Rajat kiinni -ryhmässä uhattiin sisäministeriä ja poliisiylijohtajaa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Rajat kiinni -kansanliikkeen Facebook-sivulla uhattiin poliisiylijohtajaa ja sisäministeriä.

Rajat kiinni -kansanliikkeen Facebook-sivulla uhattiin poliisiylijohtajaa ja sisäministeriä.Poliisi aikoo puuttua vihapuheeseen aiempaa napakammin – eikä yhtään liian aikaisin. Poliisin puuttumiset eivät kuitenkaan riitä, ellei syyttäjä syytä.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoo, että poliisi aikoo tiukentaa otteita internetissä valtoimenaan riehuvaa vihapuhetta kohtaan. Kolehmaisen mukaan poliisi pyrkii saamaan vihapuheen kirjoittajat vastuuseen sanoistaan.

– Väitteet, että poliisi ei halua puuttua näihin, eivät pidä paikkaansa, poliisiylijohtaja vakuutteli Lännen Median mukaan.

Voihan se olla, että halua on ollut tähänkin saakka. Enemmän monia on kaihertanut kuitenkin se, että ne varsinaiset toimet ovat toistaiseksi jääneet olemattomiksi.

Meno on ollut villiä. Mitään rajaa ei näytä olleen tai olevan. Mikä hyvänsä käy.

Viime vuonna vihakirjoittelu räjähti nykyiseen loistoonsa, kun Suomeen saapui loppuvuodesta suuri määrä turvapaikanhakijoita. Ulkomaalaisia ja eritoten muslimeja parjaavan rasistisen kirjoittelun lisäksi osansa uhkailusta ja muusta kuonasta ovat saaneet muun muassa kansalaisaktivistit, toimittajat, bloggaajat ja ihan vain tavalliset ihmiset, jotka eivät esimerkiksi pidä joukkomurhia sopivina ratkaisuina mihinkään tilanteisiin.

Tämän lisäksi hyvin voimakasta kritiikkiä ovat osakseen saaneet eri viranomaiset.

Tästä hyvänä esimerkkinä toimii se, kuinka vihapuheen kukkivimmassa keitaassa, Rajat kiinni -kansanliikkeen julkisessa Facebook-ryhmässä suhtauduttiin eilen poliisiylijohtajan puheisiin. Isänmaallisiksi ja kansallismielisiksi mielellään itsensä määrittelevien keskustelijoiden ja jopa joidenkin kansanedustajien suosimassa ryhmässä ei kaksista kunnioitusta esivaltaa kohtaan osoiteta.

Poliisiylijohtajan linjauksia ei arvostettu Rajat kiinni -ryhmässä.

– Ampus toi apina ittensä,ennenkun joku ulkopuolinen joutuu tuomion ottamaan tuon paskan tappamisesta, kommentoi eräs kirjoittaja ryhmässä jaettua Lännen Median juttua, jossa kerrottiin poliisiylijohtaja Kolehmaisen mietteistä.

Se jäi hieman epäselväksi, kehen kirjoittaja avautumisellaan viittasi, mutta ilman sen täsmällisempiä osoituksia voi todennäköisimpänä kohteena pitää poliisiylijohtajaa. Vaikka näin ei olisikaan, niin tuskin moisia puheita kenestäkään muustakaan voi pitää sopivina – paitsi Rajat kiinni -ryhmässä, missä tuollaiset lausahdukset ovat jokapäiväistä huulenheittoa.

Eräässä toisessa keskustelussa ilmaistiin myös kansallismieliseen tapaan tyytymättömyyttä poliisiasioista vastaavaa sisäministeri Petteri Orpoa (kok) kohtaan.

Sisäministeri Petteri Orpoa (kok) uhataan Rajat kiinni -Facebook-ryhmässä.

Yleisesti uhoa ja uhkailua näytetään pitävän ryhmässä hyväksyttävänä ellei peräti suotavana vaikutuskeinona. Poliisiylijohtaja Kolehmaisen puheita tiukkenevasta kontrollista pilkattiin avoimesti ja vailla huolta edesvastuusta.

Vihapuhe ei ole ilmeisesti käsitteenä kaikille Rajat kiinni -ryhmäläisille tuttu.

– On tää pirun kummaa logiikkaa, musut saa mellastaa, raiskata ja rähinöidä sen kun jaksavat!! Mutta mees kirjotteleen nettiin jotain ns. rasistista, niin heti on joku nettikyttä kimpussa. Musu nyt vaan on karvaranne, raiskaaja, pakoloinen , elintasosurfari ja kaikki moiset epelit vois nitistää ja kuopata suonlaitaan. Olikohan tää ny sitten sitä vihapuhetta? muuan kommentoija aprikoi.

Pelkkä tutkiminen ei riitä

Seppo Kolehmainen ei osannut Lännen Median jutussa arvioida, kuinka paljon kirjoittelua vielä päätyy oikeuden selvitettäväksi.

– Kun juttuun puututaan ja se tutkitaan, on rikoksesta epäillylle osoitettu, että olet ylittänyt tutkintakynnyksen, eikä tämä ole hyväksyttävää käytöstä, vaikka syyttäjä tekisi syyttämättäjättämispäätöksenkin, Kolehmainen sanoi.

