Helsinkiin uhotaan lauantaiksi levottomuuksia – Perussuomalaisten varakansanedustaja järjestää kuljetusta

Jaa artikkeliTilaa Seura

Kaikille mielenosoituksesta keskusteleville ei pelkkä puhe riitä.

Järjestäjä kehottaa osallistujia naamioitumaan. Nimettömän tahon järjestämään mielenosoitukseen on osallistumassa oikeiden ihmisten lisäksi koko joukko feikkiprofiileita – ja yksi perussuomalaisten varakansanedustaja.

Helsingissä on tarkoitus järjestää lauantaina jo pitkään kaupungin keskustassa mieltään osoittaneita turvapaikanhakijoita vastaan suunnattu tapahtuma. Facebookissa ilmoitettu tapahtuma on nimetty provosoivasti ”Puhdistukseksi”.

Tapahtumakutsussa on asetettu turvapaikanhakijoille uhkavaatimus.

– Tämän leirin purkamisen takaraja on 10.3.2017. Mikäli näin ei tapahdu, saavumme paikalle 11.3.2017 Rautatientorille ja kerromme mielipiteemme laittomasti maassa oleskeleville.

Kaikille pelkkä mielipiteen kertominen ei vaikuta riittävän. Tapahtumaan liittyvässä keskustelussa uhotaan enemmän tai vähemmän suorasanaisesti suorasta toiminnasta ja jopa väkivallasta.

Muuan kirjoittaja esittää, että hän voisi tuikata turvapaikanhakijoiden teltat tuleen. Toinen kertoo tuovansa paikalle kuorma-autolla siirtolavan, johon hän kaavailee sijoitettavaksi kansallismielisinä esiintyvien mielenosoittajien purkaman leirin. Kolmas kaavailee ottavansa oikeuden omiin käsiinsä. Hän tulkitsee lakia niin, että hänelle on syntynyt kiinniotto-oikeus.

Perussuomalaisten lappeenrantalainen kuntavaaliehdokas mietiskelee muilutuksia.

Perussuomalaisten lappeenrantalainen kuntavaaliehdokas Anton Sormunen mietiskelee muilutuksia. Hänen mielestään mielenosoituksen toimintasuunnitelmaksi sopisi ”laittomien maassaolijoiden” pistäminen rekkalavalle ja kuskaaminen Ruotsin rajalle.

Keskustelussa uhotaan turvapaikanhakijoiden lisäksi suomalaisille. Nimeltä mainittuja henkilöitä solvataan, ja erilaista tuhoisaa epäonnea toivotaan.

Suoran toiminnan puolesta vaikutetaan liputettavan jopa kansainvälisesti. Keskusteluun osallistunut, puolalaisena esiintyvä henkilö kirjoittaa, että paikalle on tulossa 50 puolalaista ”taistelijaa”.

Mielenosoitukseen kehotetaan saapumaan naamioituneina.

Tapahtumakutsun on luonut nimettömänä esiintyvä taho, joka toimii nimimerkillä Suomen Kansallismieliset. Tapahtumakeskustelussa tämä taho kehottaa saapumaan mielenosoitukseen naamioituneena.

– [N]aamiointi tapahtumassa on sallittua, jopa suotavaa, esitetään valokuvatuksi tulemisen pelkoa verukkeena käyttäen.

Perussuomalaisten varakansanedustaja Juha Mäenpää on järjestämässä kuljetusta väkivaltaisuuksilla uhoavaan tilaisuuteen.

Keskustelusta käy ilmi, että paikalle ollaan tuomassa mielenosoittajia Helsingin ulkopuolelta. Yksi näihin järjestelyihin osallistuvaksi ilmoittautunut on perussuomalaisten varakansanedustaja Juha Mäenpää. Mäenpää on myös Ilmajoen kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen sekä kansallismieliseksi itseään nimittävän Suomen Sisu -järjestön paikallisjohtaja.

Hän näkyy kuuluvan niihin, joita ei väkivaltauho haittaa. Hän vaikuttaa kuuluvan myös niihin, jotka hyppäävät, vaikka eivät tiedä, kuka käskee.

Kasvottomat lietsojat

Mieltään saa osoittaa. Se kuuluu demokratiaan. Nyt ei kuitenkaan ole kysymys siitä. Nyt on kysymys uhkailusta ja lietsonnasta.

