Sipilä käynnisti lähtölaskentansa lapsellisella kiukuttelullaan

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Sipilä, Juha kesk. Kuva: Eduskunta.

Sipilä, Juha kesk. Kuva: Eduskunta.

Pääministeri Juha Sipilä teki taas sen, minkä hän osaa. Hän teki jälleen itsensä ja puolueensa naurunalaisiksi lapsellisella kiukuttelullaan. Valitettavasti se ei ole pelkästään puolueen ongelma.

Suomen Kuvalehti kertoo, että pääministeri Juha Sipilä (kesk) hyökkäsi keskustan puolueristeilyllä rajusti lehdistöä vastaan ja kohdisti hyökkäyksensä erityisesti yhteen nimeltä mainitsemaansa toimittajaan, Iltalehden Tommi Parkkoseen.

Sipilä väitti, että Parkkonen ei korjaa jutuistaan asiavirheitä. Hän ei kuitenkaan suostunut osoittamaan ainuttakaan esimerkkiä tästä, kun paikalla ollut Parkkonen niitä pyysi.

Kyseessä oli siis rapakon takaa tuttu menetelmä syytellä valeuutisista ilman minkäänlaista valmiutta esittää mitään väitettä tukevaa.

Tämä ei ole tietenkään mitään uutta Sipilältä, joka ei ole missään vaiheessa oppinut toimimaan median kanssa. Tuoreessa muistissa on hänen sähköpostipommituksensa vuoden takaa, joka käynnisti vasta nyt hiljalleen rauhoittuvan myllerryksen Ylessä.

Keskustalle Sipilästä on tullut taakka. Puolueen kannatus on romahtanut, ja puolueen puheenjohtaja vaikuttaa tekevän kaikkensa, että kuoppa saataisiin kaivettua yhä syvemmäksi.

Sipilän risteilyhyökkäys liittyi siihen, että pääministeri kokee median antavan hänestä väärän kuvan. Voi hyvin olla mahdollista, että Sipilä ei oikeasti ihmisenä ole sellainen kuin mitä saattaisi julkisuudesta päätellä. Lapsellisella ärhentelyllään hän kuitenkin aivan itse tuhraa julkikuvaansa koko ajan likaisemmaksi.

Keskustan olisi viisain tehdä ratkaisunsa, mikäli se mielii olla päättämässä yhtään mistään tulevina vuosina. Se on kuitenkin puolueen sisäinen asia, eikä siihen ole ulkopuolisilla mitään sanottavaa, jos keskustalaiset haluavat ehdoin tahdoin syöksyä Kempeleen pillipiiparin perässä syvyyksiin.

Ongelma ei kuitenkaan valitettavasti rajoitu agraaripuolueeseen. Pääministerinä Juha Sipilä on töissä koko kansalla. Hänen käytöksensä ei ole johtajan arvolle sopivaa, eikä lapsellinen kiukuttelu anna henkilöstä edes järin tasapainoista kuvaa.

Sipilä näyttäytyy harkitsemattomana ja tunteiden vietävissä olevana ihmisenä. Tuo on tietysti inhimillistä ja sellaisena ymmärrettävää, mutta valtakunnan korkeimmassa johdossa se on lähinnä huolestuttavaa. Vaikka Sipilä puhuisikin puoluejohtajana, on hän samaan aikaan pääministeri.

Sipilä on osoittanut, että hän ei kykene asettumaan pääministeri-instituution vaatimalla tavalla henkilökohtaisuuksien yläpuolelle. Tämä tekee hänestä heikon johtajan.

Ja näinä aikoina Suomi kaipaa enemmän peruskalliota kuin tuuliviiriä.

Sipilä sanoi risteilyllä, että hän ei aio takertua puolueen puheenjohtajuuteen. Se taisi käynnistää lähtölaskennan, jonka päätteeksi Suomi saa uuden pääministerin vielä ennen seuraavia eduskuntavaaleja.

Päivitys 15.10.2017 klo 20.18
Tämän jutun julkaisemisen jälkeen julkaistussa STT:n jutussa Tommi Parkkonen kertoo, että Sipilä oli tilaisuuden jälkeen kertonut hänelle kahdesta jutusta, joiden virheitä ei pääministerin mukaan olisi korjattu. Parkkosen mukaan toisessa jutussa ollut virhe oli oikaistu, toisessa sellaista ei ollut edes ollut.

Sipilä väitti STT:lle, että Parkkonen olisi lisäksi myöntänyt, että Iltalehden Sipilää koskenut lööppi ei olisi vastannut jutun asiasisältöä. Parkkosen mukaan hän ei ole tuollaista pääministerille sanonut.

Parkkonen kävi asiasta aiemmin päivällä keskustelua myös Sipilän avustajan Riina Nevamäen kanssa Twitterissä.

Juha Sipilän kuva: Eduskunta.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lue myös

Mainos

Mainos

Kommentointi

Luokattoman huonoa äidinkieltä!

Uskomatonta roskaa. Ennen meilläkin luettiin Seuraa, mutta en voisi enää kuvitellakaan. Ei edes ilmaiseksi.

Minua on ruvennut Seura lehti kiinnostamaan taidan tilata, kirjoittaa asiaa kun muut lehdet eivät kirjoita kuin valheita, hyvä seura.

Seura onkin osoittaunut oikein hyväksi julkaisuksi 🙂

Totuus sattuu – sitten haukutaan toimittajan ilmaisutaitoa, kun ei parempaan pystytä.

