Posin kautta – Mökkireissu-sarjassa musisoidaan kesäpaikoissa tuttujen artistien kanssa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Mökkireissulaiset nappaavat sarjan ensimmäisessä jaksossa mukaansa Anssi Kelan. © MTV Oy
Musiikkiohjelma haastaa kilpailijansa puristetulla rentoudella. Mökkireissussa Elias Kaskinen, Kalle Lindroth ja Roope Salminen ovat aina valmiita yhteislauluun ja kehumaan kollegoitaan.

Aloitussanat kuulostavat olutmainokselta: ”Mietittiin jätkien kanssa, että mitä tehtäis kesällä. Aateltiin, että jos lähdettäis mökille.”

Jätkiä ja musiikkiohjelman kertojia ovat muusikko Elias Kaskinen, muusikko-juontaja Kalle Lindroth ja moniviihdyttäjä Roope Salminen. Mökkireissu on kesäteatteriesitys matkasta maaseudulle. Olut huoltiksella, ruohikon raivaaminen ja pulahdus järveen.

Ensijaksossa vietetään vuorokausi Lindrothin mökillä Vihdissä, jatkossa yhdeksällä muulla kesäpaikalla. Vetäjillä on aina akustiset kitarat mukanaan kuin puiston valtaavilla ilmaisutaidon opiskelijoilla.

Kolme vierasta esittää tärkeän kappaleen. Monet ovat ydinryhmälle ”musahommista” tuttuja kuten Benjamin Peltonen tai Anna Abreu. Rentouden rakennelman huomaa, kun joukkoon astuu pörrääjien piirin ulkopuolinen, kuten Arja Koriseva. Innostusta pitää esittää tehokkaammin.

Hommat jiirissä, mahtava jengi, on se seppä, viis kautta viis, vitun siisti.

Intopuhe ei ole pelkkää esitystä vaan tapa elää posin kautta eli myönteisesti kaikkea tarkastellen. Siihen kuuluu hetkessä koetun kehuminen ja jatkuva muiden kiittely.

Kela laulaa Jacksonia

Suosituissa lauluohjelmissa ihannoidaan musikaalimaista vaikutelmaa, että lahjakkuus puhkeaa laulamaan niin, ettei kukaan voi vastustaa mukaan liittymistä. Uusittu Bumtsibum yritti tätä, mutta joukkoesitysten tunnelma oli kuin amfetamiinilla rakennettu. Aina joku oli hyppäämässä flyygelin päälle.

Pakkofiilistelystä voi syyttää vuonna 2012 alkanutta Vain elämäätä. Versioinnin ja yhteistunnustamisen yhdistelmästä tuli rahasampo. Pari vuotta myöhemmin Yle aloitti hyväntahtoisen SuomiLOVEn 2014 ja MTV3 estradilaulukilpailun Tähdet, tähdet. Koko kansan kappaleista iso osa on jo useasti versioitu.

Mökkireissun ei-ihan-joka-ohjelman-muusikoistakin Egotripin Mikki Kauste on kisannut Kuorosodassa ja Timo Rautiainen Tähdet, tähdissä.

Aloitusjaksossa esiintyy turvallinen suosikki. Anssi Kela on yhteismusisoinut Elastinen featissa, yllättänyt taviksia SuomiLOVEssa ja tehnyt versioita kappaleista Vain elämäässä sekä ohjelmassaan Anssi Kela ja isot biisit. Nyt hän laulaa bussissa Nummelan ja mökillä Michael Jacksonia.

Kasmir pelkää huusseja

Vanhoja keikkareissuja muisteleva Kasmir vähän hätkähtää, kun kamera kääntyy kohti. Onneksi tämä kuvaus ei pilaa uraa vaan vahvistaa tarinaa kokkaamista ja musiikkia rakastavasta tyypistä. Hän myös lisää inhimillisyyttään, koska kertoo pelkäävänsä huusseja – ihan kuin makuupusseja kammoksuva Cheek Hirvensalmen Satulinnassa.

Aitous on sitä, että ihaillaan kesäasuntoa kuin Huvilassa & huussissa ja jutellaan syviä kuin Loirinuotiolla.

Kiitos huikeesta päivästä, jäbät.

Mökkireissu, pe 17.11. klo 20.00 MTV3

 

X