Mitä Niinistön pennilinja todella tarkoittaa

Presidentti Sauli Niinistö ehdottaa pennilinjaa. Kuva: Pekka Nieminen/Kuvaryhmä/SKOY.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ilmoitti tänään politiikan toimittajien tapaamisessa kannattavansa pennilinjaa, jos työmarkkinoilla päädytään palkankorotuksiin. Niinistö ilmaisi näin huolensa nimenomaan matalapalkka-alojen kehityksestä. Asiasta kirjoittavat muun muassa Helsingin Sanomat ja Yle.

Seura teki tämän kuun alussa jutun, jossa tutkittiin juuri tätä mainittua pennilinjaa eli solidaarista palkankorotusmallia. Miten se toimii? Miksi se ei ole koskaan juurtunut Suomeen? Millaisia vaikutuksia sillä on ollut esimerkiksi Ruotsissa?

Voit lukea toimittaja Lauri Seppälän kirjoittaman Epäreilut palkankorotukset -jutun täältä.