On Putinin vika, että lempikenkäkauppani lopetetaan

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Jos Putin ei olisi ottanut Krimiä itselleen, tätäkään ongelmaa ei olisi.

Lempikenkäkauppani sijaitsee Imatralla ja siitä tuli lempikenkäkauppani kahdesta syystä.

Ensimmäinen syy on se, että siellä on kivoja kenkiä. Paljon kivoja kenkiä.

Toinen syy on se, että kauppa on pieni kooltaan, mutta suuri valikoimiltaan. Tai siis oli, sillä nyt siellä on loppuunmyynti. Tästä syystä taidan puhua kaupasta menneessä aikamuodossa, sillä ihan pian sitä ei enää ole.

Kaupan pienuus tarkoitti sitä, että kaikki ne kivat kengät olivat käden, tai tässä tapauksessa varmaan pitää sanoa jalan ulottuvilla.

Kun halusin ostaa kävelykengät, kävelin hyllylle, jolla on kävelykenkiä. Kaikkia mahdollisia merkkejä vierekkäin. Oli hyvin helppo verrata niitä toisiinsa.

Koska en asu Imatralla, pääsin lempikenkäkauppaani ainoastaan lomillani. Pakon edessä jouduin siis joskus ostamaan kenkiä muualtakin.

Yritin vähän aikaa sitten ostaa juhlakenkiä helsinkiläisestä suuresta tavaratalosta. Kaikki juhlakengät sijaitsivat eri puolilla kerrosta, sillä ne oli ripoteltu kauppaan merkin, ei käyttötarkoituksen mukaan.

Minun piti haalia juhlakenkiä sieltä sun täältä, hermot menivät jo kymmenen minuutin jälkeen. Lopulta sain pyydystettyä myyjän kuskaamaan kenkiä minulle.

Mutta kävi niin, ettei koko tavaratalosta löytynyt ainuttakaan paria minun kokooni ja makuuni sopivia kenkiä. Aina kun löytyi sopiva kenkä, ei löytynyt sopivaa kokoa. Myyjäkin alkoi jo valua hikeä ja tokaisi tämän tästä, että voi ei, ei voi olla totta.

Oli se. Ja minulla on sentään ihan normaali jalka, numeroa 38. Mutta se olikin myyjän mukaan ongelma. Kokoni oli liian suuri pähkinä purtavaksi suurelle tavaratalolle, sillä kokoni oli liian normaali.

Jos jalkani olisi ollut vaikka kokoa 40 tai 36, ongelmaa ei kuulemma olisi ollut.

En koskaan havainnut lempikenkäkaupassa tämmöistä ongelmaa.

Mutta nyt kauppa sitten lopetetaan, ja se on Putinin vika.

Jos Putin ei olisi ottanut Krimiä itselleen ja jos hän ei parhaillaankin tapattaisi isänmaataan puolustavia ukrainalaisia näiden omalla maaperällä, kenkäkauppaani ei tarvitsisi lopettaa.

Koska silloin pakotteet eivät haittaisi Venäjän taloutta ja venäläiset tulisivat  taas Imatralle kenkäostoksille. Koska saisivat ilman Venäjän asettamia vastapakotteita viedä rajan yli saman verran ruokaakin kuin entisinä aikoina.

Täytyy tunnustaa, että lempikenkäkauppani ihanuus oli kenkiä rakastavien venäläisten ansioita. Ei siellä muuten olisi pystytty pitämään niin laajaa valikoimaa.

 Pitäisikö minun siis toivoa, että sotahullulla diktatuurilla menisi hyvin, jotta lempikenkäkauppani pysyisi pystyssä?

Anteeksi lempikenkäkauppani, mutta en voi tehdä sitä. Siksi minun on pakko iloita siitä, että sinut lopetetaan.

Sillä jos venäläiset saavat jatkaa elämäänsä entiseen malliin ja samaan aikaan tehdä kauhistuttavia tekojaan, ei oikeus toteudu.

Mutta toivon, että venäläiset tulevat takaisin. Siis passintarkastuksen kautta.

Toivon, että Venäjän talous elpyy. Ja kenkäkauppa avataan taas.

Mutta vasta sitten, kun rauha on maassa ja venäläisillä hyvä tahto.

 

 

X