Stubb pistää Soinin ahtaalle: Immonen tai hallitus

Jaa artikkeliTilaa Seura
Olli Immonen haastaa Timo Soinin. Kuva: Viron ulkoministeriö. CC BY 2.0.

Olli Immonen haastaa Timo Soinin. Kuva: Viron ulkoministeriö. CC BY 2.0.Timo Soini haastetaan sisältä ja ulkoa. Hänen on valittava hallituksen tai Immosen monikulttuurisodan välillä.

Kansanedustaja Olli Immosen (ps) monikulttuurisuuden vastaista taistelua ja jopa sisällissotaa uhkuva viestittely on tuomittu nyt myös perussuomalaisten hallituskumppaneiden toimesta. Ne eivät taistele Immosen joukoissa.

Keskustan puheenjohtaja pääministeri Juha Sipilä kertoi Twitterissä lyhytsanaisesti, että ei hyväksy Immosen kirjoituksia. Kokoomuksen puheenjohtaja valtiovarainministeri Alexander Stubb tuomitsi kirjoitukset jyrkemmin. Hän muun muassa siteerasi Facebook-päivityksessään hallitusohjelmaa.

– ”Suomi on avoin ja kansainvälinen, kieliltään ja kulttuuriltaan rikas maa.” Näin todetaan hallitusohjelmassa visioksemme. Tämän vision eteen olemme sitoutuneet tekemään työtä, Kokoomus hallituspuolueena ja minä tämän hallituksen ministerinä, Stubb kirjoitti.

Stubbin julistus on haaste perussuomalaisille ja eritoten puolueen puheenjohtajalle ulkoministeri Timo Soinille: ovatko perussuomalaiset ja Soini sitoutuneet hallitusohjelmaan?

Ellei asiaan saada selvyyttä pian, ei perussuomalaisilla ole edellytyksiä jatkaa hallituksessa, ja hallitus kaatuu.

Soini itse kommentoi asiaa Iltasanomille. Hän pesee käytännössä kätensä koko jupakasta ja sysää kaiken vastuun eduskuntaryhmän puheenjohtajalle Sampo Terholle.

Terhon karisma ei vain hommaan riitä. Hän kertoi Ylelle aikovansa keskustella Olli Immosen kanssa kohun aiheuttaneista Facebook-päivityksistä, mutta sunnuntai-iltaan mennessä Terho ei ollut tiettävästi tavoittanut Immosta. Ilmeisesti ryhmäpuheenjohtajalla ei ole sen vertaa muskeleita, että Immonen vastaisi edes tämän puheluihin.

Olli Immonen totesi jo hallituksen myöntyessä Kreikan kolmanteen tukipakettiin, että hänen puolestaan hallitus joutaisi kaatumaan. Viime päivien kohusta innostuneen kansanedustajan uho ei vaikuta laantuvan, vaan nyt hän haastaa omasta puolestaan Soinin monikulttuurisuuslinjauksista.

– Käsitykseni mukaan, ja nykyisestä puolueemme puheenjohtajasta huolimatta, myös perussuomalaiset puolueena on suhtautunut tähän asti yleisen kriittisesti monikulttuurisuuteen sekä suomalaisen kansan ja kulttuurin alasajoon, Immonen kirjoitti Facebookissa.

Soini jää näin Stubbin ja Immosen puristukseen: puoluejohtajan on valittava hallituspaikan tai puolueensa nuivaa siipeä edustavan Immosen välillä.

Immosen on mentävä

Olli Immonen esiintyy Facebookissa kansanedustajana.

Olli Immonen esiintyy Facebookissa kansanedustajana, ei yksityishenkilönä. Sellaisena hän edustaa myös puoluettaan, joka sattuu olemaan Suomea johtavan hallituksen jäsen. Siitä ei pääse yli eikä ympäri, vaikka kuinka muuta väittäisi.

Terho kertoo, että Immosen tapausta käsitellään eduskuntaryhmän kokoontuessa syyskuussa. Perussuomalaisilla ei ole varaa jahkailla syyskuuhun saakka. Rivit on oikaistava vatuloimatta. Hallitus ei voi jäädä odottelemaan, että yksi jäsenpuolueista päättää, kuinka tosissaan se on sitoutunut hallitusohjelmaan.

Koska ryhmäpuheenjohtajalla ei ole puolue hallussa, on Timo Soinin toimittava, vaikka kuinka tekisi mieli lomailla. Soinin on vastattava Immosen haasteeseen. Hän ei voi antaa rivikansanedustajan uhmata seurauksitta, jos aikoo säilyttää johtajuutensa.

Alexander Stubbin haaste tekee asiasta puolestaan hallituskysymyksen. Soinin on saatava eduskuntaryhmänsä toimimaan hallitusohjelman mukaisesti – tai jätettävä hallitus.

Terhon uskottavuus ei riitä kertomaan puolueen linjasta. Sen voi tehdä vain puheenjohtaja Soini. Kunnes Soini toisin sanoo, perussuomalaiset näyttäytyy puolueena, joka seisoo Immosen kirjoitusten takana.

Soinista ei ole sotimaan kulttuurien välisessä sodassa. Hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin erottaa Immonen joko eduskuntaryhmästä tai puolueesta kokonaan. Eikä sitä asiaa voi jättää syksymmälle.

Timo Soinin kuva: muokkaus alkuperäisestä. Alkuperäinen kuva: Viron ulkoministeriöCC BY 2.0.

Päivitys 27.7.2015 klo 18
Lisätty tieto Soinin Iltasanomille kertomista kommenteista.

* * *

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Immosen taistelu tarkoittaa taistelua (28.7.2015)

Taistelevatko Stubb ja Sipilä Immosen rinnalla? (26.7.2015)

Aiheesta internetissä:

Juha Sipilän Twitter-kommentti (26.7.2015)

Alexander Stubbin Facebook-päivitys (26.7.2015)

Iltasanomat: Soini astuu julkisuuteen IS:n erikoishaastattelussa: ”Immonen harjataan siellä huolella” (27.7.2015)

Olli Immosen Facebook-päivitys (26.7.2015)

Yle: Sampo Terho: Soinin kanssa keskusteltu Immos-kohusta (26.7.2015)

Olli Immosen Facebook-päivitys (20.7.2015)

Timo Soini: Kreikkaa ja lepoa (17.7.2015)

Helsingin Sanomat: Perussuomalaisten Immosen Facebook-päivitys tyrmistytti opposition edustajia – Immonen: ”En peräänny” (25.7.2015)

 

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä

X