Autohullu Christoffer Strandberg Top Gear Suomi-juontajan unelmatyöstään: ”Kieltäytyminen olisi ollut mahdotonta”

Autohulluksi tunnustautuva Christoffer Strandberg ­löysi Top Gear Suomen kuvauksissa yllättäviä puolia sekä itsestään että kollegoistaan Ismo Leikolasta ja Teemu Selänteestä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Brittiautot ovat ­heikkouteni, mutta ­käytännön syistä en hanki sellaista – paitsi ehkä sitten, jos alan ­keräillä autoja kuten Teemu. Ensin pitäisi vain aloittaa jääkiekkoura”, Christoffer Strandberg vitsailee.

Autohulluksi tunnustautuva Christoffer Strandberg ­löysi Top Gear Suomen kuvauksissa yllättäviä puolia sekä itsestään että kollegoistaan Ismo Leikolasta ja Teemu Selänteestä.
Teksti:
Anu Räsänen

Christoffer Strandberg aloitti matkansa Top Gear Suomen juontajaksi oikeastaan jo kolmivuotiaana.

”Olen ollut pikkulapsesta saakka autohullu. Yksi varhaisimpia muistojani on, kun istun äidin punaisen Nissan Micran takapenkillä ja luettelen äidille ja mummille jokaisen vastaantulevan auton merkin ja mallin”, Strandberg kertoo.

Top Gearin Strandberg löysi teini-iässä, ja ohjelma liimasi hänet heti ruudun ääreen.

”Nykyisin puolisoni ja minä vietämme laatuaikaa Top Gearin vanhojen jaksojen ääressä. Laitamme hyvää ruokaa, otamme lasin viiniä ja asetumme istumaan ruokapöydän samalle puolelle, jotta molemmat näkevät tv-ruudun.”

Kun Strandbergiä sitten pyydettiin Top Gear Suomen juontajaksi, hänellä oli vain yksi mahdollinen vastaus.

”Periaatteessa olen sitä mieltä, että juontajien keskinäinen kemia on Top Gearissa kaiken ydin. Mutta kun puhelu tuotannosta tuli, olin valmis vastaamaan myöntävästi tietämättä edes, ketä muut juontajat ovat. Kieltäytyminen olisi ollut mahdotonta.”

Tärkeät ilmastoasiat

Kuultuaan juontajakollegojensa nimet Strandberg oli entistäkin onnellisempi. Häntä ilahdutti se, että Ismo Leikola ja Teemu Selänne tulevat ohjelmaan täysin eri maailmoista kuin hän itse.

Selänne on tunnettu autojen keräilijä, ja Leikola taas työskentelee Los Angelesissa, missä ei pärjää ilman omaa autoa. Maaseudulla asuvalle Strandbergillekin auto on välttämätön väline, mutta hän joutuu menopeliä valitessaan miettimään myös Suomen keliolosuhteita.

”Tänä päivänä auton valinnassa painaa tietenkin myös ilmasto, ja siitä puhuminen lankesi ohjelmassa minun osakseni. Tämä oli luontevaa, sillä huomasin Top Gearia tehdessäni olevani nörtti, joka rakastaa sekä kaikenlaista nippelitietoa että autojen pohtimista eri konteksteissa.”

Vauhtia ja läheltä piti -tilanteita

Top Gearia tehdessään Strandberg oppi itsestään myös sen, että auton ratissa häntä ei pelota mikään.

”Kun ajan oikeassa liikenteessä, olen tietenkin varovainen ja noudatan sääntöjä. Saadessani mahdollisuuden puskea itseäni ja autoa radalla äärirajoille olin kuitenkin täysin peloton. Tästä seurasi sellaisiakin läheltä piti -tilanteita, että auto meinasi lähteä käsistäni lähes 200 kilometrin tuntivauhdissa, kun Teemu ja Ismo seisoivat radan reunalla”, Strandberg kertoo.

”Hetken ehdin miettiä, että näinköhän juonnan loppuohjelman itsekseni. Sain kuitenkin auton hallintaan, ja kaikki osapuolet selvisivät vaurioitta.”

Lue myös: Christoffer Strandberg elää ilon kautta: ”Kyynisyydellä ei voita mitään” (seura.fi)

Näyttelijä-juontaja Christoffer Strandberg on saanut kokea vauhdin hurmaa tehdessään Top Gear -ohjelmaa Teemu Selänteen ja Ismo Leikolan kanssa. ”Jos muistan nimen oikein, niin hienoin auto, jota pääsin ajamaan, oli McLaren Artura. Se oli tullut Suomeen edeltävänä päivänä. Vähän kuumotti, kun näin sen hintalapun, joka oli lähes 400 000 euroa!”
”Jos muistan nimen oikein, hienoin auto, jota pääsin ajamaan, oli McLaren Artura. Se oli tullut Suomeen edeltävänä päivänä. Vähän kuumotti, kun näin sen hintalapun, joka oli lähes 400 000 euroa!” Christoffer Strandberg kertoi kuvauksista. © Tiia Ahjotuli

Selänne nauraa itselleen

Strandberg tapasi sekä Leikolan että Selänteen ensi kertaa elämässään Top Gear Suomen kuvausten alkaessa. Hyvä keskinäinen kemia löytyi välittömästi.

”Se yllätti, että Ismolla on ihan sairaan kova kilpailuvietti. Teemu ja minä osasimme sentään vähän nauraa itsellemme, mutta Ismo ei ole kisoissa mikään leppoisa kaveri. Ja jos hän sattuu häviämään, selityksiä löytyy”, Strandberg kertoo nauraen.

”Teemussa taas yllätti eniten juuri hänen hieno kykynsä nauraa itselleen. Sitäkään en osannut etukäteen aavistaa, millaista lämpöä koko kolmikkomme yhteistyössä oli. Kaiken pohjana oli eräänlainen kaveria ei jätetä -mentaliteetti. Paitsi että silloin todellakin jätettiin, jos toisen auto hajosi kilpailutilanteessa.”

Top Gear Suomi, lauantai 24.2. klo. 21.00, Nelonen

X