Välittämö 100 auttaa auttamaan: Lahjoita vanheneva elokuvalippu omaishoitajalle

Uuden Välittämö 100 -verkkopalvelun kautta voi lahjoittaa omaishoitoperheelle muun muassa aikaa tai käyttämättä jäävän lahjakortin.
Sanna Ihalainen
Ajankohtaista Asiat 19.5.2017 10:37

Pöydällä lojuu risteilylippu, joka menee vanhaksi viikonloppuna. Risteilylle et kuitenkaan ehdi, eikä kukaan tuttukaan huoli lippua. Facebook-kirpputorilla myynti-ilmoituksesi möllöttää ilman tarjouksen tarjousta.

Kuulostaako tutulta?

Lääketeollisuusyhtiö Orion ja Omaishoitajat ja läheiset -liitto ovat avanneet Välittämö 100 –verkkopalvelun, jonka kautta kuka tahansa voi lahjoittaa esimerkiksi lippuja tai lahjakortteja omaishoitoperheille. Tarkoituksena on kerätä ihmisiltä mahdollisimman paljon turhia tai ylimääräisiä palveluita ja piristää niillä omaishoitajien arkea.

”Arkeen kertyy helposti kaikenlaista, kuten käyttämättömiä kuntosalikortteja tai lomamatkan aikana postilaatikon tukkivia sanomalehtiä”, perustelee Orionin viestintäjohtaja Terhi Ormio.

Välittämö 100 -palvelun kautta hyvä kiertoon

Lahjoituksia voi tehdä yritys tai yksityishenkilö. Lippujen, tilausten ja lahjakorttien lisäksi palvelun kautta voi lahjoittaa myös omaa aikaansa – esimerkiksi apua pihatöissä.

”Omaishoitajuus vaikuttaa kaikkiin perheenjäseniin. Omaishoitajan arki on vaativaa, ja siksi on erityisen tärkeää tukea perheitä.”, kertoo Omaishoitajat ja läheiset -liiton toiminnanjohtaja Marja Tuomi.

Omaishoitoperheitä on monenlaisia. Joku hoitaa ikääntyvää puolisoaan, toinen vammaista lastaan. Siksi kaikenlaiset lahjoitukset ovat tervetulleita.

Suomalainen haluaisi auttaa enemmän

Arvokkainta hyväntekeväisyyttä suomalaiselle on läheisten auttaminen. Toisiksi eniten suomalaiset arvostavat lasten ja vanhusten tukipalveluita.

Tämä käy ilmi Orionin tutkimusyritys Cintillä teettämästä tutkimuksesta. Tutkimus selvitti, mitä suomalaiset ajattelevat hyväntekeväisyydestä.

Enemmän kuin kolmasosa vastaajista vannoi, että osallistuisi enemmän hyväntekeväisyyteen, jos tarjolla olisi helpompia tapoja. Nuorista vastaajista yli puolet oli tätä mieltä.

Välittämö tarjoaa helpon tavan auttaa. Mutta miksi apu kannattaa suunnata juuri omaishoitajille?

”Hoitomuoto on inhimillinen ja usein myös toivottu. Omaishoitajien jaksamista pitää tukea, jotta meillä on sellaisia tulevaisuudessakin”, Tuomi sanoo.

Voit tehdä lahjoituksen Välittämö 100 -sivustolla

Lue myös:

Mistä apua, kun omaishoitaja uupuu?

Eläkkeelle jäävä Marja: ”En halua olla äidin omaishoitaja”