Elokuva-arvio: Miss Farkku-Suomi on nostalginen 70-luvun ajankuva – pääosaa näyttelee laulaja Sanni

Jaa artikkeliTilaa Seura
Nykyään poptähtenä tunnettu Sanni Kurkisuo näyttelee elokuvassa Miss Farkku-Suomi Pikeä, johon Mikko Neuvosen näyttelemä Välde ihastuu.
Nykyään poptähtenä tunnettu Sanni Kurkisuo näyttelee elokuvassa Miss Farkku-Suomi Pikeä, johon Mikko Neuvosen näyttelemä Välde ihastuu. © Sub
Kauko Röyhkän omaelämäkerralliseen romaaniin perustuva kasvutarina Miss Farkku-Suomi on piristävän toimiva kokonaisuus.

Miss Farkku-Suomi (Suomi 2012) -elokuvassa teini-ikäinen Välde (mainion lakoninen Mikko Neuvonen) ihailee Lou Reediä ja alkaa laulaa bändissä, jonka musiikki on ”semmoista Velvet Underground tyyppistä”. Ihastuksen kohde on Miss Farkku-Suomeksi kruunattava luokkakaveri Pike (kaihoisasti katseleva Sanni Kurkisuo), joka kuitenkin teinielämän sääntöjä noudattaen valitsee urheilijanuorukaisen kainalon. Erilaisena nuorena Välde löytää päänsä koulun vessanpöntöstä, mutta musauran edetessä aukeavat uudet ovet.

Kasvukipuilusta kertovan tarinan heikkous löytyy lopun kliseisestä käänteestä, mutta se ei haittaa, kun elementit ovat muuten kohdallaan. Nostalginen 70-luvun ajankuva on tehty pieteetillä ja oululainen puheenparsi viehättää. Paljon televisiossa työskennellyt ohjaaja Matti Kinnunen tekee poikkeuksellisen hallittua työtä ja malttaa pitää kokonaisuuden tiiviinä. Tunteita ei turhaan alleviivata.

****

Miss Farkku-Suomi, su 14.3. klo 21.00 Sub

Lue myös:Elokuva-arvio: The Voices liikkuu romanttisen komedian ja splatter-pilkkomisen välillä

X