Valitettavasti tapahtui virhe

Jaa artikkeliTilaa Seura
Juha Sipilän kuva: Muokkaus alkuperäisestä. Alkuperäinen kuva: Ppntori. CC BY-SA 4.0.

Juha Sipilän kuva: Muokkaus alkuperäisestä. Alkuperäinen kuva: Ppntori. CC BY-SA 4.0.Pitäisikö hallitusohjelmassakin palata etusivulle ja yrittää uudelleen?

– Kaikkea ei voida mitata rahalla ja säästöillä. Henkinen hyvinvointi, toinen toisistamme välittäminen ja yhteisöllisyys on nostettava talouden mittareiden rinnalle ja jopa niiden edelle.

Pysähdytäänpä miettimään. Kuka olisi voinut sanoa tuollaiset sanat, virkkoa noin viisaita?

Lausujan nimi oli Juha Sipilä ja titteli keskustan puheenjohtaja. Samanniminen kaveri johtaa nytkin keskustaa ja on tuon aseman turvin ylennyt aina pääministeriksi saakka. Ei uskoisi, että kyse on samasta miehestä, joka vielä vuosi sitten ylisti henkistä hyvinvointia.

Lausahdus on lainattu keskustan pää-äänenkannattajasta Suomenmaasta. Viime vuoden syyskuulta olevassa jutussa Sipilä tuomitsee jyrkästi silloisen pääministerin, nykyisen valtiovarainministerin Alexander Stubbin (kok) hallituksen leikkaustoimet.

Keskustan pää-äänenkannattajassa tapahtui virhe.

Jutun jälkeen sivusto ilmoittaa: Valitettavasti tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen tai palaa etusivulle.

Toden totta tässä täytyy jokin virhe olla.

Ei kai sentään kenelläkään riittäisi kantti muuntautua vajaassa vuodessa humaanista hyväntekijästä kylmäksi koneeksi, joka murskaa elämät prosessikaavioistaan sokaistuneena?

Mahtoiko virhe olla kenties se, että keskustalaisuuteen syvemmin perehtymätön tulkitsee Sipilän sanat väärin: tarkoittiko puheenjohtaja sittenkin sitä, että köyhälistön on syytä luovuttaa vähätkin roposensa hymyhuulin, koska he voivat ruokkia itsensä yhteisöllisyydellä, joka on rahaakin arvokkaampaa?

Vai tarkoittaako Suomenmaan virheilmoitus mahdollisesti sitä, että kun Stubbin ja muiden leikkaukset eivät ole kääntäneet edes suuntaa oikeaksi, niin sitä samaa on yritettävä uudestaan?

Lisäsäästöt mainitaan selvästi hallitusohjelmassa.

Sipilän aiemmat uhkailut ovat osoittautumassa tyhjäksi puheeksi. Yhteiskuntasopimukseen yritettiin kiristää raatelevilla lisäsäästöillä uhkailemalla. Uhkauksiin ei taivuttu, mutta nyt Sipilä yllättäen sanoo, että lisäleikkaukset ovat silti vältettävissä.

Hallitusohjelmassa todetaan selväsanaisesti, että säästöt pannaan toimeen, ellei yhteiskuntasopimus synny. Näiltä osin Sipilä on siis poikkeamassa itse päsmäröimästään hallitusohjelmasta – mikä tietysti viisasta onkin, koska ohjelma on monilta osin hyvin huono ja epäoikeudenmukainen.

Pitäisiköhän Suomenmaan sivujen virheilmoitus tulkita sittenkin niin, että Sipilän vuoden takaisen hurskastelun muuttuminen Stubbin hallituksen metkujen toistamiseksi on virhe ja että pääministerin olisi syytä palata etusivulle hallitusohjelmassaan ja kirjoittaa koko roska uusiksi?

P.S. Mahtaakohan keskustalaisten parissa olla suosittuakin hupia jaella Suomenmaan juttuja MySpacessa?

Juha Sipilän kuva: Muokkaus alkuperäisestä. Alkuperäinen kuva: Ppntori.  CC BY-SA 4.0.

* * *

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Aiheesta internetissä:

Suomenmaa: Juha Sipilä: Hallitus laittaa perheet maksumiehiksi (14.9.2014)

Sipilän hallituksen hallitusohjelma

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

 

X