Rosvoa rosvon perään on meininki. Ei tule vatulaattoria ikävä mutta turha luulla että seuraava olisi yhtään sen parempi.

Täyttä asiaa!

Ei ole asiaa vaan roskaa, kuten aiemminkin.

Kiitos Seura, kun uutisoitte muutakin kuin perus pilvilinnajuttuja, kuten muut lehdet.

No tämä on kyllä ihan itse kuoppansa kaivanut sinne joutaa pudotakin

Jussi Korhonen, korjaatko itse kirjoituksessasi olevan asiavirheen? Toteat, ettei Sipilä suostunut osoittamaan ainuttakaan asiavirhettä, jota Parkkonen pyysi. Tuo ei pidä paikkaansa. Sipilä oli sanonut, että palataan asiaan hänen puheenvuoronsa jälkeen oli ja osoittanut kaksi asiavirhettä, josta toinen oli oikaistu ja toista ei Parkkonen kuuleman mukaan ollut saanut.

Surkeaa journalismia, Jussi Korhonen. Ajat omaa agendaasi.

Mitä se kepulainen änkyrä selittää. Ensimmäinen Sipilän väittämä oli oikaistu ja toisessa ei ollut edes mitään asiavirhettä. Mitään muuta Sipilä ei ollut edes tuonut esiin kahden keskustelussa.

Valehteleva ja kaikin puolin ällöttävä henkilö. Lisäksi itse herkkänahkainen narsisti median sijaan, joka saa itkupotku raivareita aina, kun häntä arvostellaan.

Tapelkaa pojat saatte leipää 🙂

Ainoa asia, mistä olen Sipilän kanssa samaa mieltä, on toimittajien herkkyys ammattikuntana. Toimitajat eivät mysökään ole mikään ylevä ”vallan vahtikoira”, vaan valtaa käyttävä vahtikoira.

En oo kyllä koskaan Sipilästä tykännyt enkä tuu koskaan tykkäämään, kaikki menee persiilleen sen takia! Tajjuisit jo luovuttaa!

Sipilä on kyllä pelle, mutta niin on myös tuon artikkelin kirjoittanut äidinkielentaidoltaan.

Sipilä on yksin ja yhdessä tutkaparinsa Bernerin kanssa onnistunut romahduttamaan keskustan kannatuksen. (Ja hyvä niin). Vaikea hänen on tietysti myöntää, että suosion lasku on ihan itse aiheutettua. Sipilä&Bernerillä kun on tämä meille kaikki ja kavereille kans -politiikka, ja näihin kavereihin ei todellakaan lueta edes keskituloisia, pienipalkkaisista ja eläkeläisistä puhumattakaan.

Kaikki Sipilän hallituksen sotesekoilut, perustuslaeista piittaamatta jättäminen lakiehdotuksissa, epäoikeuden mukaiset päätökset kuten kiky, jne. ovat tiputtaneet kannattajista muut paitsi uskollisimmat mtk-kepulaiset. Keskusta on kokoomustakin ahneempi ja omahyväisempi.

Juhaa nyt vaan aikuisten oikeesti vituttaa. Toimittajat on väärää mieltä ja köyhätkin vituttaa ja vääräuskoisten paitsi muslimit.Juha nyt sattuu ilmeisesti oleen sellanen kokovartalokyr.. 😉

Joopa joo, toimittajat Suomessa ovat ”kaikkitietäviä ja kaukaa viisaita” ja paavillisesti aina oikeassa ja siten arvostelun ulkopuolella. Ken tätä periaatetta rikkoo on tuomittu ”pannaan” ja siihen verrattavaan kodotukseen, sillä aina oikeassa olevien toimittajien herkkähipiäisyys nauttii yliaikaidta koskemattomuuden suojaa ja onpa heidän korkea kiitos ja kunnia iankaikkisesti! Amen.

Aika huvittavaa tämä toimittajakunnan arviointi. Ikään kuin he olisivat yhtenäinen, jonkun korkeimman voiman ohjaama tahdoton massa.
Mitä Sipilään tulee en ymmärrä yksiniittistä uskoa yrittäjyyden ja kilpailun kaikkivoimaisuuteen.

Ei Juhis olis risteilyllä kelvannut edes pallomeren johtajaksi. Seuralehdelle kiitos. Hienoa, ettei kaikki halua nuolla Juhiksen makuista pakaroidenvälihikeä, vaan kirjoittavat, kuten asia on. Juhis, saat minut häpeämään kansalaisuuttani. Pääsit Suomen historiaan, kaikkien aikojen paskimpana pääministerinä. Ennätystäsi on hyvin vaikea lyödä. En toivota terveyttä, enkä pitkää ikää, vaan ihan jotain muuta.

Kun menet Jussi Korhonen mielelläsi henkilöön niin teen minäkin poikkeuksen. Koita jo kasvaa aikuiseksi. Kuka on oikeassa -leikillä ei ole tekemistä journalismin kanssa – viihteen kyllä. Pintavaahtoa.

Journalismi keskittyy asiaan! Sipilää uhkaa lähtö, mutta se johtuu keskustan alhaisesta suosiosta. Tämän oivaltamiseksi pitää ymmärtää politiikkaa! Median kanssa kiistely päinvastoin vahvistaa keskustassa Sipilän asemaa.

Jussi, yritä edes opiskella suomea.

Ja nyt on sitten kaikki tyytyväisiä, kun ovat saaneet haukkua Sipilän ja kirjoittajan. Kyllä te olette NIIN viisaita kaikki!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X