Laajasalon murhaajan Jukka Romppaisen irvokas runo: Valtio pakottaa tappamaan

Jaa artikkeliTilaa Seura
jukka-romppainen-valtio-pakottaa-tappamaan

jukka-romppainen-valtio-pakottaa-tappamaanHenkirikoksen tunnustanut Helsingin kokoomusnuorten toiminnanjohtaja Jukka Romppainen kirjoitti kolme vuotta sitten runon. Se saa nyt irvokkaan sävyn. Tutustuin Romppaisen blogiin.

Media kaivaa ahkerasti uusia tietoja Iltasanomien mukaan henkirikoksen tunnustaneesta Helsingin kokoomusnuorten toiminnanjohtajasta Jukka Romppaisesta. Esimerkiksi Kalevan haastatteluissa mietteensä Romppaisesta kertoivat Oulun läänin Kokoomusnuorten entinen puheenjohtaja Henri Heikkinen ja kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtajaa Mari-Leena Talvitie.

Iltasanomille henkirikosta on puinut muiden muassa kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz.

Keskisuomalaisen mukaan kokoomusnuorten suut on tukittu emopuolueen mahtikäskyllä.

Minä katsoin Googlesta ja löysin Romppaisen blogin Uuden Suomen verkkosivuilta.

Blogista löytyy vain neljä kirjoitusta. Niistä ensimmäinen on vuodelta 2011. Siinä hän arvostelee pikavippibisneksen suitsimista. Hän katsoi silloisen järjestelmän olleen reilu ja markkinatalouden mukainen.

– Sitä paitsi, ihan rehellisesti, minusta yhtiöt eivät pyydä edes liikoja. Myös minä pyytäisin 20 € korkoa, jos lainaisin kaverilleni satasen kahdeksi viikoksi, hän kirjoitti blogipäivityksessään Kapitalismissa kaikilla olisi kivempaa.

Myöhemmin samana vuonna julkaisemassa päivityksessään hän pohdiskeli kapitalismin ja sosialismin eroja silloin ajankohtaisen voipulan kautta. Blogin tuorein kirjoitus on reilun vuoden takaa. Siinä Romppainen moittii, että Kokoomuksen tuolloinen puheenjohtaja Jyrki Katainen oli tyrmännyt Kokoomusnuorten tavoiteohjelman.

– Surullista, jos emopuolue syö nyt pentunsa luullensa näin säilyttävänsä valta-asemansa.

Blogin hätkähdyttävin yksityiskohta löytyy joulukuulta 2011. Päivitys sisältää runon Valtion saatana, jossa Romppainen arvostelee voimakkaasti Suomen valtiota. Runon ensimmäisen säkeistön maininta hengen riistämisestä saa Laajasalon henkirikoksen jälkeen irvokkaan sävyn.

Valtio on niin paha entiteetti,

että se voi paitsi oikeuttaa itselleen ihmishengen riiston,

myös käytännössä pakottaa minut riistämään toisen ihmisen hengen,

jos hän vain sattuu kantamaan väärää kokardia.

Runo löytyy kokonaisuudessaan Romppaisen blogipäivityksestä (itse)Sensuurin kieltämiä helmiä.

Päivitys 11.5.2015:
Helsingin käräjäoikeus on julistanut tuomion Laajasalon henkirikosjutussa. Jukka Romppainen tuomittiin murhasta elinkautiseen vankeuteen. 28-vuotias Romppainen tuomittiin myös eläinsuojelurikoksesta. Asiasta kertoi muiden muassa Iltalehti.

Lue myös:

Bäckman: Venäläisviha kokoomuspomon tunnustaman henkirikoksen motiivi?

Putinin koirat

Surman tunnustaneen irvokas runo: Valtio pakottaa tappamaan

Venäjä hyökkää Suomeen

Uljaampi uusi maailma vaatisi vallankumouksen

Aiheesta internetissä:

Iltalehti: Laajasalon murhaajalle elinkautinen tuomio

Iltasanomat: Nuorta kokoomuspomoa vaaditaan vangittavaksi Laajasalon murhasta

Kaleva: Talvitie: ”Yksikin tällainen tapaus on liikaa”

Kaleva: Entinen kokoomuspoliitikko murhauutisesta: ”Hän oli tavallinen nuori mies”

Iltasanomat: Zyskowicz Laajasalon surmasta: ”Herättää kauhistuttavia ajatuksia”

Keskisuomalainen: Laajasalon surma: Puolue sulki kokoomusnuorten suut

Jukka Romppainen: Kapitalismissa kaikilla olisi kivempaa

Jukka Romppainen: Voi voi

Jukka Romppainen: (itse)Sensuurin kieltämiä helmiä

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Bloglovinissa

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Romppainen tarkoittaa blogissaan sotatilaa, jonka nojalla valtiovalta voi pakottaa hänet tai kenet tahansa muunkin asevelvollisen tappamaan vihollisen sotilaita. Hänhän viittaa tapettavaan eri kokardin eli sotilastunnuksen käyttäjänä. Näkemys voisi yhtä hyvin olla jonkun vasemmistolaisen pasifistin kirjoittama. Kaikesta päätellen Romppainen on libertarismin kiihkomielinen kannattaja ja niissä piireissä asevelvollisuus voidaan nähdä törkeänä puuttumisena yksilön vapauteen. Tarkoituksenani ei ole puolustella Romppaista. Hän on mitä ilmeisemmin sairas ihminen ja hänen tekonsa äärimmäisen julma ja vastenmielinen.

Huomasin kyllä minäkin tuon ilmiselvän tulkinnan, mutta kun tappamisen esittää tuossa muodossa, se saa minun mielestäni nyt kaiken tapahtuneen jälkeen astetta irvokkaamman sävyn kuin on luultavasti tarkoitus ollut.

Blogitekstien perusteella minusta vaikuttaa, että libertaari Romppainen on, mutta ei sentään ihan kaikkein kiihkeimpiä heikäläisiä.

En hyväksy väkivaltaa missään muodossa, mutta en ymmärrä perussuomalaisena sitäkään, että puolueesta tehdään uutisoinnilla ikäänkuin osasyyllinen. – Meitä ihmispoloja on joka junaan ja osa jää vielä asemalle. Uutisvälineidekin tulisi harjoittaa itsesensuuria.- Odotan tähän puoleen myöskin kannanottoja.

Romppainen on reservin vänrikki, joka fb-sivuillaan ihannoi Suomen armeijaa todella avoimesti ja kirjoitteli mm. että pukeutuisi ”koppalakkiin ja uniformuun” mielellään useamminkin. Teorian asevelvollisuuden kritiikistä voi siltä osin unohtaa…

Varsin analyyttinen esitys Romppaisen ajatusmaailmasta:
juhamolari.blogspot.fi/

Kokoomusnuorten jo pitkään jatkunut ”oikea oikeisto” -teema, on irvokasta luettavaa kts.esim pj.susanna kosken blogeja. Eiköhän nyt olisi hiljentymisen aika.

Kokoomusnuorten ajattelussa on ollut viime vuosina monenlaisia aivan liian jyrkkiä äärimielipiteitä. Kyllä pahan on annettu emopuolueen osalta kasvaa liian rauhassa. Nämä asiat on nyt nostettava reilusti esille keskusteluihin ennen kuin kasvaa lisää murhaaja-Romppasia.

onkohan Romppainen yhä Kokoomusnuorten jäsen vai onko hänet erotettu puolueesta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X