Suomessa asuu pakastepizzalla elävä kansa – Vuosittain pizzoja myydään huimat 40 miljoonaa!

Jaa artikkeli
© iStock
Pakastepizzat menevät kaupaksi erityisen hyvin perjantaisin, mutta sunnuntaisin suomalaiset herkuttelevat uunituoreella pitsalla.

Kauppojen hyllyiltä sujahtaa asiakkaiden ostoskoreihin vuosittain 40 miljoonaa pakastepizzaa. Jaettuna tasaisesti vuoden jokaiselle päivällä se on yli 100 000 pizzaa päivässä.

”Pakastepizzojen suosio kasvaa turbovauhdilla. Kymmenen viime vuoden aikana pakastepizzojen ostosmäärä on tuplaantunut. Nyt Suomessa myydään 40 miljoonaa pakastepizzaa vuodessa. Uskomme, että yksi tärkeimmistä tekijöistä on vaihtoehtojen suuri määrä”, Dr. Oetkerin markkinointipäällikkö Katariina Iivonen kertoo.

Pizzaperjantaina syödään pakastetta – sunnuntaina syödään tuoretta pizzaa 

Grandiosan mainoksista tuttu ”pizzaperjantai”-nimitys on paikallaan, sillä 26 prosenttia koko viikon pakastepizzoista ostetaan perjantaina. Toiseksi eniten pizzoja ostetaan lauantaina.

”Kuukausitasolla mielenkiintoista on joulunaika. Vaikka pöydät notkuvat herkullisista jouluruoista, ei pizza jää jalkoihin. Joulukuu on vuodesta toiseen vuoden paras pizzakuukausi”, Iivonen kertoo.

Pizzankuljetusyritys Pizza-Onlinen mukaan vilkkain pizzantilauspäivä sen sijaan on uudenvuodenpäivä. Viikonpäivistä pizzaa tilataan eniten sunnuntaisin.

Suosituin pitsan täyte on ananas

Pizza-Onlinen mukaan suomalaisten suosikkipizzatäyte on paljon mielipiteitä jakava ananas.

Ananaksen lisäksi suosikkeihin lukeutuivat aurajuusto, kinkku, pepperoni ja kebabliha. Suomalaiset tilaavat mieluiten pizzan omavalintatäytteillä eli niin sanotun fantasia-pizzan.

X