Tässä ovat Korkeasaaren hellyttävimmät poikaset – Äänestä nyt suloisinta eläinvauvaa!

Jaa artikkeliTilaa Seura
Gasellivasa katsoo suoraan kameraan.
© MARI LEHMONEN / HELSINKI ZOO
Korkeasaaren eläintarhaan on alkuvuonna syntynyt kymmeniä uusia asukkaita. Seura kokosi pienistä tulokkaista ihastuttavimmat.

Retki eläintarhaan kuuluu eittämättä kesäajan suosituimpiin aktiviteetteihin. Korkeasaareen pääsee kätevästi niin bussilla kuin vesitsekin, eikä eläinten ihasteluun ole ikärajaa.

Eläintarhassa riittää nähtävää, mutta erityisesti kävijöitä ihastuttavat Korkeasaaren nuorimmat asukit. Viimeisen vuoden aikana se on toivottanut tervetulleeksi monia uusi pienokaisia.

”Tämän vuoden aikana syntyneitä on aika paljon, noin kolmisenkymmentä poikasta pyöreästi”, arvioi Korkeasaaren eläintarhan tiedottaja Mari Lehmonen.

Eläintarhaan – hyvällä vai huonolla säällä?

Eläintarhassa vierailevalle on iso pettymys, jos poikaset piileksivät koko päivän asumustensa suojissa. Säällä on iso vaikutus siihen, kuinka paljon Korkeasaaren asukit päättävät tulla ihmisille näytille.

”Usein lämpimänä päivänä eläimet menevät varjoon suojaan”, Lehmonen selittää.

”Nyt kun oli tällaisia tosi helteisiä päiviä, niin eläimet eivät välttämättä olleet parhaiten näkyvillä. Ne haluavat levätä niin kuin ihmisetkin.”

Niin houkuttelevalta kuin se kuulostaakin, kovin lämmin päivä ei ole aina paras vaihtoehto eläintarhareissulle. Se ei kuitenkaan tarkoita, että parhaiten eläintarhan asukkeja pääsisi ihastelemaan viileissä olosuhteissa.

”Jos on todella sateinen ja kylmä keli, niin eläimet saattavat toimia samoin: niitä ei huvita olla pihalla.”

Kissalaakso kiinnostaa kävijöitä

”Suosituimpia lajeja ovat varmaankin Kissalaakson eläimet eli erilaiset isot kissat: tiikeri, leijona ja leopardi”, Lehmonen kertoo.

Kävijöitä houkutteleviin yksilöihin kuuluvat lisäksi myös apinat, karhut ja trooppisten talojen asukit.

Yksi uhanalaisimmista Korkeasaaren lajeista löytyy sekin Kissalaaksosta. Amurinleopardeja, pilkullisia leopardiperheen kissapetoja, löytyy luonnosta vain noin 100 yksilöä. Korkeasaaressa lajia edustaa kymmenvuotias pariskunta.

Osallistu äänestykseen! Anna nyt äänesi Korkeasaaren suloisimmalle eläinpienokaiselle!

X