(Päivitetty: )
Teksti:
Seuran toimitus

MUSIIKKI Ensi vuonna 40-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävä Eini on esiintymislavojen iätön glitter-mimmi. Nyt hän osallistuu Uuden musiikin kilpailuun, jonka kappaleet esikatsellaan TV2:ssa lauantaina. Einin Draamaa-kappale on lohtulaulu, josta rakkaudessa kolhuja saaneet voivat ammentaa voimaa. 

Millä fiiliksellä konkari lähtee kisaan?

”Minua kiinnostaa suunnattomasti tämä muuttunut konsepti, millä tavalla tämä koko euroviisukilpailu tehdään Suomessa – kaikki uusi, mitä voin tällä matkalla oppia”, Eini sanoo.

Eini on osallistunut euroviisukarsintoihin vain kerran aiemmin. ”Siitä jäi mieleen valtava kaaos. Se oli 1996 ja silloin aukeni puhelinäänestys. Ensimmäistä kertaa sai äänestää muutenkin kuin postikortilla, eikä homma mennyt ihan putkeen.” 

Eini uskoo ottavansa kisan rennosti. ”En varmaankaan lähde miettimään, että tämä on kilpailu. Olen vastustanut sitä ajatusta, että musiikilla voisi varsinaisesti kilpailla, se on niin makukysymys. Kaikki mitä saan tästä irti, on varmasti voitto itselleni laulajana.”

Kilpailukappaleita UMK:ssa on kaikkiaan 18. Kisaan osallistuvia biisejä arvioivan raadin muodostavat näyttelijä Essi Hellén, YleX:n juontaja Tommi Manninen, euroviisujuontajanakin ansioitunut kansanedustaja Jaana Pelkonen ja televisioviihteen ammattilainen Mikko Silvennoinen.

Eini kertoo, että hän on löytänyt kisakappaleiden joukosta viisi suosikkia, mutta haluaa tasapuolisuuden nimissä säilyttää ne salaisuutena. Eini sanoo tykkäävänsä erityisesti nuorten suomalaisten tekijöiden musiikista. Hän uskoo, että loppupeleissä menestyksen ratkaisee hyvän kappaleen lisäksi lavakarisma ja live-esityksen kokonaisuus. 

”Suomi saa hyvän edustuskappaleen”, hehkuttaa Eini.

Onnimanni Liukkonen

UMK 2016 Esikatselu, la 30.1. klo 21.30 TV2

 

X