Naiset eivät osaa vaihtaa autonrenkaita

Jaa artikkeliTilaa Seura
Gigantti tietää, että isä ei osaa letittää.

Gigantti tietää, että isä ei osaa letittää.On olemassa miesten töitä ja naisten töitä. Ikiaikaista järjestystä ei parane rikkoa. Totuutta ei tule kyseenalaistaa, jos liikeyritykset meille sellaisen tarjoavat.

Isät ovat vähän sellaisia hyödyllisiä hölmöjä, jotka ovat kyllä nykyisin jo melko usein paikalla, mutta paljon mitään heistä ei ole tekemään. Paitsi sotimaan ja remontoimaan ja tekemään muita miesten hommia, joilla ei perheessä juuri arvoa ole.

Isät nyt vain ovat sellaisia avuttomia tumpeloita. He eivät osaa. Kaikki oikeasti tärkeä kuuluu ja on kuuluva äideille. Nyt ja aina.

Katsantokannasta riippuen joko evoluutio tai jumala on luonut miesten kädet sellaisiksi, että niillä kykenee vain karskeihin tekoihin. Vasaralla he osaavat lyödä, mutta näppäryys uupuu. Sormet ovat kuin nippu siittimiä. Naisilla tilanne on päinvastainen: he sujauttavat langan neulansilmästä ihan tuosta vaan suit sait, mutta kirveen kanssa ei tule kuin vahinkoja.

Siitä syystä naiset eivät osaa vaihtaa autonrenkaita. Siitä syystä miehet eivät osaa tehdä lettejä.

Parempaa selitystä en keksi.

Ratkaisu löytyy rahalla

Joku selitys on kuitenkin oltava, koska aina luotettava liike-elämä kertoo minulle, että olen sukupuoleni vuoksi kykenemätön tekemään lettejä. Ja minä kun olin aina kuvitellut, että en ole letitellyt sen vuoksi, kun en ole halunnut. Kuinka typerästi ajateltu!

Mutta ei hätää. Liikeyrityksellä on ratkaisu: rahalla on kuin onkin saatavissa tekninen apuväline. Se saa avuttomankin yltämään ihmeisiin.

– Nyt myös isät voivat onnistua letityksessä! kodinelektroniikkaketju Gigantti intoilee.

Yritys mainostaa lehtykäisensä etusivulla aparaattia, jota se kuvailee automaattiseksi letittäjäksi. Hintaa vehkeellä on himpun verran alle viisikymppiä.

Tuotetta vaikuttaisi olevan saatavilla myös ainakin Markantalosta, vaikka Gigantti leuhkii olevansa laitteen ainoa myyjä Suomessa. Halvemmalla sitä ei kuitenkaan näy Suomesta löytyvän. Tarkastin asian ja kertoisin varmasti, jos vekotin jostakin huokeammalla irtoaisi.

Vakuuttavasta mainoksesta huolimatta Gigantti epäonnistuu. Se ei kykene vakuuttamaan minua siitä, että minun todella pitäisi letittää. Tarvetta tuotteelle ei synny. Oikeastaan lettien tekeminen kiinnostaa minua nyt entistäkin vähemmän, kun tiedän, että joutuisin pulittamaan lystistä viisikymppiä. Jos en kerran omin käsin osaa, niin sitä paremmalla syyllä annan koko asian olla.

Kun se vain toimii

Mainoksellaan Gigantti hyppää samoille apajille Byggmaxin ja Vepsäläisen kanssa.

Huonekaluliike Vepsäläinen kuvasi taannoin miehet kodeissaan korkeintaan lapsen asemassa oleviksi tossukoiksi. Byggmax puolestaan siivosi omassa mainoksessaan naiset turhina pois rautakaupasta. Molemmat saivat osakseen äänekästä paheksuntaa, joka levitti yritysten sanomaa ilmeisen toivotulla tavalla varsinkin sosiaalisessa mediassa.

Ymmärrän, että tämäkin kirjoitus palvelee Gigantin pyrkimyksiä. Yrityksen seksistinen tölväisy oli liki huomaamaton, mutta silti kaltaiseni tasa-arvovouhottelija tarttui siihen ja ryhtyi levittämään yrityksen viestiä. Loukkaaminen ja ärsyttäminen vain kerta kaikkiaan toimivat. Kovin tyylikkäitä ratkaisuja ne eivät ole, mutta raha ei tunnetusti haise.

En aio tehdä omille tyttärilleni lettejä ihan vain osoittaakseni, että kyllä isäkin osaa. Minua ei kiinnosta. Jos kuitenkin joskus sattuu letittäminen rupeamaan kiinnostamaan, menen luultavasti ensimmäiseksi elektroniikkaliikkeen sijaan etsimään vinkkejä Kaksplus-naapuristani Jenni’s Hairdays -blogista. Blogin pitäjä on myös pitänyt erityisesti miehille suunnattuja letityskursseja. Ainakin hän vaikuttaa olevan sitä mieltä, että mieskin voi sen taidon oppia.

Uskaltaisikohan tämän perusteella päätellä, että ehkä myös vastaavasti nainen voisi sittenkin olla kykenevä vaihtamaan autonrenkaan?

Rohkenisiko jopa ajatella, että ehkä sukupuoli ei määrääkään paikkaamme maailmassa täydellisen joustamattomasti, vaikka liikeyritykset niin meille kertovat?

*************

Gigantin tölväisy oli niin huomaamaton, etten siihen edes itse kiinnittänyt huomiota, vaikka mainoslehden selasinkin läpi. Kiitos tarkkaavaisemmalle Tonille vinkistä.

 

Lue myös:

Mitä ne ämmät vinkuu?

Hiekkaa haaroihin ja Byggmax kiittää

Aiheesta internetissä:

Babyliss Twist Secret TW1100E Markantalossa

Babyliss Twist Secret TW1100E Gigantissa

Jenni’s Hairdays

Jenni’s Hairdays: Miehet letittämään ja lettejä miehille

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Bloglovinissa

X