Tällä hetkellä vihapuhujilla on tieto siitä, että mikään ei johda yhtään mihinkään. Mikäli jatkossa poliisi tutkii kirjoittelua, mutta syytteet jäävät edelleen nostamatta, sitä varmempi tieto välitetään, että myöskään lain silmissä raiskaus-, tappo- ja joukkomurhauhoissa ei ole mitään pahaa. Suvakkipoliisin paheksunnalla ei ole noissa piireissä paljoa arvoa.

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho suomi viime kuussa lepsua linjaa, jota on noudatettu, kun toimittajia on painostettu.

– Myös muut ammattiryhmät ovat jo pitkään joutuneet kärsimään uhkailusta, muun muassa sosiaaliviranomaiset, poliisit, poliitikot. Tämän on yksinkertaisesti aika loppua. Poliisin on tutkittava ja syyttäjän syytettävä, Hanne Aho sanoi Journalistiliiton verkkosivuilla julkaistussa jutussa.

Sopii toivoa, että poliisiylijohtajan linjaukset ennakoivat sitä, että poliisin lisääntyneen puuttumishalukkuuden lisäksi syyttäjät innostuvat toimimaan Ahon toivomalla tavalla. Ja edelleen sopii toivoa, että asioihin puututaan myös muiden kuin tiettyjen ammattiryhmien osalta.

Pahimman vihapuheen kohteeksi valikoituvat nimittäin ihmiset silkan syntyperänsä ja ulkonäkönsä perusteella. Se on sitä rasismia.

Mutta sehän rupeaa olemaan niin normaalia.

Monikaan ei jaksa edes hätkähtää esimerkiksi tästä kommentista, joka esitettiin eilen Rajat kiinni -ryhmän keskustelussa, jossa pohdiskeltiin somalialaissyntyisen helsinkiläisen vasemmistopoliitikon Suldaan Said Ahmedin Facebook-päivitystä, jossa tämä oli kertonut ostaneensa leijonakorun.

Rajat kiinni -ryhmässä tarjottiin rasvattua köyttää kaulaan tummaihoiselle henkilöllä, joka oli kertonut hankkineensa leijonakorun.

Päivitys 12.4.2016 klo 13.20:
Lisätty viimeinen kappale ja kuvakaappaus.

Päivitys 13.4.2016 klo 9.46:
Lisätty Suldaan Said Ahmedin nimi ja tietoja hänestä.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Kansanedustajia väkivallan lietsonnan sallivassa ryhmässä (27.3.2016)

Persujen Eerola puolustaa rasistista väkivallan ja vihan lietsontaa (29.3.2016)

Aiheesta internetissä:

Lännen Media / Turun Sanomat: Poliisi puuttuu jatkossa tehokkaammin netin vihapuheisiin (11.4.2016)

Journalistiliitto: Pelon lietsomisen on loputtava (16.3.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

”ihan vain tavalliset ihmiset, jotka eivät esimerkiksi pidä joukkomurhia sopivina ratkaisuina mihinkään tilanteisiin”

Suvakkien ja suvakkimedian suhtautuminen Pariisin ja Brysselin joukkomurhiin on ollut tämä: Islamisteja ei saa syyttää, oikeat syylliset ovat netin ”vihapuhujat”. Toisin sanoen ne, jotka tuomitsevat islamistisen terrorismin, joka tähtää maailmanlaajuisen kalifaatin luomiseen – minkä ISIS on kertonut tavoitteekseen.

Te suvakit olette ihmislajin alhaisinta pohjasakkaa, oman isänmaanne ja kansanne tuhoajia. Oikeastaan teillä ei ole isänmaata, vaan te ajatte tyhmyyttänne tai hyötyäksenne tätä globalismia ja kansallisvaltioiden sekä niiden valkoisten kristittyjen kansakuntien tuhoa.

Te noudatatte kommunistien hyväksi havaittua tapaa eli asioiden kääntämistä päälaelleen.

Eero Tillanen

Kiitos palautteesta. Se vain ei pidä miltään osin paikkaansa, mutta kiitos silti.

Perusteleppa nyt , asia on täysin totta , herääppäs nytbrealimalilmaan @.

Mitä sieniä tän kirjoittaja on mahtanu syödä? Pihalla todellisuudesta ja pahasti ?

Jussi Korhonen taitaa olla kohta käräjillä.

Mistä hyvästä?

Seppo Kolehmainen pitää itseään Jumalana eikä virkamiehenä jonka tehtävänä on suojella suomalaisia eikä rähinöidä ja uhkailla lehdissä tavallisia ihmisiä jotka ovat huolestuneita ulkomaalaisten tekemien rikosten suhteen. Poliisi kun tosissaan näyttää olevan kädetön ehkäistä näiden tekemiä rikoksia. Kansa vaan reagoi menenkirjavin sanoin tuohon uhkaan joka meihin kohdistuu.

Poliisi väittää että yhä useampi vakava rikos mm raiskaus jää selvittämättä resurssi pulan vuoksi. Huolestuneita suomalaisia valvomaan riittää kyllä rahaa ja työvoimaa. Nyt palkattiin jopa 50 poliisia tähän tehtävään.

Näin poliisijohtaja vertasi huolestunutta nettikirjoittelua

”että myöskään lain silmissä raiskaus-, tappo- ja joukkomurhauhoissa ei ole mitään pahaa. Suvakkipoliisin paheksunnalla ei ole noissa piireissä paljoa arvoa.”

Onko todellakin niin että huolestunut kansalaispalaute on rinnastettava raiskauksiin ja murhiin. Tämä kyllä avasi minun silmäni. Syitä tällaisiin rinnastuksiin on vaikea käsittää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X