Elokuva-arvio: Levottomat herätti huomiota runsaalla seksillä ja alastomuudella vuosituhanteen vaihteessa

Jaa artikkeli
levottomat
Laura Malmivaara ja Mikko Nousiainen näyttelevät Levottomat-elokuvan päärooleissa. Rohkeat seksikohtaukset kohahduttivat aikoinaan. © sub
Levottomat on tarina nuorista aikuisista ja heidän ihmissuhdekoukeroistaan. 20 vuotta vanhassa elokuvassa nähdään esimerkiksi Petteri Summanen, Laura Malmivaara ja Samuli Edelmann.

Levottomat on kotimainen draamaelokuva vuodelta 2000. Ohjaaja Aku Louhimies on kertonut ensimmäisen pitkän elokuvansa saaneen alkuinnotteensa Albert Camus’n romaanista Sivullinen. Julkituotuna ajatus on kiusallinen: mitään filosofisia ulottuvuuksia on turha ammentaa Aleksi Bardyn kirjoittamasta pinnallisesta sukupuolisuuden sukupolvikuvauksesta, jossa nuoret aikuiset tuskailevat miten olla kenen kanssa ja miten suhtautua mihinkin pettämisiin.

Kirjallisuudenopiskelija Tiina (Laura Malmivaara) rakastuu tunnekylmään ambulanssilääkäri Ariin (Mikko Nousiainen). Tämä harrastaa seksiä lähes jokaisen kohtaamansa naisen kanssa, ja on ammattietiikkansa vastaisesti kärkäs lyömään miehiä. Irina Björklund, Petteri Summanen, Matleena Kuusniemi ja Valtteri Roiha esittävät Tiinan, Samuli Edelmann ja Vilma Melasniemi Arin ystäviä, joiden kaikkien suhteita mies osuu hämmentämään.

Kesäisessä Turussa kuvattu, seksillä ja alastomuudella kohua herättänyt, hittipopilla ratsastanut Levottomat koettiin tapaukseksi, ja se nousi vuoden katsotuimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi.

**½

Levottomat, maanantai 1.11. klo 21.00, Sub

X