Elokuva-arvio: Billy the Kid kohtaa Draculan – legendaarinen pyssysankari ja maailman tunnetuin vampyyri kohtaavat

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Billy the Kid kohtaa Draculan
John Carradine mörisee kyllä vakuuttavasti vampyyrivaarina, mutta mainitsi myöhemmin elokuvan uransa huonoimmaksi. © Circle Productions Inc. / Yle
Tahattoman hilpeä kulttielokuva vampyyrista, joka matkustaa Villissä lännessä ja yrittää tehdä nuoresta tilanomistajasta seuraavan uhrinsa - mutta tytön sulhanen onkin itse Billy the Kid.

Toiminta/ (Billy the Kid Versus Dracula, USA 1966) Jo ammoisista ajoista lähtien elokuvantekijöistä on ollut kivaa tuoda valkokankaalle tarinoita, joissa eriyhteyksistä peräisen olevat ikoniset hahmot kohtaavat toisensa. Westerniä ja kauhua yhdistelevä Billy the Kid kohtaa Draculan törmäyttää villin lännen legendaasen pyssysankarin ja maailman tunnetuimman vampyyrin toisiinsa.

Pohjimmiltaan tarina on perinteinen triangelidraama. Billy The Kid (Chuck Courtney) työskentelee salainen turvin ison ranchin piällysmiehenä ja on muhinoissa tilan tyttären (Melinda Casey) kanssa. Idylli kuitenkin sortuu, kun kreivi Dracula (John Carradine) ilmestyy paikalle irstaan setämiehen tavoin ja iskee silmänsä lännenmiehen mielitiettyyn.

Tusinaohjaaja William Beaudinen työstämä kombinaatio ei ole kiinnostava edes kuriositeettina. Camp -elokuvaksikin se on yksinkertaisesti liian tylsä.

Billy the Kid kohtaa Draculan, torstai 12.8. klo 22.55, Teema & Fem 

X