Kaikki suomalaiset mäkikisaan – curlingparilla vaikeaa

Jaa artikkeli

Suomalaisten olympialaiset alkoivat torstaina curlingin sekakilpailulla ja normaalimäen karsintakilpailulla.

Curling-kaksikkomme Oona KausteTomi Rantamäki oli selkeästi hermostunut avausottelussa isäntämaa Etelä-Koreaa vastaan. Suomalaisten peli ei kulkenut lainkaan ja Korea vei selkeän 9-4-voiton.

Toinen ottelu hallitsevaa maailmanmestari Sveitsiä vastaan oli jo selkeästi parempaa ja vapautuneempaa pelaamista. Suomi nousi lopussa tasoihin, mutta viimeisessä päässä Sveitsi rypisti itsensä väkisin 7-6-voittoon, kun Kauste epäonnistui viimeisessä heitossaan. Voitto olisi tehnyt suomalaisille enemmän kuin hyvää heikon avauspelin jälkeen. Nyt tappioita ei saisi tulla enää kuin korkeintaan kaksi, että mahdollisuuksia välieriin olisi edes teoriassa.

Mainitsin eilen ennakkojutussa erheellisesti, että normaalimäen karsintakilpailussa raakattaisiin pois 15 kilpailijaa, mutta todellisuudessa karsittavia oli vain seitsemän. On koko lailla kyseenalaista, mitä järkeä on karsia kilpailusta pois vain seitsemän ukkoa…

Kaikki suomalaiset selvisivät mukaan lauantain kilpailuun. Andreas Alamommo oli 98,5 metrin hypyllään 35:s, Janne Ahonen 37:s (98m), Antti Aalto 42:s (87,5m) ja Eetu Nousiainen viimeinen kilpailuun mukaan päässyt eli 50:s (87m) niukalla 1,8 pisteen erolla Kazakstanin Sergei Tkachenkoon. Aalto ei ole päässyt lainkaan sinuiksi pikkumäen kanssa, mutta Ahonen, Aalto ja Nousiainen ovat esittäneet harjoituksissa paikoin ihan hyviä hyppyjä. Kun ne vain siirtyisivät myös kilpailusuoritukseen.

Mutta, mutta. Vaikka kaikki sujahtivat mukaan kilpailuun, paraskin suomalainen eli Alamommo jäi karsintakilpailun pisimmästä hypystä 14 metriä ja karsinnan voittajasta 35 pistettä. Yhdellä hypyllä pikkumäestä. Erot suomalaisten ja maailman kärjen välillä ovat edelleen aivan valtavia. Janne Ahonen hyppi harjoituksissa ja koekierroksella hyvin, mutta karsintasuoritus jäi vaisummaksi. Mutta pääasia, että kisapaikka lohkesi. Ylihuomenna on uusi päivä.

Ai niin, miten kävi eilen mainitsemalleni turkkilaishyppääjälle Fatih Arda Ipcioglulle? No ei kovin kummoisesti. Hän oli karsinnan viimeinen, ero viimeisen jatkopaikan saaneeseen Nousiaiseen oli 17,3 pistettä.

X