BBC:n Gassed Up -autokisailussa brittijulkimot ottavat toisistaan mittaa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Birminghamilainen Rhys Thomas Sylvester rakastaa vauhtia ja ajamista. Taiteilijanimellä Mist tunnettu rapartisti on saanut tuomion mm. huumausainerikoksesta ja kortitta kaahaamisesta, mikä kai toi uskottavuutta, kun miekkonen kiinnitettiin isännöimään BBC:n kaasuttelusarjaa Gassed Up.

Gassed Up -ohjelman resepti on yksinkertainen. Joukko pikkujulkkiksia osallistuu haasteellisiin ajotehtäviin. Suut käyvät ja kamerat pyörivät, kun lyhkäisistä mittelöistä yritetään hehkuttaa kiinnostavia ja merkityksekkäitä taistoja. Ennenkaikkea kerronnan täytyy venyttää aikaa ja yrittää saada katsoja pysymään kanavalla, vaikka mitään ei tapahdu.

Kolmevarttista avausjaksoa on mennyt yli 20 minuuttia, ennen kuin ohjelma alkaa hiljalleen raottaa millainen ajo kahdella kilpailijalla on edessään: nytpä kaahataan yöaikaan pienillä turvakaarilla varustetuilla ”biitsikirpuilla”. Ehkä niillä on viraallisempikin nimi? Kahden osanottajan kisasta, jossa pitää hetkeksi poistua kärrystä noutamaan kaivattu piletti, ei kuitenkaan synny mitään spektaakkelimaista.

Gassed Up, perjantai 2.12. klo 19.00, Sub 

X