Väriä ja rentoa tyyliä sporttiselle Y-vartalolle – Näin Vivan muuttumisleikin asuvalinnat piristivät Helin pukeutumista

Jaa artikkeliTilaa Seura
Heli Jukola tuli Vivan muuttumispäivään Helsingistä.
Heli Jukola tuli Vivan muuttumispäivään Helsingistä. © Tommi Tuomi / Otavamedia
Heli Jukolan ominta tyyliä ovat tunika, leggingsit ja musta väri. Muuttujapäivänä huolettoman tyylin uudet värit ja asuehdotukset sekoittivat pakan.

Ei ruutua, raitaa, kukkaa eikä mekkoja, oli helsinkiläisen Heli Jukolan, 57, ehdoton toive muuttumisleikin vaatteista. Helillä on vahva tyyli, josta kaksi aikuista tytärtä antavat palautetta, jos se näyttää vähänkin tätimäiseltä.

”Pukeudun nuorekkaasti ja rennosti. Lempiasuni on tunika ja kapeat farkut tai nahkaleggingsit, joihin yhdistän Conversen tossut”, kertoo nykyisin osastosihteerinä työskentelevä Heli.

Heli Jukola ennen Vivan muuttujapäivää.

Vapaa-aikana hän harrastaa joogaa, ulkoilee ja on lastenlastensa kanssa.

”Äitini täyttää tänä vuonna 80 vuotta ja ehkä pukeudun tilaisuuteen housupukuun. Muutkin ratkaisut ovat tervetulleita.”

Sporttinen Y-vartalo

Helillä on sporttinen Y-vartalo, joka on yleinen keski-ikäisillä naisilla. Hartiat ovat leveät, keskivartalo suora ja jalat hoikat. Vartalotyypille on eduksi, että vaatteet tuovat vähän vyötäröä esille, eivätkä tee siitä suoraa pötkylää.

Leveiden hartioiden hyvä puoli on se, että ne antavat ryhtiä pukeutumiseen. Jos niitä ei halua korostaa lisää, yläosassa kannattaa unohtaa vaakasuorat linjat, kuten vaakaraidat ja venepääntie.

Paras pääntie on muodoltaan pyöreä ja avara. Vesiputousmalli on myös yksi parhaista, koska se tuo pehmeyttä kulmikkaalle ylävartalolle.

Muotoa suoraan vartaloon

Yhtenäinen väritys asukokonaisuudessa pidentää, mutta Y-vartalolla se voi näyttää helposti myös vähän tylsältä.

Pitkäsäärisellä, kuten Helillä, on aina mahdollisuus leikitellä erilaisilla ja eri värisillä jakuilla, jotka voivat ulottua vyötärömitasta nilkkoihin.

Suoraan vartaloon saa muotoa, kun vaatetta on hieman kaarrettu sisäänpäin keskivartalon kohdalta. Sopivan leveällä vyöllä vyötäröä voi myös korostaa ja kuroa tunikoiden tai takkien väljyyden sopivaksi.

”Vältän telttamaisia kaapuja. Ku­vauk­sissa ollut tummanvihreä tunika oli mielestäni sellainen. En myöskään pitänyt safarijakusta. Se istui mielestäni huonosti päälläni. Lyhyt farkkujakku sen sijaan oli enemmän minun juttuni”, Heli tuumii.

Hän piti kuvauksissa olleesta rennosta juhla-asusta, jossa farkkujakkuun oli yhdistetty pitkä hame.

”Kesällä laittaisin asun kanssa jalkaani tennareiden sijasta flip-flopit.”

Heli nähdään usein mustassa ja farkunsinisessä. Limenkeltainen pitkä paita ja pinkki huppari tuntuivat hänestä mukavilta.

Juttu on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 5/2021.

Lue myös: Uudet pukeutumisvinkit – Povekas Sirkka-Liisa löysi kevään kauneimmat mekot Vivan muuttujapäivänä

X