Elokuva-arvio: Talo jossa kello tikittää on melko yllätyksetön, mutta ilmapiiriltään mukava kauhufantasia koko perheelle

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Talo jossa kello tikittää
Cate Blanchett esittää kykynsä menettänyttä noitaa kauhuelokuvistaan tunnetun Eli Rothin ohjaamassa fantasiassa. © SUB
Monen fantasiatarinan mukaisesti elokuvan päähenkilö on nuori orpo, jolle paljastuu taianomainen maailma.

Kauhuelokuvillaan maineensa luoneen Eli Rothin fantasiaelokuva Talo jossa kello tikittää (The House with a Clock in Its Walls, USA 2018) lähetetään kello 21.00, vaikka se pohjimmiltaan on lapsille suunnattu tarina.

Vanhempansa auto-onnettomuudessa menettänyt Lewis-poika (Owen Vaccaro) lähetetään asumaan Michiganin New Zebedeehen enonsa Jonathanin (Jack Black) luokse vuonna 1955.

Jonathan-eno on perin outo tyyppi, kuten myös hänen naapurinsa Florence Zimmerman (Cate Blanchett). Jonathan on velho ja Florence kykynsä perheensä myötä menettänyt noita.

Kun nuori Lewis tietämättömyydessään avaa kirjan, jota ei pitäisi avata, joutuu kolmikko taistelemaan pahuutta vastaan. Sen ytimessä on Jonathanin talon sisuksissa tikittävä kello.

Eli Roth on saanut aikaiseksi John Belliersin fantasiaromaanista aika totuttuja latuja kulkevan, yllätyksettömän mutta ilmapiiriltään mukavan ja humoristisenkin kauhufantasian.

Blanchett ja Black tekevät nautinnollista työtä, vaikka roolit ovatkin heidän tasoisilleen näyttelijöille pelkkää arkipullaa. Ja onhan Talo jossa kello tikittää sentään onnistuneempi elokuva kuin Eli Rothin edellinen ohjaustyö, aivan kamala uusioversio 1970-luvun hittielokuvasta Death Wish.

**½

Talo jossa kello tikittää, lauantai 30.7. klo 21.00, SUB

X