Teksti:
Hertta-Mari Kaukonen

1. Päätä säästää asennuskuluissa ja asentaa pyykinpesukoneen ja kuivausrummun yhdistelmäihme itse.

2. Unohda aktiivisesti, että ei tavallisenkaan pyykkikoneen asennus ole aina mennyt ohjekirjan mukaan, vaikka kone onkin lopulta toiminut.

3. Älä mittaa koneen leveyttä, äläkä varsinkaan kylppärin oven karmia. Totea, että iso kylppäri ei takaa koneen mahtumista ovesta sisälle. Ei keittiön, mutta ei myöskään makuuhuoneen ovesta. Ei, vaikka se on vaatinut sängyn ja vaatekaapin siirtämisen pois tieltä.

4. Vaihda kone pienempään ja odota uutta kotiinkuljetusta viikko. Älä kuitenkaan edelleenkään tilaa asennusta, vaan usko omiin mekaanikon taitoihisi.

5. Hermostu kertyneestä pyykkivuoresta niin paljon, että et pysty lukemaan asennusohjeita puolisosi kanssa äänen volyymin kohoamatta. Keskity erityisesti vauvan pyykkien hajuun, ettei mielesi olisi liian valoisa.

6. Ymmärrä epäselvät ohjeet systemaattisesti väärin. Sekoita varsinkin eri levyt toisiinsa.

7. Käy ostamassa vesiletku puhkihankautuneen tilalle, kun kone on steppaillut pitkin kylppäriä.

8. Osta toinen letku, sillä kone ottaa vielä askeleen jos toisenkin, vaikka sen jalat on tasattu vatupassilla.

9. Kun verenpaineesi on tasaantunut ja ohjekirja pysyy viimein kauniissa kädessäsi, huomaa tuttavan avustuksella, että väärät ruuvit on poistettu ja kuljetusruuvit nököttävät edelleen paikallaan.

10. Kun kone viimein käy moitteetta, löydä ostamasi (mutta käyttämättä jäänyt) pakkaus, joka sisältää muovikiekkoja, joiden luvataan pitävän pesukoneen jalat paikallaan.

X