Juhannusongelmia

Jaa artikkeliTilaa Seura

Kuluvana juhannuksena suurin ongelmani on keksiä kanalle nimi. Vaimo on jo nimennyt kaksi muuta uutta tulokasta. Kukosta tuli Bee Gees, koska sillä on niin kimeä kieku. Kana joka karkasi sai nimen Markkanen. Seuraavana aamuna se palasi muina naisina.

Menneiden vuosien juhannuksia en muistele mielelläni mutta se on hyödyllistä. Kanoja ei ollut nimettäväksi mutta ongelmia riitti.

Joskus vuosia sitten karkasin avovaimolta salaa naapurikaupunkiin juhannukseksi. Kutsuin itseni ystäväni seurueeseen joka muodostui pariskunnista. Pääsin saaristoon. Seuraavana päivänä minut kuljetettiin takaisin mantereelle. Olisin niin halunnut jäädä. Puhuivat jotakin ällöttävästä tyypistä ja kuinka se vielä kuolee tänne. En tiedä kenestä puhuivat.

Sieltä minä sitten soitin kolikkopuhelimella, Uudenkaupungin torilta juhannuspäivän iltana avovaimoa hakemaan. Hänkään ei halunnut enää juhlia vaikka juhannus oli selvästi kesken.

Myöhemmin, nykyisen vaimon kanssa kävi kerran niin ettei hän huolinut minua mökille koska olin ottanut varaslähdön juhannukseen. Vain viikon kylläkin ja jokainen juoppo tietää ettei sellaisesta kannata hermostua. Sain ”jäädä kotiin haisemaan”. Loukkaannuin kun hän väitti minun haisevan. Jos vaimo olisi valinnut sanansa paremmin, olisin varmasti lopettanut juomisen siihen ja ollut juhannuksen juomatta. Jokainen juoppo ymmärtää mitä tarkoitan.

Kotisohvalla makoilin viinoineni ja katselin maailman menoa sälekaihtimien raoista. Säälin itseäni. Facebookissa kaikilla joilla ei ollut niin vittumainen vaimo kuin minulla, polttivat kokkoja ja poksauttivat pullonkorkkeja. Juopot tietävät mitä tarkoitan vittumaisella vaimolla joka pilaa juhlapyhät ja yrittää hajottaa perheen kun pakotetaan jäämään yksin kotiin vaikka haluaisi osallistua ilonpitoon.

Sinä joka nyt joudut olemaan pakotettuna siellä mökillä selvinpäin, pidä huoli ettei kenelläkään ole mukavaa. Synkkä ilme kasvoille, kohta ne sinua säälivät kun huomaavat kuinka kohtuutonta sinun kiusaamisesi on.

Voit tietysti kerätä kiukkua ja aloittaa juomisen maanantaina. Siittäs saavat, ilkeät ihmiset.

X