Alkoholisteille veronmaksajien kustantamia dokaushuoneita ?

Jaa artikkeliTilaa Seura

Jos  laittomille päihteille pitää Vihreiden mielestä olla käyttöhuoneita, niin ovat kai laillisten päihteiden käyttäjät oikeutettuja vähintään samaan palveluun? Kaupasta ostettujen päihteiden käyttäjät maksavat kuitenkin veroja päihteistään. Laittomista päihteistä niitä ei tietämäni mukaan makseta. Ainakaan valtiolle.

Dokaushuoneeseen pitäisi toki viedä omat viinat. Paikalla oleva, koulutettu henkilökunta valvoisi, että dokaaminen on turvallista ja mukavaa. Kadunmiehen leualle valunut Gambina pyyhittäisiin servietillä sänkiparrasta. Puhdasta juomalasia olisi tarjolla tai vaihtoehtoisesti nokkamukia, kunnosta riippuen.

Kaikki alkoholistit eivät ole vielä niin kutsuttuja kadunmiehiä. Pukumiehille ja vihreäliividuunareille voisi olla baaritiski, se auttaisi uskomaan harhaan, että ”pysytään tässä sentään jakkaralla” ja ”tää dokaaminen on ihan normaalia kun on ginin sekaan luomusitruunaviipaleita talon puolesta”. Luomusitruunaviipaleita siksi, että haittoja pyritään yhteiskunnan toimesta tehokkaasti vähentämään. Tavallisissa sitruunoissa on kasvinsuojeluaineita.

Henkilökunta ei saisi tietenkään puuttua esimerkiksi hengelle vaarallisen korvike-alkoholin juomiseen, jos alkoholisti haluaisi niin tehdä. Korkeintaan voisivat tarjota nokkamukia ja limeviipaletta peittämään tappavan annoksen makua. Jos korvike veisi näkökyvyn, henkilökunta antaisi valkoisen kepin dokun poistuessa ja toivottaisi jälleennäkemistä.

Henkilökunta pitäisi valita hyvin ja kouluttaa vielä paremmin. Suvaitsevaisuus ennen kaikkea ja ymmärrys siitä, ettei päihderiippuvaiselle ole olemassa mitään muuta apua kuin dokaaminen. Mutta dokaamisesta voidaan tehdä ihmisarvoista, kun niin uskotaan. Alkoholistin saatteleminen hautaan, kera sitruunaviipaleiden ja Marimekon servieteillä suupieliä pyyhkien, on ihanan tasa-arvoista. Ja vain natsit vastustavat tasa-arvoa ja päihderiippuvaisen auttamista. Kuoleman korjatessa alkoholistin kaikesta avusta huolimatta, paikalla oleva henkilökunta polttaisi suitsukkeita ja laulaisi Oodin ilolle.

Vitsi vitsi. Tietenkin henkilökunta soittaisi ambulanssin paikalle jos huomaisi asiakkaan saaneen alkoholimyrkytyksen. Muita paikalla olleita asiakkaita rauhoiteltaisiin ja leikattaisiin kaikki yhdessä lisää sitruunanviipaleita.

 

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Sääli, ettei kirjoittajalla riittänyt rohkeus lähteä suoraan vaatimaan huumeidenkäyttäjille oikeutta maksaa veroja käyttämistään aineista (eli laillistamista) ja sitä myöten baarien kaltaisia paikkoja, josta voisi itse omilla rahoillaan hankkia ja käyttää kamansa. Eli tilannetta, jossa tällaiset veronmaksajien kustantamat käyttöhuoneet menettäisivät tarpeellisuutensa.

Onhan se nimittäin aika hupaisaa vaatia tällaista ja naureskella sivulauseessa verojen maksamattomuudelle, kun sellaista vaihtoehtoa ei tällä hetkellä edes ole. Vitsi, vitsi! Heikompien kustannuksella on aina niin hauska vitsailla.

Tämä oli sinun tulkintasi. En ole vaatimassa laittomien päihteiden laillistamista. Minä tulkitsen sinun kommenttisi niin, että mitä enemmän laillisia huumeita on tarjolla, sitä vähemmän niistä on haittaa kenellekään.Minä teen päivittäin töitä päihderiippuvaisten kanssa, enkä naureskele koskaan heikommille. Koska itse olen siinä suossa ollut.
Entä sinä? Teetkö sinä päivittäin töitä kurjien kohtaloiden lisäämiseksi?

Nämä ”huoneet” ovat jo keksitty, niitä kutsutaan ravintoloiksi. Toki omia viinoja sinne ei saa viedä jonkä jokainen ymmärtää.

Paras yhteiskuntaa palveleva laittomien päihteiden käyttöpaikka olis sellainen josta saisi ostaa päihteensä, päihteen joka on tutkitusti turvallista nauttia. Aivan kuten ravintolassa.

Kapakat on jo keksitty. Niitä on jopa kohtalaisen tiheässä. Julkisissa tapahtumissa on anniskelualueet. Kaljatelttojen sesonkivuodenaika on tulossa.
Toki pyöräkin kannattaa aina joskus keksiä uudelleen.

Me ammattilaiset kutsumme näitä valvottuja dokaushuoneita ”ravintoloiksi”.
Narkkarit käyttäköön huumeita jatkossakin leikkipuistoissa ja yleisissä vessoissa, niin on hyvä!!1!

Meillähän on jo tuhansia dokaushuoneita. Mikä juttu tämä nyt oikein on? Juottoloitahan joka nurkalla, ainakin kalliossa juottolita on pilvin pimein. Näille piikittäjille pitäisi saada piikityshuoneita, ettei ne käy lastentarhojen, yleisten wc tiloissa piikittämässä. Piikkejä jää maahan tai minne tahansa, niin eikö se ole hyvä, että nämä olisi poissa yleisistä tiloista? Jos joku tätä asiaa vastustaa, niin kannattaa sitä, että nämä saa jatkaa piikittelyä yleisissä tiloissa. Ajatelkaa nyt oikeasti.

Oletteko nyt tietoisia siitä että vaaditte laittomille päihteille, laillisia käyttöhuoneita? Onko siis laittomuus sanahelinää? Ja vielä yhteiskunnan maksamana?

Fiksuin ensimmäinen askel olisi tietysti laillistaa nuo päihteet, jotta laittomuuden aiheuttamat lieveilmiöt saataisiin kitkettyä.

Tai en sitten tiedä, olisitko Kalle sitä mieltä että alkoholi kannattaisi kieltää, jotta saataisiin metanoliviinat takaisin ja mafia pyörittämään alkoholibisnestä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X