Näin Trump toimisi Suomen presidenttinä

Jaa artikkeli
Jostain syystä olen päätynyt tänne Suomeen presidentiksi. Ei se haittaa, täällä on tuttuja paikkoja, yhden missin takapuoli.

Hyviä uutisia, niitä on toden totta nykyisin vaikea löytää. Kaikki on kamalaa, ja kaikista kamalin on Donald Trump.

Mutta onhan tässä se hyvä uutinen, että Donald Trump ei ole Suomen presidentti.

Mitähän hän muuten tekisi, jos olisi?

Annetaan Trumpin kertoa itse:

 

”Jostain syystä olen päätynyt tänne Suomeen presidentiksi. Ei se haittaa, täällä on tuttuja paikkoja, yhden missin takapuoli. Hyvä paikka, kertakaikkiaan.

Tännekin on nyt ihan pakko rakentaa joku muuri. Minä olen muurimies. Muurimies.

Ulkoministerini Teemu Selänne ehdotti, että se tehtäisiin Suomen ja Venäjän rajalle. Minä en ole samaa mieltä, vaikka arvostan Teemun mielipiteitä.

Se muuri erottaisi minut ystävästäni Putinista. Putin on hieno mies. Fiksu mies. Hänkin arvostaa minua.

Jos välillämme olisi jostain syystä muuri, Putin lentäisi kurkiensa kanssa muurin yli tervehtimään minua. Pudottaisi peräsimessä olevan ydinkärjen vasta Ruotsin ilmatilassa. Fiksu mies. Hieno mies.

Mikäs maa tuossa alhaalla on? Joku Viro. Ai suomalaiset ostavat sieltä viinaa, vaikka omaakin on? Estetään se. Minä vihaan vapaata kauppaa. Vihaan! Paitsi jos itse saan ne rahat. Rakennetaan se muuri Suomen ja Viron välille.

Ai tuo sininen tarkoittaa merta? Se ei ole este, se on hidaste, heh, vähän kuin tampooni. Se meri on kuin tampooni. Sen voi poistaa ja kuivata. Vedetään narusta ja räjäytetään se meri pois.

Minulle on ihan sama, onko siinä merta vai ei. Sillä ei ole minulle mitään merkitystä. Mutta siinä pitää olla se muuri.

Onko täällä maassa muuten linnoja? Ai on, Suomenlinna. Minäpä muutan sinne. Haluan asua linnassa. Kultaiset hanat, sinne laitetaan kultaiset hanat. Kaikkialle. Ja rakennetaan muuri sinnekin. Ai siellä on jo? No sehän on ihan vanha paska. Räjäytetään se. Rakennetaan uusi.

Siitä tulee hieno päivä. Hieno päivä Suomenlinnan turvallisuudelle.

Kertakaikkiaan.

Minulla on ajatus, suuri ajatus.

Ei päästetä tänne Suomeen ketään.

Ai sitä jo melkein noudatetaankin? Mahtavaa.

Mutta minä asetan myös asetuksen. Ketkään muut eivät saa tulla Suomeen kuin seuraavien valtioiden kansalaiset: Viro, Ruotsi, Islanti, Unkari, Armenia, Tsekki, Malta, Unkari ja Espanja.

Ai miksi he saavat tulla?

He antoivat Suomelle pisteitä viime vuoden Euroviisuissa. Muut eivät. Muut eivät saa tulla. Paitsi jos tekevät parannuksen toukokuussa.

Nyt joku tekouutistoimittaja valittaa, että epäreilua, kun muut maat eivät niitä voineet antaakaan, kun ne olivat Euroviisut.

Ei se ole mikään selitys, ei mikään selitys.

Aina voi antaa, minullekin aina voi antaa. Ja pitää antaa. Aina pitää antaa.

Minulle.”

 

X