Essi Hellén ja Tatiana Elf käsittelevät Kultakala-draamakomediassaan varhaisiän Alzheimerin tautia

Liviltä voi katsoa aiemmin vain suoratoistopalvelussa nähdyn kotimaisen Kultakala-sarjan kaikki jaksot yhteen putkeen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Liviltä voi katsoa aiemmin vain suoratoistopalvelussa nähdyn kotimaisen Kultakala-sarjan kaikki jaksot yhteen putkeen.
Teksti:
Pekka Eronen

Essi Hellén ja Tatiana Elf nappasivat kehittelemäänsä sarjaan nimen uskomuksesta, jonka mukaan kultakala muistaa asioita vain muutaman sekunnin ajan. Todellisuudessa ne pystyvät muistamaan asioita jopa vuosia. 

Leenalla sen sijaan alkaa tehdä tiukkaa. Hän ei suostu ottamaan vakavasti pikku unohduksiaan taikka nyreän lääkärin puheita varhaisiän Alzheimerin taudista. 

Katariina Kaitue esittää suurieleisesti 55-vuotiasta seurapiirikampaajaa, joka mielestään on elämänsä kunnossa: iloittelee nuoremman rakastajan kanssa, irrottelee itämaisen tanssin tunneilla ja siemaa viinilasillisen silloin, tällöin ja siinä välissä.

Siksi kai myös tytär Katja arvioi Leenan terveydentilan väärin. Milla Virtanen esittää evoluutioantropologia, jolla riittää stressattavaa kyllin myös omassa urassaan ja parisuhteessaan. 

Olen itse joutunut läheltä seuraamaan läheisen sairastamaa Alzheimeria, ja odotin sarjalta enemmän rohkeutta, huumoria ja myötäelämstä. Draamakomediaa kun periaatteessa tehtiin. 

Johdannosta aiheeseen Kultakala toki käy.

Kultakala, sunnuntai 25.2. klo. 18.00, Liv 

Lue myös: Muistisairaus alkoi jo keski-iässä – Diagnoosi oli 52-vuotiaalle Petri Lampiselle helpotus: ”En enää tunnistanut itseäni”

X