Elokuva-arvio: Boiling Point on taattua brittilaatua – Synkkien paineiden kanssa kamppailevana kokkina nähdään Stephen Graham

Kokki Andy Jonesin ristinä ovat ravintolan joulukiireet ja työpaikan sisäiset ongelmat, joita tuore ero ja viinapiru eivät auta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Brittinäyttelijä Stephen Graham muistetaan myös rooleistaan elokuvassa This Is England ja sarjasta Time – sovituksen aika.

Kokki Andy Jonesin ristinä ovat ravintolan joulukiireet ja työpaikan sisäiset ongelmat, joita tuore ero ja viinapiru eivät auta.
Teksti:
Jesse Raatikainen

Raastavan realistinen Boiling Point on kuvaus­ suositun lontoolaisravintolan pääkokin Andy Jonesin kriisistä töiden, yksityiselämän ja päihdeongelman ristipaineessa.

Langat eivät enää pysy Andyn otteessa, eikä burnout ole kaukana. Työpaikan tulehtunutta ilmapiiriä tarpeeksi sietänyt, lähin kollega uhkaa jättää työpaikan paremman palkan perässä, samalla kun railo keittiö- ja salihenkilökunnan välillä kasvaa.

Elokuva on onnistunut paitsi sisällöllisesti myös teknisesti. Boiling Point on kuvattu yhdellä otolla. Ohjaaja Philip Barantini on kertonut, että elokuva oli määrä kuvata yhteensä kahdeksan kertaa, mutta koronapandemia mahdollisti vain puolet. Kolmatta ottoa käytettiin.

Elokuva etenee tarkkaan koreografioidusti, mutta kuten laadukkaissa brittituotannoissa yleensäkin, toteutus on niin hyvä, ettei sitä huomaa. Näyttelijät eivät tunnu alansa ammattilaisilta, vaan ravintolahenkilökunnalta. Stephen Graham tekee yhden uransa onnistuneimmista rooleista kokkina, jonka maailma hajoaa.

****

Boiling Point, perjantai 15.3. klo 21.00, Teema & Fem

Lue myös: Rakkaan ravintolan konkurssi aiheutti häpeää ja surua monet sairastumiset eläneille Suihkosille – ”Myö ei saatais omistaa ees ommaa autoa”

X