn mukaan 58 prosenttia suomalaisista ovat valmiita siihen, että työntekijä ja työnantaja voivat sopia sunnuntaikorvauksista keskenään, jos molemmat niin haluavat.

”Tämä rohkaisee päättäjiä vapauttamaan sopimista”, kertoo työmarkkinajohtaja Janne Makkula Suomen Yrittäjistä tiedotteessa.

Makkula toivoo, että tuleva eduskunta ja hallitus ottaisivat aiheen käsittelyyn.

”Esitämme Kasva Suomi -tavoiteohjelmassamme, että vaalien jälkeen valittavan eduskunnan ja hallituksen kannattaa tarttua asiaan. Se olisi yksi keino parantaa työllisyyttä, kun yrittäjillä olisi varaa tarjota työtunteja myös sunnuntaisin.”

X