Elokuva-arvio: Mission Impossible – Fallout on vauhdikas viihdemäjäys

Jaa artikkeliTilaa Seura
Mission Impossible – Fallout on viihdettä Bond- ja Jason Bourne -elokuvien tyyliin.
Mission Impossible – Fallout on viihdettä Bond- ja Jason Bourne -elokuvien tyyliin. © Nelonen
Kun 1960-luvulla katsoi televisiosta Vaarallinen tehtävä -sarjaa, ei olisi hevin uskonut, että sen pohjalta tehtäisiin vielä joskus menestynyt elokuvasarja. Niin vain kävi, ja ensi vuonna on luvassa jo seitsemäs Mission Impossible -elokuva.

Mission Impossible –elokuvasarja tuntuu asettuneen kokonaan käsikirjoittaja-ohjaaja Christopher McQuarrien käsiin. Hän tekee uusimman osan, ja on tehnyt myös kaksi edellistä, joista kuudes Mission Impossible – elokuva Fallout onkin hyvä esimerkki sarjasta.

Se on ylipitkä, tarinaltaan monimutkainen ja sekava, mutta toimintakohtauksiltaan riemastuttavan sulava ja vauhdikas viihdemäjäys Bond- ja Jason Bourne -elokuvien tyyliin. Toiminnan uskottavuudesta ei ole häivääkään, mutta eihän sillä tässä ole väliäkään.

Ikämiessarjaa jo lähenevä Tom Cruise toistaa jälleen roolinsa agentti Ethan Huntina, joka tiimeineen lähetetään nyt torjumaa plutoniumilla maailmaa uhkaavia terroristeja. Simon PeggVing Rhames ja Rebecca Ferguson esittävät Huntin jo edellisistä Mission Impossible -elokuvista tuttuja kumppaneita. Näyttelijäkaartin heikoin lenkki on Supermaninakin nähty jäykkä ja kuivakka Henry Cavill.

Ryminää tahdittaa tietenkin Lalo Schifrinin alkuperäiseen tv-sarjaan säveltämä klassinen tunnari.

***½

Mission Impossible – Fallout, ti 1.6. klo 21.00, Nelonen

X