Digisukupolven haasteet -dokumentti tuo esille älylaitteiden hyvät ja huonot puolet

Jaa artikkeliTilaa Seura
© Christophe Rabinovici/Yle
Ruutuaika lienee yksi tämän päivän lapsiperheiden suurimmista arjen haasteista. Näin ollen illan Prisma -dokumentti puhutteleekin varmasti monia kotitalouksia.

Kuinka monta tuntia vuorokaudessa lapsi voi viettää älypuhelimen, tabletin, television tai videopelien äärellä? Mitä liiallisesta ruutuajasta voi seurata? Erityisesti näitä kysymyksiä pohdiskellaan laajalti eri asiantuntijoiden kanssa Digisukupolven haasteet –dokumentissa. Maantieteellinen skaala ulottuu Pohjois-Amerikasta aina Aasiaan asti.

Luotettavan tutkimustiedon saaminen on kuitenkin haasteellista, sillä älylaitteet ovat olleet seuranamme vasta tovin. Mutta lähes kaikki tieteilijät ovat yhtä mieltä siitä, että lapset tuijottavat ruutua aivan liikaa kautta koko maapallon.

Tästä on tuloksena vakavia keskittymishäiriöitä. Mutta asia ei ole niin yksinkertainen. Jotkin ammuntapelit voivat puolestaan lisätä huomattavasti pelaajien tarkkaavaisuutta. Älylaitteilla on kaksi puolta. Kaikki on kiinni käyttäjästä, käyttöajasta ja käyttötavasta, dokumentti painottaa.

Prisma: Digisukupolven haasteet, ti 18.5. klo 19.00, TV1

X