Hanna lähti perheineen mummolaan viemäriremontin ajaksi: ”Yhteiselo äidin kanssa sujui hyvin”

Hanna Slioor, 35, muutti miehensä ja kahden tyttärensä kanssa äitinsä Hilpi Koiviston, 70, luo. Yhteiselo sujui mainiosti.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Hilpi Koivisto kokkasi kattilallisen keittoa ja pyysi Hannan, Arin ja lapset syömään.

Hanna Slioor, 35, muutti miehensä ja kahden tyttärensä kanssa äitinsä Hilpi Koiviston, 70, luo. Yhteiselo sujui mainiosti.
Teksti:
Reija Ypyä

Äidin koti on 50-luvulla rakennettu mummolani, jossa vietin paljon aikaa lapsena. Talo on vähän sellainen rento perhekommuuni, sillä enoni asuu yläkerrassa. Talo oli meille luonteva pakopaikka viemäriremontin ajaksi.

Olin asunut talossa mieheni Arin kanssa viisi vuotta ennen lasten syntymää. Talo on minulle tuttu ja rakas. Meillä on ollut tapana viettää äidin luona viikonloppuisin aikaa ison ja ihanan pihan takia.

Merkitystä oli silläkin, että äidin luona saimme asua putkiremontin ajan ilmaiseksi.

Tavaraa ja vaatteita viemäriremontin ajaksi

Vaikeinta remppapakolaisuudessa oli pakata neljän ihmisen kevät- ja kesävaatteet ja vielä omat työkamat. Onneksi mummolassa on leluja ja kirjoja, ja vain muutamat rakkaat unilelut vietiin kotoa.

Äiti muistutti heti, että emme tule täysihoitolaan. Hän loi vähän sääntöjä olemiselle.

Aiemmin kun vietimme Arin kanssa mummolassa viikonloppuja, saimme nukkua ylellisen pitkään, kun äiti nousi tyttöjen kanssa aiemmin.

Nyt jatkoimme omaa arkeamme äidin katon alla. Koska äidillä ei esimerkiksi ole tiskikonetta, jaoimme tiskivuorot. Teimme yhteisen kauppatilauksen ja jaoimme kustannukset.

Talon keskikerroksessa on iso olohuone ja kaksi makuuhuonetta. Me saimme makkarit käyttöömme, ja äiti muutti yläkertaan omaan rauhaan.

Viemäriremontin ajaksi mummolaan: ”Kukaan ei ole ihmetellyt muuttoamme äidin luo, koska olen itsekin asunut tässä talossa ja vietämme täällä usein viikonloppujakin”, Hanna toteaa.
”Kukaan ei ole ihmetellyt muuttoamme äidin luo, koska olen itsekin asunut tässä talossa ja vietämme täällä usein viikonloppujakin”, Hanna toteaa. © Susa Junnola

Kolme sukupolvea eli viemäriremontin ajan sulassa sovussa

Olohuone on välillä aika räjähtänyt päivän leikkien jälkeen, mutta iltaisin siivosimme yhdessä Ainon, 5, ja pian kaksi vuotta täyttävän Vilman kanssa.

Vietimme paljon aikaa olkkarissa, jossa kaikki saattoivat tehdä omia juttujaan: lukea, leikkiä, tehdä käsitöitä tai katsella telkkaria. Äiti vetäytyi yläkertaan, jos meteli rasitti.

Lapset olivat innoissaan, kun pääsivät asumaan mummolaan. Yhteiselo äidin kanssa sujui hyvin, tunsimme itsemme tervetulleiksi.

Kukaan tutuistamme ei ihmetellyt äidin tai anopin luona asumista. Meillä meni Martinlaaksossa samaan malliin kuin taannoisilla naapureillamme Espanjassa. Naapurissa asui kolmen sukupolven perhe yhdessä sulassa sovussa.

Lue myös: Energiaremontti pienentää asumisen kustannuksia – Näin Ilkka Hiiro korvasi öljylämmityksen ja säästää nyt noin 2 750 euroa vuodessa

Isossa puutarhassa riitti puuhaa

Isossa puutarhassa grillattiin yhdessä, ja lapset saivat poimia mansikoita ja tomaatteja pihalta.

Aino auttoi kastelussa äitiäni, joka kasvattaa pihalla ja kasvihuoneessa kaikkea kesäkurpitsasta perunaan.

Aino kävi Malmilla päiväkodissa neljänä päivänä viikossa, sillä kaverit ovat hänelle tärkeitä.

Vaikka Ainosta oli mukavaa päästä kotiin omien lelujen pariin, hän varmasti ikävöi mummia putkiremppaviikkojen jälkeen. He puuhasivat niin paljon yhdessä. 

Hanna Slioor on putkiremonttia paossa perheensä kanssa Hilpi-äidin omakotitalossa. Perheeseen kuuluvat isä Ari ja lapset Aino 5 v ja Vilma 2 v.
Hanna Slioor on putkiremonttia paossa perheensä kanssa Hilpi-äidin omakotitalossa. Perheeseen kuuluvat isä Ari ja lapset Aino 5 v ja Vilma 2 v. © Susa Junnola

Lue myös: Mikä on taloudellisin tapa maksaa putkiremontti?

Juttu on julkaistu ensi kerran Vivan numerossa 10/2023.

Lue myös: Suunnitteletko lomamatkaa kolmen sukupolven voimin? Nappaa matkavinkit, kun kohteesi on kaupunki Euroopassa tai loistoristeilijä Karibialla

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X