Pienillä nikseillä lähti 15 kiloa – Marjo: ”Laihduin, vaikka en tehnyt juuri mitään laihtuakseni”

Verkkopohjainen valmennus vei Marjolta vatsan toimintaongelmat ja viisitoista liikakiloa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Söin ihan yhtä isoja annoksia kuin ennenkin, mutta en enää täyttänyt koko lautasta makaronilla."

Verkkopohjainen valmennus vei Marjolta vatsan toimintaongelmat ja viisitoista liikakiloa.
Teksti:
Nina Sarell

”Kaikki alkoi hyvin arkisesta pulmasta: mietin, miten saisin vatsani toimimaan paremmin. Näin somessa mainoksen verkkovalmennuksesta, jossa opeteltaisiin terveellistä ruokavaliota. Aloitin vuoden pituisen Muutos-valmennuksen maaliskuussa 2019.

Olin jännittänyt, että valmennus perustuisi johonkin ankeaan, pilkuntarkkaan systeemiin, mutta ei se ollutkaan sellaista. Sain viikoittain viestejä ja videoita, joissa kerrottiin hyvästä ravitsemuksesta ja hyvinvoinnista: millaisia rasvoja kannattaisi suosia, ja miten oli helpointa lisätä ruokavalioon vihreitä vihanneksia.

Neuvot olivat konkreettisia, niitä oli helppo kokeilla omassa arjessa. Paljon tuli esimerkiksi smoothieohjeita. Yhdessä viikkoviestissä oli uunijuuresresepti, ja jäin niihin ihan koukkuun.”

15 kiloa ylipainoa, vaikka 15 000 askelta päivässä

”Jossain kohtaa neuvottiin, että aloita aamu kylmällä vesilasilla. Laitoin keittiöön muistilapun, johon kirjoitin: ”Operaatio rusinasta viinirypäleeksi”. Perheeni vähän ihmetteli, mitähän sekin mahtoi tarkoittaa.

Olihan minulla myös viisitoista kiloa ylipainoa, oli ollut jo pitkään. Se pysyi matkassa, vaikka askeleita kertyi viisitoista tuhatta per päivä.

Tiesin, että söin ihan liian isoja annoksia ja vääränlaista ruokaa, mutta en halunnut pienentää annoksia – olin mukavuudenhaluinen ja inhosin nälkää.”

Kasviksia enemmän lautaselle – nälkä lähti!

”Nyt sain sellaisen vinkin, että jos painottaisin enemmän kasviksiin, saisin syödä enemmän. Siinä vaiheessa minulla syttyi lamppu. Söin ihan yhtä isoja annoksia kuin ennenkin, mutta en enää täyttänyt koko lautasta makaronilla. Eikä ollut yhtään nälkä!

Ja vaikka rakastin karamellia, säännöllistyneen ruokarytmin ansiosta makeaa ei tehnyt mieli kuten ennen. Hyvin pian painoni alkoi pudota. Olin aina ajatellut, että selkärankani ei riittäisi mihinkään laihdutukseen – ja nyt laihduin, vaikka en tehnyt juuri mitään laihtuakseni.”

Laihdutus onnistui vuodessa: ”Olen 15 kiloa kevyempi”

”Ohjelma loppui maaliskuussa 2020. Olen 15 kiloa kevyempi. Jaksan käydä 3–5 kilometrin juoksulenkeillä ja olen aloittanut uuden liikuntaharrastuksen. Koko vuoden aikana oli vain yksi todella rankka viikko: se, jonka aikana pidimme ruokapäiväkirjaa.

En olisi millään jaksanut koko ajan miettiä, mitä laitoin suuhuni ja paljonko – sellainen ei yhtään sovi minulle.

Tämä oli todella hyvä hetki muutokselle. Täytän kohta viisikymmentä, nyt jos koskaan on aika panostaa omaan hyvinvointiin. Vaikka valmennus on ohi, mikään ei ole loppunut – tässä ei ole kyse mistään laihdutusohjelmasta. Tämä on nyt minun elämäni.”

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 5/20.

Lue myös: Näin laihdut helposti 5 kiloa – Ota avuksi uni, ruokarytmi ja omat makumieltymyksesi

Lue myös: ”En uskonut, että laihtuisin syömällä” – Näin elämäntaparemontti opetti Riitan syömään oikein

Lue myös: Upea painonpudotus! Tony Tähti laihtui 125 kiloa – Terveellisen elämäntavan omaksuminen vaati itsensä arvostamisen opettelua ja määrätietoista treenaamista

Tony Tähti laihtui 125 kiloa

Tony Tähti

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X