Catch-22 -minisarja pohjautuu satiiriseen romaaniin Yhdysvaltain armeijan taistelulentäjistä toisen maailmansodan aikana

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Catch-22 -minisarja
© Philipe Antonello / Hulu

Kirjailija Joseph Heller kirjoitti vuonna 1961 satiirisen romaanin Me sotasankarit, joka kertoo Yhdysvaltain armeijan taistelulentäjistä toisen maailmansodan aikana. Heller kehitti kirjaansa varten käsitteen catch-22, joka tarkoittaa ristiriitaista tilannetta, jossa henkilö ei voi paeta vastakkaisten sääntöjen tai rajoitusten takia.

Tarina on sovitettu elokuvaksi 1970 ja nyt kuusiosaiseksi minisarjaksi, joka alkaa C Morella maanantaina. Nuori taistelulentäjä Yossarian (Christopher Abbot) törmää catch-22:een yrittäessään vapautua tehtävästään.

”Tarina itsessään on fantastinen”, fiilistelee Kyle Chandler, yksi sarjan päätähdistä, puhelinhaastattelussa.

Emmy-palkitun Chandlerin roolihahmo on ankara eversti Cathcart, jonka luominen ei ollut helppoa.

”Cathcart on niin tiukka eversti, että minun oli yritettävä löytää hänen inhimillinen puolensa. Oli nautinnollinen prosessi käydä läpi kaikki materiaali ja löytää ne pienet palaset, joista luoda hahmo”, Chandler sanoo.

Roolihahmo haastoi myös kuvauksissa.

”Useimmat kohtaukseni ovat pitkiä monologeja. Haastavinta oli astella ensimmäistä kertaa näyttämölle kaikkien eteen. Silloin mietin, saanko pidettyä puheeni kasassa. Lopulta turvallinen ja miellyttävä työilmapiiri teki siitä helppoa.”

George Clooney on ohjannut osan jaksoista, toiminut sarjan tuottajana ja näytteleekin Scheisskopfia.

”Clooney tahtoi ihmisten viihtyvän kuvauksissa. Ohjaajana hän nautti työstään, oli nopea ja tiesi tarkalleen mitä halusi”, Chandler kehuu.

Catch-22, ma 20.5. C More

X