Alexander Stubbin horoskooppi on oinas – Juha Vuorinen paljastaa presidentin salaisuuden astrologian avulla: ”Mieleltään kymmenvuotias”

”Presidentinvaalien toinen kierros oli jokaiselle astrologiaan hurahtaneelle oikea lastentarhan päiväuni”, Juha Vuorinen kirjoittaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Juha Vuorinen on kirjailija, radioääni, kolumnisti ja suurperheen isukki.

"Presidentinvaalien toinen kierros oli jokaiselle astrologiaan hurahtaneelle oikea lastentarhan päiväuni", Juha Vuorinen kirjoittaa.
Teksti:
Juha Vuorinen

Yhdessä asiassa pelkään olevani ylhäisessä yksinäisyydessä suomalaisten kolumnistien joukossa. Olen perehtynyt astrologiaan hartaudella. Mutta ei niin pahaa huuhaata ettei jotain hyvääkin. Itse hankkimallani valtakirjalla olen pätevä paljastamaan salaisuuden maamme ­kolmannestatoista presidentistä.

Paavo Väyrynen uskoi astrologiaan kuullessaan Alexander Stubbin mielen iän

Kerroin tämän julkisesti jo keväällä 2012, jolloin Alexander Stubb osallistui isännöimääni Tähtivieras-ohjelmasarjaan.

Sarjassa ruodin maamme eturivin henkilöiden kanssa heidän syntymäkarttojaan. Niin taikauskomattomalta kuin se kuulostaakin sarjaan saapuivat vieraakseni myös sellaiset politiikan kiintotähdet kuin Paavo ­Väyrynen, Timo Soini, Matti Vanhanen ja ­Mitro Repo.

Itselläni ei valitettavasti ole enää tallessa Iskelmä-radiossa esitetyn sarjan jaksoja, mutta yksi herkullinen hetki on pysynyt päässäni kuin paska keskustalaisen vaalituvan seinässä.

Kun kerroin astrologiselta sieluniältään noin 18-vuotiaalle Paavo Väyryselle, että hänen kanssaan Matti Vanhasen toisessa hallituksessa istuva ulkoministeri Alexander Stubb on mieleltään kymmenvuotias, Väyrynen tuhahti jotenkin näin: ”No tämän verran minäkin uskon astrologiaan.”

Presidentinvaalien toinen kierros oli jokaiselle astrologiaan hurahtaneelle oikea lastentarhan päiväuni, sillä ehdokkaat olivat astrologisia kaksosia, vaikka molemmat merkeiltään oinaita ovatkin.

Heitä sitoi toisiinsa aurinkomerkin lisäksi kuu härässä, joka ympäripyöreästi tulkittuna kertoo sielun olevan paitsi hyvin nuori ja toisinaan lapsellisen jääräpäinen myös parhaimmillaan tunteissaan lehmänhermoisen rauhallinen.

Alexander Stubb on vasta toinen oinas maan johdossa

Seurasin uteliaana ­kakkoskierroksen loanheittoa, jossa media roiski molempia kandidaatteja tietämättään heidän nuori­sieluisuudestaan.

Sielultaan 7-vuotiaasta Pekka Haavistosta levitettiin nuoruuden­kuvaa, jossa hän poseeraa poikamaisen nuoren elämänkumppaninsa ­Antonio ­Floresin kanssa, mistä seurasi somen ­kestokiukuttelijoille itku nuoresta ­ilosta. Stubbia puolestaan yritettiin vielä ­kerran naulata esittämällä ahkerasti videota, ­jossa leikkimielinen pääministeri pyörii Duudso­nien tikkatauluna.

Jonkinlaisena ­lohdutuksena ­vaalit hävinneelle Pekka Haavistolle ­haluan muistuttaa, ettei hän suinkaan ollut ­ensimmäinen kakkoseksi jäänyt lapsisieluinen oinas-ehdokas.

Ikinuori ja mieleltään yhdeksänvuotias Elisabeth Rehn joutui vuonna 1994 tyytymään hopeaan, ja vuoden 2018 presidentinvaaleissa Sauli Niinistön takana oli jonoksi asti lapsenmielisiä oinaita, kun sielultaan seitsemänvuotiaan Laura Huhtasaaren osa oli jäädä Pekka Haaviston taakse nuolemaan pronssista pallia.

Ennen Stubbia Suomella on silti ollut presidenttinä vain yksi oinas. Ei enempää eikä vähempää kuin maatamme talvisodan läpi johtanut Kyösti Kallio. Taas kerran kaivataan oinasmaista puhtia puskea päätä pensaan sijaan päin oikeita ongelmia. 

Lue kaikki Juha Vuorisen kolumnit täältä.

Lue myös: Milloin Alexander Stubb itki viimeksi, mitä sanoisi vähävaraiselle ja kuinka toimisi Venäjän presidentin kanssa – Näin hän vastasi Seuralle

X