Nimetön taho järjestää mielenosoituksen, johon kehottaa mielenosoittajia saapumaan naamioituneena. Keskustelussa useampi kirjoittaja on valmis ryhtymään suoriin toimiin. Esitetty tarina toisi Helsingin keskustaan naamioituneen riehujajoukon.

Uho voi hyvinkin osoittautua tyhjäksi huudoksi, mutta jo pelkkä väkivallan uhan luominen on tällaisen liikehdinnän masinoijille arvokasta. Heidän hartain toiveensa on, että paikalle saapuisi kaheleita, jotka lietsonnan innoittamina kävisivät sanoista tekoihin. Itse he eivät tee mitään, koska kasvottomien feikkiprofiilien nyrkit ovat ykkösiä ja nollia.

Tarkempi tarkastelu paljastaa mielenosoituskeskusteluun osallistuvista kovapuheisista kirjoittajista monet tekaistuiksi profiileiksi. Puolalaisista taistelijoista kirjoittanut ei vaikuta lainkaan puolalaiselta.

Mutta moniin uppoaa. Yli kaksisataa henkilöä on ilmoittanut osallistuvansa tapahtumaan, jonka takana on jokin tuntematon taho. Myös osallistujalistaa on paisutettu huomattavalla määrällä ulkomaalaisia ja feikkiprofiileita, mutta joukossa on ihan oikeitakin suomalaisia ihmisiä.

He ovat valmiita toimimaan kasvottomien käskijöiden sätkynukkeina. Jotkut ovat jopa valmiita matkustamaan omilla rahoillaan tuntemattoman järjestämään ja olemattomien nettipersoonien kansoittamaan tilaisuuteen, jossa lietsotaan suoraan toimintaan. Hallituspuolueen varakansanedustaja on peräti järjestämässä tällaiseen tapahtumaan kuljetusta.

Kasvottomat agitaattorit eivät ole paikalla. Paikalle saattaa silti osua joku lietsonnasta hurmioitunut hullu, joka ei tyydy puheeseen. Se on ilmiselvä tavoite, joka palvelee niiden etua, jotka haluavat luoda yhteiskuntaan epävakautta.

Se kelpaa aika monille, mutta ne tahot eivät ole sen enempää kansallismielisiä kuin isänmaallisiakaan.

Lisäys 7.3.2017 klo 18.40
Ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisista kertoo STT:lle, että poliisi on kaavaillusta tapahtumasta tietoinen, vaikka ilmoitusta siitä ei ole tehty.

– Seuraamme Facebook-keskustelua, olemme yhteydessä järjestäjiin ja varaudumme sen uhka-arvion mukaan, mikä meille muodostuu. Varaudumme myös mahdolliseen väkivaltaisuuksien uhkaan, Taponen kommentoi STT:lle.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

kyllä siellä korhosen omassa leirissä toi naamioituminen osataan paremmin

Olipa nerokas kommentti Markku. Et sitten näe mitään ongelmaa tässä?

”poliisi on kaavaillusta tapahtumasta tietoinen, vaikka ilmoitusta siitä ei ole tehty.” Eipä ole lupia kyselty myöskään telttaleiriin, vaikka poliisit ovat käyneet kahvilla siellä jo monta viikkoa.

Nigabit naamalla eivät myöskään ole naamioitumista eli miten tämän nyt ottaa…

Ottaa vaikka sillä tavalla, että joku tuntematon riehujaporukan värvääjä on käskenyt naamioitumaan naamioitumisen vuoksi. Se ainakin on naamioitumista.

Helppoa kiertää tuo laiton naamoituminen nykyään, pistää vain niqabin niskaan.
Jos tuo on ongelma, on (tasa-arvon nimissä) rasisti.

Surullista myös, että täytyy naamioitua puolustautuakseen vasemmiston ”paremmalta” väkivallalta, jotka tykkäävät myös naamioitua aina.

Wzchoikovich ei ole puolalainen nimi. Tyyppi on virolainen pelle, jolla ei ole aavistustakaan siitä, miten puolaa (tai mitään muutakaan kieltä) kirjoitetaan.

Vasemmistolta ei ole nähty sellaista mielenilmausta, jossa ei oltaisi naamioituneena, riehuttaisi, hajotettaisi paikkoja tai käytäisi toisinajattelijoiden kimppuun. Tätä pikajuna ei noteeraa ollenkaan, vaan etukäteen jeesustelee tapahtumista, joita ei ole vielä edes tapahtunut. Korhosen kannattaisi katsoa joskus peiliin ja miettiä, millainen mummo hänestä on tullut.

Väärin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X