Näin me rakastumme – 10 juttua rakkaudesta: tarinoita ja tietoa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© colourbox
Kokosimme yhteen parhaat juttumme rakkaudesta. Liikutu koskettavien tarinoiden äärellä.

1. Imurikauppias vei jalat alta

Väitetään, ettei rakkaus tule kolkuttamaan kotiovelle. Kyllä tulee, todistaa vantaalaisen yksinhuoltajan Hanna Brotkinin tarina. Hänen ovelleen saapui Hannaa kymmenisen vuotta nuorempi imurikauppias Henri Vainio, ja rakkaus roihahti.

Hannan ja Henkan tarinan voit lukea jutusta Yksinhuoltaja rakastui ovelle tulleeseen nuoreen imurikauppiaaseen – onko rakkaus kestänyt?

2. Vaimo Thaimaasta

Kaunisteltua prostituutiota, paheksuivat sukulaiset, kun varkaudessa asuva lihakauppias Seppo Tossavainen meni naimisiin thaimaalaisen Pin Chuamramin kanssa. Rakkautta, sanovat Seppo ja Pin.

Pariskunnan tarinan voit lukea jutusta Kestikö Sepon ja thaivaimo Pinin rakkaus?

3. Kirje kuolleelta rakkaalta

Kun Merja Roosin puoliso sai tietää kuolevansa syöpään, hän alkoi järjestellä asioita: laati hoitotestamentin, kertoi millaiset hautajaiset haluaa ja laati kuolinilmoituksensa. Sekä kirjoitti puolisolleen kirjeen luettavaksi hänen kuolemansa jälkeen.

Merjan tarinan voit lukea jutusta Leski sai kirjeen kuolleelta rakkaaltaan – mitä hänelle kuuluu nyt?

4. Miksi emme saisi asua yhdessä?

Loppu hyvin kaikki hyvin: Maiju ja Pietari Ahtiainen asuvat yhdessä. Yhteisen kodin perustaminen ei ollut helppoa, sillä vammainen pari joutui taistelemaan päästäkseen saman katon alle.

Voit lukea pariskunnasta lisää jutusta Rakastuneet Maiju ja Pietari: Vammaisen parin muuttaminen yhteen oli taistelun takana.

5. Kestikö kaukosuhde tosielämän?

Suomalainen nuorukainen. Kroatialainen neito. Facebook. Siitä se lähti, Matias Näverin ja Mattea Savretichin rakkaus. Kaukosuhteessa jännitys pysyy yllä, mutta mitä tapahtui sen jälkeen, kun Mattea muutti Suomeen?

Mattean ja Matiaksen tarina kerrotaan jutussa Kestikö kaukosuhteesta syntynyt liitto tosielämän?

6. Sokea rakkaus

Kun pieleen mennyt laserleikkaus vei Esa Räsäsen näön, hänen parisuhteensa kaatui. Niin eri maailmoihin miehen sokeutuminen vei puolisot. Myöhemmin rinnalle löytyi uusi kumppani Mervi, joka on myös sokea.

Nyt Esa ja Mervi kasvattavat kahta pientä tytärtä. Voit lukea heidän tarinansa jutusta Epäonnistunut laserleikkaus vei Esan näön – avioliitto kaatui, mutta tilalle löytyi toinen sokea.

7. Video: Näin sokea näkee rakkaansa

Miten näkönsä menettänyt tietää, minkälainen olemus puolisolla on? Sokea aviopari Esa ja Mervi Räsänen kertovat videolla, mitä he näkevät tunnustellessaan toistensa kasvoja.

Voit katsoa videon jutusta Koskettava video: Sokeat Mervi ja Esa näyttävät, miten he näkevät toisensa sormillaan.

8. Tämän lääketiede tietää rakastumisesta

Miksi rakastuminen on stressin kaltainen tila? Miksi rakastunut tuntee olevansa kaikkivoipainen? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen saat vastauksen jutusta Onko rakkaus todellakin sokea?

9. Rakkaus myllää kehosi

Rakkaus saa aikaan muutoksia aivoissasi, hormonitoiminnassasi ja käytöksessäsi. Jos olet mies, testosteronin tuotantosi laskee, jos taas nainen, se nousee. Kummassakin tapauksessa ihmisen empaattisuus ja yhteistyöhalukkuus kasvavat.

Lue lisää rakastumisen vaikutuksista jutusta Näin rakastuminen myllää aivosi – ja koko kehosi.

10. Tekeekö rakkaus ehjäksi?

Mari on etsinyt koko ikänsä rakkautta, joka parantaisi koulukiusaamisen aiheuttamat haavat. Onko tällainen odotus realistinen? Psykologi Maaret Kallio ja pariterapeutti Keijo Markova kommentoivat Marin toivetta jutussa Tekeekö rakkaus ehjäksi?

X