Kuukauden muuttuja – Pehmeyttä Sirpalle

Jaa artikkeliTilaa Seura
Sirpa Salonen tuli muuttujaleikkiin Helsingistä.
Naisellisia hörselöitä välttävä Sirpa Salonen pukeutuu usein farkkuihin ja mustaan puseroon. Kuvauksissa paljastuu, että Sirpalla on täydelliset hamesääret.

Sirpa Salonen, 56, ulkoilee paljon. Jos mahdollista, hän kulkee paikasta toiseen kävellen, välillä pitkiäkin matkoja. Hän tekee kävelylenkkejä sauvojen kanssa tai ilman. Toisinaan kävely muuttuu patikoinniksi, kun hän lähtee retkeilemään.

SIRPA ENNEN © Tommi Tuo

Vapaa-aikana Sirpa on mukana järjestöelämässä, hän on Uudenmaan Keliakiayhdistyksen puheenjohtaja.

Tämänhetkinen tyyli löytyy vaatekaapista, jossa perusvärinä on pääasiassa musta. Mustaan hän yhdistää punaista, sinistä ja muita värejä.

”Olen huono hameiden kanssa, käytän paljon farkkuja. En pidä naisellisista hörselöistä, enkä ole koruihminen.”

Vielä 30 vuotta sitten Sirpa pukeutui töissä jakkupukuihin. Myöhemmin työvaatteista tuli rennompia.

Housupuku

Gantin housupuvun bleiseri 260 e, housut 170 e. Paita 20 e, H&M. Eccon avokkaat 135 e. Eläinkuosinen pikkulaukku 25 e, Gina Tricot. Rannekoru 80 e, Sense Copenhagen. Kello Daniel Wellington, 139 e.

Kashmirneule

Neulepusero 218 e, Soft Goat. Paita 59 e, Cos. Farkut 40 e, Lindex. Nilkkurit 55 e, Din Sko. Laukku 79 e, Massimo Dutti. Marc O’Polon silkkihuivi 85 e, Stockmann. Koru 115 e, Dyrberg/Kern. Kello 159 e, Mockberg.

”Haen nuorekasta tyyliä ja haluaisin tietää, minkälaiset vaatteet minulle sopivat. Uudet väritkin ovat tervetulleita.”

Stylisti Ainomari Setämaa löytää Sirpalle ihanan uuden, entisestä poikkeavan, pehmeämmän tyylin.

Vinkit Sirpalle

Muista pieni neulepusero, jos pukeudut leveähelmaiseen hameeseen.

Maskuliinisetkin vaatteet sopivat.

Suosi korollisia kenkiä. Pienikin korko antaa pienikokoisen H-vartaloisen olemukselle ryhtiä.

Sirpalla on poikamainen, suora vartalo, tyyppiä H: lantio ja hartiat ovat samassa linjassa, jalat ovat pitkät, eivätkä rinnat tai vyötärö korostu. Stylisti Ainomari Setämaan mukaan Sirpan sopusuhtainen vartalo ei kaipaa paljoa tasapainottamista.

”Keskeistä on saada vyötärö paremmin esiin niin, että kiinnitetään huomio hartiakorkeudelle ja lantioon. Esimerkiksi housujen ja hameen vyötärölinjaa hieman lasketaan, muutama sentti vyötäröltä lantiolle päin tai pannaan ohut vyö samaan kohtaan. Hameet ovat suoria tai viistottuja, pituudelta korkeintaan polveen. Housutkin ovat suoria ja kapeahkoja, tosin leveätkin lahkeet sopivat. Täyspitkät, nilkkaan asti ulottuvat housut tekevät lisää pituutta”, Ainomari vinkkaa.

Printtitunika

Neo Noirin napakka neulostakki 100 e. Marimekon pitkä tunika 250 e. Vajaamittaiset jerseyhousut 129 e, PBO. Avokkaat Massimo Dutti 100 e. Olkalaukku 60 e, Pieces.

Lomalle

Marimekon tunikapusero 195 e. Ohut neuletakki 70 e, Neo Noir. Ruudulliset housut 30 e, Ellos. Sandaletit 135 e, Ecco. Laukku 35 e, A+Moren/Stockmann. Kello 139 e, Daniel Wellington.

Mukavan väljää

Edbladin kaksiosaisen mekon hame  108 e, pusero 99 e. Pitkä neuletakki 179 e, Samsoe Samsoe. Minellin kengät 129 e, A+Moren laukku 34,90 e, Stockmann. Aarikan kaulakoru 59 e. Aarikka.

Suuret kukkakuviot eivät ole Sirpan juttu. Voimakkaat värit sopivat lähinnä asusteisiin. Ainomari suosittelee hänelle pelkistettyjä, yksivärisiä asukokonaisuuksia, mikä lisää pituuden illuusiota. Ohuet, sileät kankaat ja pehmeät värit sekä pienet asusteet sopivat yhteen. Jakkujen, neuleiden ja takkien linjan tulee löytyä lantion ja polven väliltä, malliltaan parhaita ovat suorat tai viistotut takit ja jakut.  V

Kosteutta ja suojaa

Sirpan kaunis iho ja luusto saavat meikkitaiteilija Haije Sundqvistin huokailemaan ihastuksesta: Tällaista ihoa ei tarvitse peittää, ainoastaan suojata pakkaselta ja liialta auringonvalolta.

Iholle riitti kevyt BB-voide ja tupsaus aurinkopuuteria. Ihon ja silmien kuivumiseen Haije suosittelee veden juomisen lisäksi kalaöljy- tai tyrniöljykapseleista saatavia lisäravinteita. Silmämeikin mattainen harmaanruskea luomiväri miellytti silmälaseja käyttävää Sirpaa.

Huulille etsittiin punaa, joka pysyy, vaikka välillä vähän nuolisikin huuliaan. Dior Addict -huulikiilto toimi parhaiten.

Värillä on väliä

Ruskeat hiukset, joista kolmasosa oli harmaita, ovat muisto vain sen jälkeen, kun Sirpa pääsi kampaajakouluttaja Markku Ruotsalaisen käsittelyyn.

Sirpa toivoi lämpimiä värejä, ei mitään räikeää kuten vihreää. Ensin hiukset vaalennettiin, sitten ne sävytettiin kupari-kulta-värillä. Etenkin studion kirkkaissa valoissa punaiset hiukset heijastelivat kauniisti kullan sävyjä. Värikäsittely tehtiin yhdessä hiusten rakennetta eheyttävän Olaplex-hoidon kanssa.

Kaikki värjäyksessä ja muotoilussa käytetyt tuotteet olivat hajusteettomia Sirpan toivomuksesta.

Meikki: Meikkitaiteilija Haije Sundqvist, p. 050 350 5172

Hiukset: Kampaajakouluttaja Markku Ruotsalainen, miraculos.com

Kasvokuva: Mekko Marita Huurinainen, Koru Weekend. Kaikki silmälasit Helsinki Optiicat.

Neulepusero 60 e, Selected. Hame 99 e, Second Female. Weberin huivi 40 e,

Stockmann. Koru 115 e, Dyrberg/Kern. Kengät Högl 130 e. Laukku 20 e, Zara.

X